Tuesday, 24 August 2021

Bagaimana Beaunest Membantu Memberi Manfaat Kepada ibu ibu hamil

 Bagaimana Beaunest Membantu Memberi Manfaat Kepada ibu ibu hamil

Antara masalah-masalah yang sering dialami oleh ibu ibu hamil di luar sana iaitu masalah kenaikan berat badan yang mendadak, bacaan Hb rendah, Tekanan darah tinggi , bacaan guna dan lesu dan letih disebabkan alahan.Bagaimana beaunest membantu memberi manfaat kepada ibu ibu hamil?

1)kandungan kurma

- Seperti kita tahu kurma ini adalah makanan sunnah yang mempunyai pelbagai manfaat terutamanya dalam memberikan tenaga dan juga ada nasihatkan untuk amek beberapa biji diwaktu akhir nak bersalin. Rupanya memang ada jurnal berkenaan manfaat kurma dalam membantu ibu ibu hamil dalam mengelakkan preeclampsia (sebab darah tinggi) dan membantu mempercepatkan proses kelahiran bayi secara normal.2) Kandungan sarang burung

- Sarang burung ini sangat bermanfaat dalam menguatkan sistem imun ibu dan juga kesihatan paru paru ibu. Dalam musim pandemik ini seperti kita tahu golongan ibu hamil paling kita risau kerana berisiko tinggi. Selain manfaat kepada ibu, nutrisi yang ibu dapat juga ada yang disalurkan kepada janin dalam kandungan. So penting ya jaga pemakanan semasa mengandung untuk pastikan nutrisi mencukupi untuk ibu dan janin dalam kandungan. Untuk ibu selepas bersalin pun elok untuk amalkan minuman sarang burung kerana manfaat antioksida yang tinggi membantu ibu ibu dalam proses pemulihan. Yang mana kandungan antioksida didalam sarang burung lebih tinggi berbanding sup ikan haruan dan sup ayam. Sebab tu minuman sarang burung ni telah lama diamalkan oleh masyarakat cina. 
3) Kandungan VIQUA (estrak delima)

Manfaat polifenol daripada esktrak delima sangat bermanfaat untuk ibu ibu yang mengalami masalah Hb rendah. Menurut kajian manfaat polifenol yang juga merupakan antioksidan sangat membantu dalam  mengurangkan kesan oksidatif stress didalam sel darah merah yang mengelakkan isu anemia dan bacaan darah rendah. So ibu ibu yang mempunyai bacaan Hb rendah boleh la try amalkan minuman dari estrak delima atau amek beaunest untuk dapatkan manfaat daripada kurma, delima, madu dan sarang burung dalam satu botol.Haa nampak tak baru skit je tu manfaat beaunest nanti kita sambung lagi ye. Yang berminat untuk dapatkan beaunest sekotak RM75 (6 botol)tidak trmasuk postage. Ready stock untuk cod area putrajaya dan bangi dan pos untuk luar putrajaya. Bulan September 2021 ini akan ada promosi beaunest harga jimat sangat sangat. Yang berminat nak cuba beaunest boleh whataps di talian 0133507996.


Sekian, terima kasih


0 comments:

Post a Comment