Thursday, 12 August 2021

Manfaat Beaukids Untuk Tingkatkan Imun Anak ketika Pandemik

 Manfaat Beaukids Untuk Tingkatkan Imun Anak ketika Pandemik

Dalam keadaan situasi pandemik yang dihadapi oleh negara kita ini. Pasti ramai para ibu mula tercari-cari sesuatu untuk meningkatkan sistem pertahanan badan anak-anak kita terutamanya yang masih belum layak untuk divaksin.

Wang ringgit boleh dicari tetapi kesihatan anak-anak tidak gantinya. MEsti ada kalangan ibu ibu yang runsing keadaan kesihatan anak. Ibu ibu perlu pastikan anak-anak mendapat nutrisi yang mencukupi melalui pemakanan yang sihat. Ada sebahagian mendapatkan alternatif memberikan anak dengan supplement berbentuk vitamin tambahan untuk anak anak.


Bagi anak-anak yang tidak gemar untuk mengambil vitamin dalam bentuk tablet. Haa Beaukids adalah penyelamat tak perlu lagi drama air mata nak suh anak habiskan vitamin setiap sampai waktunya. Pastunya anak anak akan sentiasa rasa nak minum sebab rasa puree strawberry sangat enak dan korang juga boleh bekukan untuk jadikan aiskrim. Ini bukan anak kecil je nak silap silap abang kakak dan maknya skali menumpang minum hahha. 

Jom kenali Beaukids..

Beaukids ini merupakan minuman berasaskan jeli yang dirumuskan khas dari puree strawberry yang mempunyai khasiat seperti berikut;
  • Tinggi Multivitamin
  • Fiber
  • Tinggi kandungan antioksida iaitu polyphenol yang mana sodium free, fat-free, cholesterol free dan merupakan low calorie food.
  • Bermanfaat untuk sistem ketahanan badan
  • Perkembangan otak dan minda yang sihat

Antara manfaat strawberry boleh rujuk gambar di bawah.

-Membantu Pencernaan- Strawberry yang kaya dengan fiber membantu untuk melancarkan pencernaan makanan 
-Membantu mengawal kolesterol jahat dalam kanak-kanak- sebab dalam strawberry ini ada phytonutrien yang membantu mengelakkan masalah berkaitan heart related issue


Manfaat strawberry ini juga dibuktikan melalui kajian saintifik. Semua vitamin yang diperlukan anak anak untuk membesar dan juga untuk membentuk pelindung diri ketika covid ni ada dalam minuman beaukids ini iaitu vitamin C, vitamin E, vitamin B6 dan B12 dan asid folik. so ibu ibu hamil juga boleh amalkan beaukids untuk kesihatan ibu dan janin dalam kandungan.



Bagi anak anak yang sukar untuk makan sayur-sayuran dan vitamin dalam tablet, saya syorkan ibu cuba berikan beaukids. Pasti anak anak suka harga sekotak hanya RM59 tidak termasuk postage. Sekotak ada 10 pounch. detail boleh tengok di bawah.


Bagi ibu ibu yang ingin mencuba sekrang masa terbaik kerana beausiti ada buat promosi Beaukids merdekat mulai 11 Ogos 2021 seperti di bawah



Ramai juga anak anak selebriti yang telah mencuba beaukids. Korang bila lagi? hahaha berminat jangan segan boleh whataps saya di 0133507996











Cara nak minum, boleh untuk kanak-kanak yang dah pandai minum guna straw.NAsihatkan amek sehari satu pouch.

Sekian terima kasih.

0 comments:

Post a Comment