Friday, 23 July 2021

Ikhtiar Atasi Masalah Rambut Gugur Dengan Beautessence Beausiti


Ikhtiar Atasi Masalah Rambut Gugur Dengan Beautessence Beausiti

Masalah rambut gugur antara kerap menganggu kita terutamanya bagi wanita yang baru lepas bersalin. Mungkin disebabkan kurang rehat, kurang nutrisi atau masalah ketidak stabilan hormon menyebabkan rambut gugur banyak di lantai.


Bukan pada wanita sahaja, rambut gugur pada lelaki juga berlaku.

Bagaimana manfaat dari beautessence dapat membantu anda dalam usaha mencari jalan dalam masalah rambut gugur ni.?

Antara bahan dalam beautessence yang berkhasiat dalam menguatkan anak rambut  dan mengurangkan rambut gugur adalah


Pueraria Mirifica

Pueraria Mirifica selain bermanfaat dalam kesihatan dalam wanita, ia juga bermanfaat dalam mengurangkan rambut gugur. Bagaimana Pueraria Mirifica ini berfungsi ?- berdasarkan artikel dari https://www.swissbotany.com/blogs/natural-skin-care/pueraria-mirifca-for-hair-loss Pueraria Mirifica antara nutrisi yang sangat berguna dalam rawatan atau ikhtiar kepada rambut gugur 

1) Pueraria Mirifica mengurangkan atau mengelakkan follicle rambut daripada tersumbat.  follicle yang tersumbat boleh menyebabkan anak rambut tidak kuat dan gugur serta permasalahan lain seperti gatal dan lain-lain.2) Ia juga membantu dalam menstabilkan hormon. Yang mana salah satu sebab rambut gugur juga disebabkan hormon yang dirembes ketika dalam keadaan penat atau tertekan. Di bawah merupakan artikel kajian Pueraria Mirifica berkaitan hormon wanita boleh cari dan baca.
3)Nutrisi daripada Pueraria Mirifica membantu dalam menguatkan folikel rambut.


Selain Pueraria Mirifica, collagen peptide juga bermanfaat dalam membantu menguatkan anak rambut dan juga bermanfaat untuk kesihatan tulang, kuku, kulit dan rawan pada lutut.Setelah melihat banyak manfaat bahan bahan dalam beautessence dapat disimpulkan bahawa beautessence bukan sekadar minuman untuk kecantikan juga bermanfaat untuk kesihatan badan.  Haa izara aisyah pun dah cuba dan berkongsi testimonial seperti di bawah.Harga sekotak RM125 , mengandungi 15 sachet x 20 ml. Rasanya manis manis masam tapi serius sedap. Penggunaan satu sachet sehari sebelum sarapan pagi.Selain memberi manfaat untuk mengurangkan rambut gugur, Beautessence juga memberikan manfaat dalam mencerahkan kulit serta masalah kulit boleh baca disini.

Bagi yang berminat untuk dapatkan produk ini boleh hubungi saya di whataps 0133507996.


Sekian terima kasih
0 comments:

Post a Comment