Monday, 26 July 2021

Ikhtiar Tingkat Imuniti Badan dengan Minuman Sarang Burung Beaunest dari Beausiti

 Ikhtiar Tingkat Imuniti Badan dengan Minuman Sarang Burung Beaunest dari Beausiti

Bagi yang belum mengenali Beaunest daripada Beausiti, ia merupakan sejenis minuman sarang burung dengan campuran kurma, madu yang merupakan makanan sunnah dan juga ekstrak delima. 





Apa istimewanya Minuman Sarang Burung Beaunest Berbanding Jenama Lain di Pasaran?

1) Kombinasi Kurma dan Madu

(Merupakan Makanan Sunnah yang umum tahu mempunyai pelbagai manfaat untuk kesihatan dan bekalkan tenaga)

Kebanyakan minuman sarang burung yang ada dipasaran belum ada lagi yang menggunakan kombinasi kurma, madu dan delima. Hal ini kerana hasrat daripada founder Beaunest sendiri iaitu Dato Sri Siti Nurhaliza dan suami ingin memberikan membawa kelainan dengan memperkenalkan bahan-bahan yang juga merupakan makanan sunnah. Membuka minda masyarakat terutamanya muslim bahawa minuman sarang burung ni sangat bermanfaat untuk kesihatan semua seperti mana yang telah diamalkan oleh masyarakat cina.


2) Tiada Gula Tambahan 

Minuman sarang burung Beaunest ini tidak mempunyai bahan pengawet dan ia juga menggunakan manisan semula jadi daripada madu menyebabkan rasa Beaunest ini sangat unik manis-manis buah dan campuran kurma dan delima just nice sedap dan menyegarkan. Tidak seperti sebahagian minuman sarang burung dipasaran majoriti menggunakan rock sugar menyebab rasanya agak manis dan kurang sesuai untuk mereka yang ada masalah kencing manis, ibu yang hamil dan sebagainya. Oleh itu ia sesuai untuk diamalkan sebagai minuman harian untuk semua golongan dan peringkat umur. Namun, jika anda pesakit protein alergi dan penyakit kronik (atau mempunyai komplikasi), anda dinasihatkanuntuk berjumpa doktor terlebih dahulu untuk mendapatkan pandangan.

3. Diperkaya dengan VIQUA Estrak Delima Yang juga merupakan Super Fruit

Diperkaya dengan Esktrak Buah Delima iaitu VIQUA yang merupakan antioksidan yang sangat hebat. Seperti yang kita maklum, antioksida ni sangat bermanfaat untuk meningkatkan imuniti badan dan juga mengekalkan keremajaan kulit. Di bawah ada dikongsikan kajian klinikal yang menunjukkan manfaat VIQUA terhadap kulit dari segi melembabkan kulit, anti kedut (bukan tudung fareha je tau anti kedut hihi gurau ja), mencerahkan bagi bahagian tertentu di badan "dark sport" paham paham la yer, dan juga bagus untuk peredaran darah. 


Beaunest  ini telah mempunyai hayat dua tahun kerana menjalani proses pensterilan komersial dan oleh itu ia stabil selama 2 tahun.

Antara manfaat beaunest adalah meningkatkan penyembuhan dan pemulihan, menyokong dan menguatkan sistem pernafasan serta paru paru, membantu mengekalkan keremajaan kulit dan meningkatkan imuniti badan.




Cara penggunaannya ada sehari sebotol diambil pada bila-bila masa. Dalam keadaan musim badan disyorkan ambil dalam keadaan sejuk sangat menyegarkan dan menghilangkan dahaga serta memberi tenaga manfaat daripada kurma. Umum tahu kurma sangat bagus untuk tenaga selain itu juga bagus sebagai milk booster.  Sehubungan itu, Beaunest ini sangat la disyorkan untuk ibu-ibu yang hamil terutamanya yang rasa keletihan dengan PDPR dan WFH. Ibu ibu diawal kehamilan yang rasa lemah dek alahan, boleh iktiar untuk tambah tenaga dengan minuman beaunest. Akak masa tengah alahan masa tahun 2019 dengan sedang buat master, memang akak amalkan bird nest sangat -sangat membantu tetapi masa tu belum ada lagi beaunest ni. Bila Beausiti keluarkan beaunest akak cuba memang rsa puas hati lain-lain jenama lain yang akak pernah cuba tak kira yang murah atau harga lebih kurang yang ada di guardian, ada jenama oleh selebriti lain yang famous tu.


Dari segi imuniti badan, akak sendiri rasa manfaat masa first dose vaksin pfzer akak tak kerap amek Beaunest memang lepas suntikan rasa badan lemah, rasa sakit kepala rasa dedor tapi tak demam dan nak baring je. Tapi suntikan kedua pfzer akak konsisten amalkan beaunest dan beautessence setiap hari tanpa gagal, rasa okay skit daripada yang pertama. Kawan-kawan ofis yang suntik pada hari yang sama jenis vaksin yang sama pakat demam sorang demi sorang berlarutan sampai hari ketiga. Alhamdulillah Allah berikan kesihatan yang baik, akak rasa sakit kepala dan ada rasa dedor tapi tak demam. Ikhtiar tun tak salah tapi kesan vaksin ni tengok tahap penerimaan badan jugak. Semoga dipermudahkan urusan korang masa ambil vaksin nanti.







Dengan tekanan bekerja dalam PDPR, WFH dan bekerja dari pejabat pada musim pandemik memang sangat menganggu kesihatan. Sebelum akak amalkan Beaunest ni, kadang-kadang badan rasa lemah dan ada hari yang akak rasa macam nak demam sebab terlalu burn out. Alhamdulillah setelah amalkan beaunest ni hampir dua bulan, walaupun tugasan di Pejabat sangat sibuk alhamdulillah masih dikurniakan kesihatan yang baik. Tipsnya bila je akak penat dan stress kerja akak akan reward diri dengan sebotol Beaunest yang diminum dalam keadaan sejuk fuhhh sedapnya.


Gambar minggu sibuk sampai rasa nak demam dan sakit sakit badan, apa boleh buat masa ni nangis lepaskan stress. S

Akhir sekali untuk info beaunest sekotak berharga RM 75 ada 6 Botol tidak termasuk postage. Maklumat Nutrisi Beaunest seperti di bawah


Haa setakat ni akak share berkenaan beaunest. Berminat untuk dapat beaunest boleh contact saya di whataps 0133507996. Terima kasih.


0 comments:

Post a Comment