Tuesday, 3 August 2021

Cara Nak Consume Produk Beaunest dan Beautessence dari Beausiti

 Cara Nak Consume Produk Beaunest dan Beautessence dari Beausiti

Cara untuk minum Beautessence

Disyorkan untuk diminum 30 minit sebelum sarapan pagi untuk kesan penyerapan yang optimum. Hal ini kerana jika diambil dalam keadaan perut kosong penyerapan nutrisi ke dalam badan lebih. Tapi sekiranya nak ambik selepas makan boleh ambil 30 minit selepas makan. Didalam beautessence ini ada estrak aloe vera yang membantu untuk menjaga kesihatan perut (lining usus) yang balance yang semula rasa dari ekstrak roselle. Tapi bagi yang dah consume Beautessence ni rasanya tidak terlalu masam setakat saya consume setiap hari selama beberapa bulan ni alhamdulillah takda masalah.
 Selain itu juga diambil sebelum tidur kerana pada waktu malam badan berehat dan perut dalam keadaan kosong biasanya sebelum tidur.

Sekiranya anda sedang period tiada masalah untuk ambil Beautessence kerana manfaat dari kacip fatimah dan Pueraria Mirifica membantu untuk melancarkan hormon dan ada sebahagian yang mendapat manfaat senggugut berkurang dengan amalkan beautessence. Walau bagaimanapun, ramai yang tak ambil ketika period kerana mereka rasa rugi sebab ada info menyatakan kadar penyerapan badan ketika period ni berkurang dari hari biasa. 

Sekiranya ada ambil ubat atau minuman supplement seeloknya dijarakkan 4 jam selepas itu baru amek Beautessence kerana kita nak elakkan risiko kandungan ubat dan beautessence berinteraksi menyebabkan keberkesanan berkurang atau mungkin menyebabkan isu lain. 

Maklumat lanjut beautessence disini.


Cara untuk Minum Beaunest

Beaunest ini merupakan minuman sarang burung yang dirumuskan bersama madu, delima, kurma dan collagen peptide dari sumber ikan.Boleh diminum pada bila bila masa. Disyorkan minum dalam keadaan sejuk memang sangat menyegarkan. Beaunest boleh diminum oleh semua golongan termasuk ibu yang mengandung. Boleh amek sehari sebotol secara konsisten. Maklumat lanjut beaunest disini. Perlu ker simpan dalam peti ais? tidak perlu kecuali bila dah buka perlu habiskan dalam masa 24 jam.


0 comments:

Post a Comment