Sunday, 8 August 2021

Pengalaman Pengguna Beautessence Dalam Kurangkan Masalah Wanita

 Pengalaman Pengguna Beautessence  Dalam Kurangkan Masalah Wanita

Berdasarkan hasil pencarian google berkenaan simptom yang disebabkan ketidak seimbangan hormon. Nampak tak? Rupanya dalam banyak-banyak masalah kita hadapi tu punca asalnya sebab ketidakstabilan hormon. 




Hormon dalam badan kita ada pelbagai yang dikawal oleh sistem endokrin macam kat bawah ni. Yang famous korang mungkin tahu estrogen, progesterone dan testoterone. Setiap hormon ni ada fungsi tertentu untuk badan. Boleh baca kat bawah.

Apabila ada gangguan di sistem endokrin kita yang mana memberi kesan terhadap ketidakstabilan hormon, maka terjadi lah masalah-masalah yang disebutkan di atas.




Apa faktor-faktor menyebabkan hormon tak stabil atau tidak seimbang ni?

Stress, masalah obesiti, fasa nak menopause dan lain-lain macam kat bawah. Dalam keadaan pandemik ni bercampur tugas mak nak bekerja, nak urus pdpr anak dan keadaan PKP ni menyebabkan ramai yang mengalami stress dan memberikan kesan terhadap badan seperti ada yang mengalami rambut gugur, jerawat di muka atau belakang badan dan gangguan period yang tidak teratur. Kadang-kadang mood swing dengan anak anak kena marah ye.


Antara yang selalu dicadangkan untuk kurangkan permasalahan ini adalah dengan menjaga pemakanan yang sihat, melakukan senaman ringkas dirumah untuk bagi badan berpeluh dan keluarkan stress dan korang jugak boleh cuba iktiar dengan minuman botani dari beautessence.

Beautessence ni mempunyai 7 bahan aktif yang premium yang mana semuanya memberi manfaat kepada bahan. Nak tahu detail beautessence boleh baca disini.




Beautessence ini mengandungi kacip fatimah dan Pueraria Mirifica yang mana sangat terkenal di asia ini sebagai bahan tambahan untuk kesihatan dalaman wanita. Eh bukan wanita je tau lelaki juga boleh mendapat manfaat daripada beautessence ini. Kedua bahan ini mempunyai sifat phyto estrogenik yang membantu untuk kawalan keseimbangan hormon estrogen kepada wanita. Ada sebahagian pengguna beautessence mendapat manfaat simptom awal menopause dapat dikurangkan. Ada yang period nya hampir 5 bulan tiada dah kembali. Alhamdulillah.









Ada yang mendapat manfaat masalah jerawat dah semakin kurang.  Dapat bonus lagi kulit makin cantik dan beseri. wahh alhamdulillah kan. haaa tengok hormon juga yang berkait dalam pengalaman sebum atau minyak pada kulit. Apabila ada gangguan hormon tidak stabil sedikit sebanyak menganggu jugak penghasilan sebum pada kulit. Kalau sebum dihasilkan lebih dari normal maka mencanak la jerawat korang la ye naik kt bawah dagu ada jadi kt belakang badan dan lain -lain. Haa dengar testoterone je korang ingat lelaki, sebenarnya perempuan puan ada tapi pada kadar tertentu yang bersesuaian dengan fitrah wanita. 





Selain masalah jerawat, masalah lain wanita hadapi ada pigmentasi yang tidak normal pada bahagian tertentu menjadikan ia sedikit gelap berbanding bahagian lain contoh celah peha, ketiak, leher dan lain lain lagi. Biasa berlaku semasa hamil dan berlarutan selepas  melahirkan. Ada pengguna yang merasa manfaat selepas amalkan beautessence ketiak yang gelap dah mencerah jadi normal. Wah mesti happy tak terkata. Bab ketiak hitam jangan buat main olay boleh jadikan keyakinan diri merudum.





Nampak berkait hormon juga apabila ada yang menganggu dalam penghasilan sel melanocytes atau melanin ni yang berikan warna pada kulit. Orang kulit cerah kandungan melanin pada kulit rendah dari yang berkulit gelap atau sawa matang. Nampak tak macam mana beautessence yang ada bahan yang bantu stabilkan hormon memberi manfaat cerahkan dark sport korang haa nampak?




Haa macam macam la manfaat dari beautessence ni korang kena cuba , tak rugi cuba haha selain untuk kesihatan dalaman juga ia memberikan manfaat pada kulit yang sihat dan beseri. Memandangkan penerimaan orang berbeza ada yang amek sekotak dah nampak kesan dan ada yang amek 3 ke empat kotak baru nampak perbezaan. So korang kena sabar dan amalkan secara konsisten.

Ada yang masalah keputihan yang dialami berkurang dengan amalkan beautessence alhamdulillah.


Ada yang masalah kulit kering dan tumit merekah juga berkurang dengan beautessence.




 Semoga masalah korang dapat dibantu. Nak baca testimoni lain beautessence boleh baca disini.


Hang berminat nak dapatkan beautessence boleh contact saya di 0133507996. terima kasih semoga penulisan ini memberi manfaat pada semua.

Sekian









0 comments:

Post a Comment