Friday, 6 August 2021

Keistimewaan Minuman Sarang Burung Beaunest dari Beausiti

Keistimewaan Minuman Sarang Burung Beaunest dari Beausiti


Dalam banyak banyak minuman bird nest atau sarang burung di pasaran kenapa korang patut cuba Beaunest ni?
1. Tinggi kandungan Pelifenol (Esktrak Delima)


Mengandungi Extrak Delima (VIQUA) yang tinggi kandungan antioksida dan polifenol.  Yang mana antioksida sangat la penting untuk menolong badan melawan radikal bebas dan menguatkan sistem imun badan. Terumatanya dalam keadaan pandemik ini sangat-sangat la disyorkan selain kita amek vaksin dan amalkan vitamin C. Polifenol ini juga sinonim dengan antipenuaan.

2.Bahan-bahan dari Makanan Sunnah

Minuman sarang burung ni sangatlah berkhasiat telah lama diamalkan oleh masyarakat cina. Tetapi sekarang masyarakat melayu juga telah mula mempunyai kesedaran tentang manfaat dari minuman sarang burung. Istimewanya beaunest ini ia memberika identiti kepada orang melayu yang sangat sinonim dengan kurma, madu dan delima.  Minuman sarang burung beaunest ini dirumuskan khas untuk disesuaikan dengan selera masyarakat melayu yang mana kita dapat nikmati minuman yang enak disamping mendapat manfaat daripada bahan-bahan sunnah.


3.Tiada Rasa Hanyir

Ramai yang belum cuba minuman sarang burung pasti berasa takut, takut tak boleh telan. Korang jangan risau la minuman sarang burung beaunest ni memang rasa dia enak macam lai chi kang orang kata tambah minum dalam keadaan sejuk rasa sangat menyegarkan dan menghilangkan dahaga serta memberikan tenaga.4. Tiada Gula Tiruan atau Tambahan.

Minuman sarang burung beaunest ini rasanya manis manis buah jer memang balance sangat rasa madu, delima dan kurma. Kurma dan madu bertindak sebagai pemanis semula jadi so korang boleh amalkan beaunest tanpa perlu risau. Bagi pesakit yang ada kencing manis kronik korang boleh la bertanya kepada doktor dahulu untuk dapatkan kepastian. Setakat ini ada pengguna beaunest yang ada sejarah kencing manis alhamdulillah tiada isu.

5. Memberikan Tenaga

Manfaat daripada kurma dan madu membantu memberikan tenaga terutamanya kepada wanita yang mempunyai rutin harian yang aktif. Ramai juga pengguna beaunest ini dari kalangan ibu hamil kerana ia sangat memberikan manfaat untuk ibu sentiasa bertenaga dan juga membantu badan ibu untuk menigkatkan sistem pertahanan badan terutamanya musim covid ni ibu ibu antara golongan yang berisiko untuk dijangkiti. 


6. Milk Booster

Manfaat dari kurma ini dapat membantu ibu untuk merangsang penghasilan susu ibu dan membantu perjalanan ibu yang selepas bersalin untuk kekal bertenaga dan pada masa yang sama mengalakkan penyusuan ibu. Cuba google manfaat kurma as mlik booster mesti banyak info yang korang jumpa nanti. jangan risau beaunest ini tiada bahan herba, boleh diamalkan oleh ibu hamil dan semua lapisan umur. Lelaki perempuan boleh amalkan.

7. Kandungan Collagen Peptide

Beaunest ini ada kandungan collagen peptide yang kita tahu collagen ini bukan sahaja untuk kulit yang cantik untuk kesihatan rambut, kuku, tulang rawan dan sebagainya.


haa nak cuba beaunest? Meh hubungi saya di whataps 0133507996. Sekian terima kasih.  Ada juga yang review beaunest sangat membantu dalam menyesuaikan diri selepas dijangkiti covid 19 kerana manfaat sarang burung yang bagus untuk sistem pernafasan dan paru-paru. Boleh baca disini.

0 comments:

Post a Comment