Tuesday, 27 July 2021

Tips Kembali Mencapai Berat Ideal dan Bentuk Badan Idaman Selepas Melahirkan Anak Dengan Beautessence

 

Tips Kembali Mencapai Berat Ideal dan Bentuk Badan Idaman Selepas Melahirkan Anak Dengan Beautessence

Ramai wanita yang selepas bersalin atau semasa tengah sarat mengandung ingin sangat capai berat badan yang ideal dan kembali mencapai berat badan yang diingini.

Bagi ibu ibu muda yang baru kali pertama menimang cahaya mata. Ia perkara normal yang dialami oleh ibu ibu lain dimana kadang kita rasa down melihat diri kita ketika sarat mengandung dan selepas bersalin. Untuk kembali ke bentuk badan asal dan berat yang diidamkan memerlukan pengorbanan dan kesabaran yang mana hasilnya untuk diri kita juga. Kadang kurus ni bukan untuk cantik sahaja tapi untuk kekal cergas sihat dan bertenaga.

Pengalaman sendiri mengandung anak ketiga masa umur dah 34 tahun memang badan rasa cepat penat dan berat badan naik tak yah cakap la hahah cecah 90kg dah tu susah nak turun pulak tu haha. Berbeza sangat mengandung anak pertama masa umur 26 tahun. Memang diakui rasa keyakinan diri tu sangat lah merundum dengan dugaan masa berpantang time PKP ni huhuhu.

Biasalah bila umur dan masuk pertengahan 30 an dan ke arah 40 an, kita mula rasa perubahan  sedikit demi sedikit yang mana badan cepat penat, keletihan, rambut gugur terutamanya lepas bersalin, jeragat mula nak terbentuk kedutan pada dahi dan bawah mata mula, ada certain bahagian yang dah mula kurang anjal dan lain lain masalah kulit. So semasa akak tengah sarat mengandung  anak ketiga memang akak dah survey cari supplement atau sesuatu untuk kesihatan badan dan kecantikan. Masa tu akak jumpa beautessence tetapi dalam bentuk botol. Yang bentuk sachet ni baru sahaja diperkenalkan hujung atau awal Januari 2021 kalau tak silap.

Alhamdulillah selepas consume beautessence dua botol antara yang akak dapat manfaat rambut gugur kurang. Selalunya penuh kat lantai tandas sampai sumbat toilet tu adududu sedih sangat. Masih lagi konsisten dah masuk kotak yang ke lima beautessence bentuk sachet. 

Alhamdulillah selepas akak consume Beautessence, bukan sahaja bantu akak untuk atasi masalah rambut gugur, mencerahkan certain dark sport tambah untuk yang lepas bersalin ni paham sangat dan paling yang akak perasan beautessence ni serasi dengan badan akak dan membantu untuk akak turun berat badan walaupun tak banyak. Best sangat beauteessence yang dalam bentuk sachet ni ready to eat tak perlu bancuh bancuh boleh selit dalam poket baju atau dalam handbag boleh ambil dimana mana sahaja.

Terfikir jugak lah kan macam mana beautessence ni boleh bantu untuk turunkan berat badan. So akak pun buat la carian tentang manfaat setiap bahan aktif di dalam beutessence dan akak jumpa jawapannya seperti berikut;


Aloe Vera

Aloe Vera antara bahan aktif di dalam beautessence yang membantu sistem penghadaman atau pencernaan lebih baik ke arah mengurangkan sembelit. Berdasarkan artikel tentang manfaat aloe vera, aloe vera membantu meningkatkan kandungan air di usus kita sekaligus membantu dalam melancarkan stimulasi peristalsis (bahasa kampung mudah pergerakan nak membuang najis dalam usus). Selain itu, Aloe vera mengandungi beberapa enzim yang berfungsi untuk mencernakan gula dan lemak didalam badan menjadikan pencernaan kita lebih lancar. Antaranya enzim lipase dari Aloe Vera boleh lihat poster di bawah tentang fungsi lipase dalam memecahkan lemak. Patutlah ada sebahagian yang rasa kesan turun berat badan selepas amalkan beautessence. 



SOo tak hairan la sejak akak mula amalkan beautessence setiap pagi rasa macam tak lapar tau tau dah tengahari dibantu juga la dengan kesibukan kerja yang membuatkan kita leka tak rasa lapar hihi.

Tanpa sedar rupanya akak dah hilang beberapa KG tapi portion makan macam biasa suku suku separuh dan elakkan minuman atau makanan manis. Sekali sekala cheat day boleh la kan. 

Berat dah turun dah tapi untuk dapatkan kembali bentuk badan yang lebih baik selepas bersalin, kena rajin buat senaman ringkas untuk firmkan balik bahagian bahagian tertentu badan. Serius memang bila akak konsisten senaman yang bersesuaian rasa perubahan pada badan tu. Walaupun bukan seratus peratus. Caranya korang try senaman ni untuk firmkan balik part tertentu tuuu. Dengan manfaat collage peptide didalam beautessence sedikit sebanyak membantu untuk memperbaiki tekstur kulit yang terkesan disebabkan oleh perubahan hormon semasa mengandung dan selepas melahirkan. Kadang orang rasa beautessence ni mahal tapi boleh akak sendiri dah cari maklumat tentang bahan-bahan yang premium yang diformulasikan dalam beautessence ni dan dapati bahan bahan tersebut memberikan pelbagai manfaat yang kita perlukan. So sangat sangat berbaloi untuk dimiliki gitu.  Duit boleh dicari tetapi keyakinan diri yang hilang tu siapa lagi yang nak bantu kembalikan kalau bukan kita sendiri atau boleh minta en suami labur duit hihi,




Haa ini akak share review dari pengguna lain juga seperti di poster atas. Satu kotak beautessence berharga RM125 tidak termasuk postage dan setiap kotak mengandungi 15 sachet x 20 ml. Untuk info lanjut keistimewaan beautessence dan manfaatnya boleh baca disini.

Okay sampai disini berminat untuk dapatkan info lanjut berkenaan beautessence boleh roger akak yer di whataps 0133507996.


Selamat Malam.

0 comments:

Post a Comment