Saturday, 21 August 2021

Ikhtiar Kurangkan Simptom Menopaus dengan Beautessence

 Ikhtiar Kurangkan Simptom Menopaus dengan Beautessence

Wanita yang sedang melalui fasa menopaus akan merasakan simptom- simptom seperti berikut ;


Badan rasa panas (hot flush) dan kurang selesa, berpeluh pada waktu malam dan gangguan tidur serta perubahan mood secara mendadak. 

Simptom ini berlaku  sebelum proses putus haid itu berlaku bagi wanita berumur bermula 45 tahun sehingga 52 tahun dan ada dalam kalangan wanita yang mengalami lebih awal disebabkan faktor kesihatan seperti melalui prosedur buang rahim dan sebagainya. Berdasarkan pembacaan akak, tempoh fasa peralihan ini mengambil masa antara tiga hingga 5 tahun dan ada yang mengalami lebih lama.

Proses putus haid ini juga ada kaitan dengan keupayaan penghasilan hormon estrogen dan progesteron oleh badan. seperti akak pernah share sebelum ni banyak masalah yang timbul dalam kalangan wanita berkait dengan hormon seperti di entry ini.


Sekiranya kita ada kawan, isteri atau ibu yang sedang melalui fasa peralihan ini maka bantu lah mereka memberi sokongan supaya mereka ini tidak terganggu emosi dan dapat melalui fasa ini dengan baik. 

Disini akan nak kongsikan pengalaman kenalan akak sendiri dikenali sebagai Puan N, yang telah melalui fasa peralihan ini baru sahaja pada Januari 2021.

Menurut Puan N ini, beliau telah disahkan menopause setelah membuat pemeriksaan tahap hormon badannya. Beliau berasa sangat risau dengan simptom simptom akan dihadapi dalam fasa peralihan ini dan alhamdulilah sejak amalkan minum beautessence (BE) tidak lagi merasai simptom hot flush, labile mood dan lain -lain simptom. Walaupun beliau telah tidak datang haid tetapi simptom disebutkan diatas dikurangkan alhamdulillah.

Ada pulak yang mengalami tanda awal menopaus , alhamdulillah selepas amalkan Beautessence haid telah kembali setelah 5 bulan tidak datang haid. Rezeki akak ni belum sampai lagi masanya alhamdulillah


Antara bahan yang terdapat dalam beautessence yang membantu dalam mengurangkan simptom menopaus ini adalah Pueraria Mirifica dan Kacip Fatimah. Sangat membantu dalam menstabilkan hormon dan juga untuk kesihatan dalam wanita.


Yang bestnya beautessence ini dengan 7 Bahan utama dan premium selain membantu kita dalam ikhtiar mengurangkan simptom menopaus, ia juga membantu dalam melambatkan proses penuaan seperti di bawah. Pelbagai manfaat daripada beautessence ini yang dikongsikan oleh pengguna beausiti boleh baca disiniManfaat untuk kesihatan dalam wanita pun dapat, manfaat antipenuaan pun dapat banyak lagi la. so tunggu apa lagi ada promosi istimewa beautessence mulai 21 Ogos 2021 hingga 30 Ogos 2021. Boleh hubungi akak diwhataps 0133507996 untuk tempahan. Perkhidmatan penghantaran di Putrajaya Bangi dan Cyberjaya tertakluk kepada availbility stock.


Promosi merdeka beautessence 2021


Harga asal sekotak beautessence RM125 + RM 10 (Postage untuk semenanjung), Beaukid RM59 + RM10 (postage semenanjung). Promosi merdeka ni jimat sangat jimat sehingga RM 81 woww kirakan la sendiri. Promosi best ni selalu akan sold out awal sebelum masanya. berminat boleh roger akak. 


TErima kasih


0 comments:

Post a Comment