Thursday, 29 July 2021

Keistimewaan Beautessence Beausiti Minuman Botani dari Dato' Sri Siti Nurhaliza

 Keistimewaan Beautessence Beausiti Minuman Botani dari Dato' Sri Siti Nurhaliza.

Pelbagai minuman botani ada di pasaran yang berasaskan tumbuhan yang memberi manfaat untuk kesihatan dalaman dan juga untuk kecantikan. Tetapi dalam banyak yang ada dipasaran apa yang istimewanya Beautessence dari Beausiti yang diasaskan oleh YBhg. Dato' Sri Siti Nurhaliza ini?

1. Dirumuskan Khas Oleh Penyelidik Inovasi Pusat Inovasi Teknologi Manisan , UKM

Istimewa sangat minuman beautessence dari beausiti ini kerana ia diformulasikan oleh para penyelidik dari Pusat Inovasi Teknologi Manisan , UKM. Patut la akak rasa semua manfaat yang ada dalam 7 bahan aktif Beautessence ni sangat menarik kira all in one lah. Manfaat untuk kurangkan rambut gugur, manfaat untuk kesihatan dalaman wanita, manfaat untuk kulit cantik dan awet muda dan juga untuk memberikan tenaga.  eh ada juga yang bantu untuk penghadaman yang lebih baik dan ada yang terkurus dari manfaat formulasi ini. Haa berbaloi tak bayar RM125 sekotak, rm 8.30 satu sachet korang dapat manfaat dari hujung kaki sampai ke hujung rambut gitu. Opss ada yang bagi tau bahagian celah bedah pun dapat effect pencerahan dengan konsisten amalkan beautessence ni. Yelah masalah sebahagian orang disebabkan perubahan hormon sebab mengandung atau melahirkan atau tertekan menyebabkan sebahagian badan badan jadi warna gelap macam leher, bahagian ketiak siku lutut dan sebagainya. Sekiranya ada satu minuman botani yang dapat selesaikan banyak masalah korang hadapi rasa-rasanya berbaloi tak beli ?





Antara sijil MEsti dan jugak sijil halal untuk produk beautessence adalah seperti di bawah. So korang boleh consume beautessence ni tanpa was was lagi.





2. Pengesahan Keselamatan Oleh SIRIM.


Dalam kita nak consume sesuatu minuman atau makanan tambahan untuk badan perkara yang paling kita ambil perhatian adalah dari segi keselamatan kan? orang mesti tanya lulus KKM tak? haa untuk makluman, beautessence ni di bawah kategori minuman botani so dia bukan supplement yang perlu kelulusan KKM. Tetapi syarikat Beausiti mengambil iniasitf untuk menghantar sampel bagi diuji dari segi keselamatan oleh pihak SIRIM. Alhamdulillah Beautessence ini disahkan oleh SIRIM tidak mengandungi bahan bahan yang boleh membahayakan kesihatan korang. Yelah nak cantik nak sihat sayang jugak la buah pinggang masing masing kan.

3.Diuji secara Klinikal di Unipeq UKM


Sample Beautessence juga telah dihantar ke UNIPEQ UKM untuk diuji secara klinikal dari segi kualiti, kandungan nutrisi dan keselamatan. UNIPEQ UKM merupakan makmal yang diiktiraf berpiawaian antarabangsa. Unipeq merupakan satu centre untuk food quality dan safety. Bila mana sesuatu produk makanan telah mendapat cop UNIPEQ UKM kiranya telah disahkan dari segi kualiti dan keselamatan untuk dipasarkan kepada orang awam. Haaa tenang la hati kan nak guna Beautessence tanpa was was. Sebab akak belajar di UKM dan pernah dengar Talk dari Pengarah Unipeq UKM, UNIPEQ juga antara badan yang melaksanakan kursus pensijilan halal bagi pihak industri dalam makanan. Nampak tak premium dan istimewanya produk beautessence keluaran Beausiti ni.

4. Bahan Premium dengan Pelbagai Manfaat Untuk Kesihatan dan Kecantikan

7 Ramuan aktif yang sangat sinonim  dengan orang asia dalam keberkesanan untuk kesihatan dalaman dan kecantikan. Iaitu Ekstrak delima, roselle, aloe vera, Cerepron- F (ekstrak dari Yis Jepun), Pueraria Mirifica, Kacip Fatimah dan Kolagen Peptide. Haa semua bahan premium dirumuskan skali dengan harga RM125 sahaja untuk 15 sachet berbaloi tak? akak rasa sangat berbaloi sebab pernah consume Vivix dari Shaklee. Estrak Yis ni antara bahan yang terkenal digunakan dalam skincare antara SKII. Haa yang ni estrak Yis dalam minuman beautessence woww tak. Ni lah bahan paling powerful untuk membantu mencerahkan kulit dalam masa 8 minggu sekurang-kurangnya dua tona. 8 minggu maksudnya 4 kotak la kena guna konsisten setiap hari baru la nampak effectnya. Ada ujian klinikal yang dijalankan menunjukkan macam mana Cerepron F ni merencatkan penghasilan melanin dan membantu mencerahkan kulit. Melanin ni yang memberikan warna kulit pada kita. Kalau badan kita ada certain dark sport kat leher celah bedah ketiak dan lain lain boleh try amalkan mana tau kot boleh sekata skit warna nya. haa untuk adik adik bakal pengantin tu sila la beli untuk consume sekrang hihi. Nanti kta citer lain lagi detail mcm cerepron f ni berfungsi yer. Kaya pelifenol dan antioksida untuk yang sinonim dengan manfaat untuk kecantikan kulit dan melambatkan proses penuaan haa yang ni yang ramai wanita kat luar sana cari.




5.Teknologi Nutri Lock

Bahan-bahan didalam beautessence ini telah disokong oleh teknologi yang dipatenkan dapat meningkatkan keberkesanan nya iaitu Teknologi Nutri Lock. Dimana teknologi berfungsi untuk mengunci kesegaran bahan bahan didalam beautessence supaya kualitinya terjaga. Serta membantu penyerapan kedalam tubuh dengan lebih efisien dan tinggi antara 50-60% berbanding kadar biasa 20%. Nampak tak patutlah amalkan beautessence ni dapat macam macam manfaat dari 7 bahan aktif tu. Sebab kadar penyerapan lagi tinggi berbanding produk lain dipasaran. Nutrisi yang diserap dapat digunakan oleh badan untuk manfaat kesihatan, awet muda dan kecantikan.


 
Antara manfaat yang diperolehi dengan amalkan beautessence secara konsisten.



Maklumat nutrisi yang terkandung dalam beautessence. Bagi yang berminat boleh roger akak di talian whataps 0133507996. Terima kasih

0 comments:

Post a Comment