Monday, 6 September 2021

Apa Beza Beautessence dengan produk Collagen Shot Yang lain

Apa Beza Beautessence dengan produk Collagen Shot Yang lain

Ramai yang baru nak cuba Beautessence daripada Beausiti ni mesti tertanya tanya apa beza Beautessence dengan collagen shot yang ada di pasaran dan minuman botani lain.



Entry ni bukan untuk nak compare produk mana bagus ye cuma saya bagi gambaran kepada mereka di luar sana yang sedang mencari produk yang sesuai dengan bajet dan keperluan mereka.

Ada beberapa orang yang tanya saya, apa beza beautessence dari beausiti dengan Toujours Advanced dari Haniszalikha ni. Berdasarkan penelitian akak terhadap bahan dalam toujour advance dan beautessence kedua dua mempunyai persamaan daripada kedua-duanya dalam bentuk liquid ready to eat gitu. Kira buka sachet terus minum bukan jenis kemam yang serbuk tu.

Dua dua juga ada collagen yang mana kita tahu fungsi untuk kulit yang glowing dan cantik beseri kan.

Yang tapi yang bezanya daripada segi bahan-bahan atau ramuan dalam produk tersebut.

Bahan Bahan Dalam Beautessence

Macam Beautessence, diformulasikan dari 7 bahan utama iaitu Aloe Vera, Delima, Extract Rossele, Pueraria Mirifica (bidara putih), kacip fatimah, Cerepron F dan Collagen Peptide daripada marin (ikan). 

Rumusan beautessence ni mempunyai bahan-bahan bukan sahaja dari estrak buah (Aloe Vera, Delima, Extract Rossele) juga daripada ramuan herba (Pueraria Mirifica (bidara putih), kacip fatimah) yang digunakan secara meluas untuk kesihatan dalaman wanita. Selain itu, cerefron F merupakan bahan yang diperolehi daripada estrak yis yang terkenal dalam skincare yang menggunakan teknologi jepun dan korea yang mana bagus untuk kesihatan kulit dan juga merupakan agen pemutih semulajadi yang membantu merangsang badan untuk menghasilkan Gluthathione dan kolagen secara semulajadi dalam badan. Gluthathione selain merupakan agen pemutih ia juga bertindak sebagai antioksidan dalam badan yang membantu melawan radikal bebas dan mengelakkan kerosakan sel sel dalam badan.

Dan akhir sekali, beautessence ada kolagen daripada sumber ikan seperti mana yang ada dalam produk Toujours Advanced.

So manfaat Beautessence ni bukan sekadar untuk dapatkan kulit glowing dan cantik tetapi secara menyeluruh iaitu untuk kesihatan dalaman dan luaran gitu. Ada juga yang dapat manfaat beautessence ni mengurangkan masalah keguguran rambut, mengurangkan simptom PMS dan Menapous serta isu ketidakstabilan hormon manfaat daripada ramuan herba di dalam beautessence.

Sekotak beautessence mengandungi 15 sachet (20ml) dengan harga RM125 tidak termasuk postage. Maklumat lanjut beautessence boleh baca disini.


Bahan Bahan Dalam Toujours Advance

Manakala bahan bahan dalam toujours advance lebih kepada estrak buah dan beri serta ada kurma, madu dan collagen dari marin juga tak silap dari sumber ikan jugak. Haa nampak dari segi bahan tu dan berbeza dan fungsi/manfaat juga mungkin berbeza bagi setiap produk. 

Berikut merupakan manfaat daripada collagen shot toujours advanced yang saya perolehi hasil carian google. Korang nak detail boleh contact mana mana pengedar toujours advance. Ikut kawan akak yang tengah consume produk ni katanya rasa nya sedap manis manis masam sebab dari extract beri kan. Berdasarkan carian di google, harga sekotak toujours advance yang mengandungi 15 sachet x 20ml rm115 di guardian. Patutlah ramai yang tanya kan sebab lebih kurang juga harga nya dengan beautessence. Beautessence kalau time promosi boleh dapat range harga antara 100-125.


Haa dua produk ni dulu akak maklumkan sebab ada ramai kawan kawan tanya kan. Setiap produk ada kelebihan sendiri. So tepuk dada tanya hati produk mana yang menepati keperluan korang dan juga bajet. Kalau rasa nak cuba beautessence boleh roger akak di talian whataps 0133507996. Walaupun beautessence ada campuran estrak buah, yeast dan herba rasanya sangat sedap rasa manis masam skit tak terasa pun herbanya tapi manfaat dia pelbagai. Boleh juga diamalkan oleh lelaki dan perempuan cuma tidak digalakkan untuk wanita yang mengandung.
Continue Reading