Thursday, 29 July 2021

Keistimewaan Beautessence Beausiti Minuman Botani dari Dato' Sri Siti Nurhaliza

 Keistimewaan Beautessence Beausiti Minuman Botani dari Dato' Sri Siti Nurhaliza.

Pelbagai minuman botani ada di pasaran yang berasaskan tumbuhan yang memberi manfaat untuk kesihatan dalaman dan juga untuk kecantikan. Tetapi dalam banyak yang ada dipasaran apa yang istimewanya Beautessence dari Beausiti yang diasaskan oleh YBhg. Dato' Sri Siti Nurhaliza ini?

1. Dirumuskan Khas Oleh Penyelidik Inovasi Pusat Inovasi Teknologi Manisan , UKM

Istimewa sangat minuman beautessence dari beausiti ini kerana ia diformulasikan oleh para penyelidik dari Pusat Inovasi Teknologi Manisan , UKM. Patut la akak rasa semua manfaat yang ada dalam 7 bahan aktif Beautessence ni sangat menarik kira all in one lah. Manfaat untuk kurangkan rambut gugur, manfaat untuk kesihatan dalaman wanita, manfaat untuk kulit cantik dan awet muda dan juga untuk memberikan tenaga.  eh ada juga yang bantu untuk penghadaman yang lebih baik dan ada yang terkurus dari manfaat formulasi ini. Haa berbaloi tak bayar RM125 sekotak, rm 8.30 satu sachet korang dapat manfaat dari hujung kaki sampai ke hujung rambut gitu. Opss ada yang bagi tau bahagian celah bedah pun dapat effect pencerahan dengan konsisten amalkan beautessence ni. Yelah masalah sebahagian orang disebabkan perubahan hormon sebab mengandung atau melahirkan atau tertekan menyebabkan sebahagian badan badan jadi warna gelap macam leher, bahagian ketiak siku lutut dan sebagainya. Sekiranya ada satu minuman botani yang dapat selesaikan banyak masalah korang hadapi rasa-rasanya berbaloi tak beli ?





Antara sijil MEsti dan jugak sijil halal untuk produk beautessence adalah seperti di bawah. So korang boleh consume beautessence ni tanpa was was lagi.





2. Pengesahan Keselamatan Oleh SIRIM.


Dalam kita nak consume sesuatu minuman atau makanan tambahan untuk badan perkara yang paling kita ambil perhatian adalah dari segi keselamatan kan? orang mesti tanya lulus KKM tak? haa untuk makluman, beautessence ni di bawah kategori minuman botani so dia bukan supplement yang perlu kelulusan KKM. Tetapi syarikat Beausiti mengambil iniasitf untuk menghantar sampel bagi diuji dari segi keselamatan oleh pihak SIRIM. Alhamdulillah Beautessence ini disahkan oleh SIRIM tidak mengandungi bahan bahan yang boleh membahayakan kesihatan korang. Yelah nak cantik nak sihat sayang jugak la buah pinggang masing masing kan.

3.Diuji secara Klinikal di Unipeq UKM


Sample Beautessence juga telah dihantar ke UNIPEQ UKM untuk diuji secara klinikal dari segi kualiti, kandungan nutrisi dan keselamatan. UNIPEQ UKM merupakan makmal yang diiktiraf berpiawaian antarabangsa. Unipeq merupakan satu centre untuk food quality dan safety. Bila mana sesuatu produk makanan telah mendapat cop UNIPEQ UKM kiranya telah disahkan dari segi kualiti dan keselamatan untuk dipasarkan kepada orang awam. Haaa tenang la hati kan nak guna Beautessence tanpa was was. Sebab akak belajar di UKM dan pernah dengar Talk dari Pengarah Unipeq UKM, UNIPEQ juga antara badan yang melaksanakan kursus pensijilan halal bagi pihak industri dalam makanan. Nampak tak premium dan istimewanya produk beautessence keluaran Beausiti ni.

4. Bahan Premium dengan Pelbagai Manfaat Untuk Kesihatan dan Kecantikan

7 Ramuan aktif yang sangat sinonim  dengan orang asia dalam keberkesanan untuk kesihatan dalaman dan kecantikan. Iaitu Ekstrak delima, roselle, aloe vera, Cerepron- F (ekstrak dari Yis Jepun), Pueraria Mirifica, Kacip Fatimah dan Kolagen Peptide. Haa semua bahan premium dirumuskan skali dengan harga RM125 sahaja untuk 15 sachet berbaloi tak? akak rasa sangat berbaloi sebab pernah consume Vivix dari Shaklee. Estrak Yis ni antara bahan yang terkenal digunakan dalam skincare antara SKII. Haa yang ni estrak Yis dalam minuman beautessence woww tak. Ni lah bahan paling powerful untuk membantu mencerahkan kulit dalam masa 8 minggu sekurang-kurangnya dua tona. 8 minggu maksudnya 4 kotak la kena guna konsisten setiap hari baru la nampak effectnya. Ada ujian klinikal yang dijalankan menunjukkan macam mana Cerepron F ni merencatkan penghasilan melanin dan membantu mencerahkan kulit. Melanin ni yang memberikan warna kulit pada kita. Kalau badan kita ada certain dark sport kat leher celah bedah ketiak dan lain lain boleh try amalkan mana tau kot boleh sekata skit warna nya. haa untuk adik adik bakal pengantin tu sila la beli untuk consume sekrang hihi. Nanti kta citer lain lagi detail mcm cerepron f ni berfungsi yer. Kaya pelifenol dan antioksida untuk yang sinonim dengan manfaat untuk kecantikan kulit dan melambatkan proses penuaan haa yang ni yang ramai wanita kat luar sana cari.




5.Teknologi Nutri Lock

Bahan-bahan didalam beautessence ini telah disokong oleh teknologi yang dipatenkan dapat meningkatkan keberkesanan nya iaitu Teknologi Nutri Lock. Dimana teknologi berfungsi untuk mengunci kesegaran bahan bahan didalam beautessence supaya kualitinya terjaga. Serta membantu penyerapan kedalam tubuh dengan lebih efisien dan tinggi antara 50-60% berbanding kadar biasa 20%. Nampak tak patutlah amalkan beautessence ni dapat macam macam manfaat dari 7 bahan aktif tu. Sebab kadar penyerapan lagi tinggi berbanding produk lain dipasaran. Nutrisi yang diserap dapat digunakan oleh badan untuk manfaat kesihatan, awet muda dan kecantikan.


 
Antara manfaat yang diperolehi dengan amalkan beautessence secara konsisten.



Maklumat nutrisi yang terkandung dalam beautessence. Bagi yang berminat boleh roger akak di talian whataps 0133507996. Terima kasih
Continue Reading

Tuesday, 27 July 2021

Tips Kembali Mencapai Berat Ideal dan Bentuk Badan Idaman Selepas Melahirkan Anak Dengan Beautessence

 

Tips Kembali Mencapai Berat Ideal dan Bentuk Badan Idaman Selepas Melahirkan Anak Dengan Beautessence

Ramai wanita yang selepas bersalin atau semasa tengah sarat mengandung ingin sangat capai berat badan yang ideal dan kembali mencapai berat badan yang diingini.

Bagi ibu ibu muda yang baru kali pertama menimang cahaya mata. Ia perkara normal yang dialami oleh ibu ibu lain dimana kadang kita rasa down melihat diri kita ketika sarat mengandung dan selepas bersalin. Untuk kembali ke bentuk badan asal dan berat yang diidamkan memerlukan pengorbanan dan kesabaran yang mana hasilnya untuk diri kita juga. Kadang kurus ni bukan untuk cantik sahaja tapi untuk kekal cergas sihat dan bertenaga.

Pengalaman sendiri mengandung anak ketiga masa umur dah 34 tahun memang badan rasa cepat penat dan berat badan naik tak yah cakap la hahah cecah 90kg dah tu susah nak turun pulak tu haha. Berbeza sangat mengandung anak pertama masa umur 26 tahun. Memang diakui rasa keyakinan diri tu sangat lah merundum dengan dugaan masa berpantang time PKP ni huhuhu.

Biasalah bila umur dan masuk pertengahan 30 an dan ke arah 40 an, kita mula rasa perubahan  sedikit demi sedikit yang mana badan cepat penat, keletihan, rambut gugur terutamanya lepas bersalin, jeragat mula nak terbentuk kedutan pada dahi dan bawah mata mula, ada certain bahagian yang dah mula kurang anjal dan lain lain masalah kulit. So semasa akak tengah sarat mengandung  anak ketiga memang akak dah survey cari supplement atau sesuatu untuk kesihatan badan dan kecantikan. Masa tu akak jumpa beautessence tetapi dalam bentuk botol. Yang bentuk sachet ni baru sahaja diperkenalkan hujung atau awal Januari 2021 kalau tak silap.

Alhamdulillah selepas consume beautessence dua botol antara yang akak dapat manfaat rambut gugur kurang. Selalunya penuh kat lantai tandas sampai sumbat toilet tu adududu sedih sangat. Masih lagi konsisten dah masuk kotak yang ke lima beautessence bentuk sachet. 

Alhamdulillah selepas akak consume Beautessence, bukan sahaja bantu akak untuk atasi masalah rambut gugur, mencerahkan certain dark sport tambah untuk yang lepas bersalin ni paham sangat dan paling yang akak perasan beautessence ni serasi dengan badan akak dan membantu untuk akak turun berat badan walaupun tak banyak. Best sangat beauteessence yang dalam bentuk sachet ni ready to eat tak perlu bancuh bancuh boleh selit dalam poket baju atau dalam handbag boleh ambil dimana mana sahaja.

Terfikir jugak lah kan macam mana beautessence ni boleh bantu untuk turunkan berat badan. So akak pun buat la carian tentang manfaat setiap bahan aktif di dalam beutessence dan akak jumpa jawapannya seperti berikut;


Aloe Vera

Aloe Vera antara bahan aktif di dalam beautessence yang membantu sistem penghadaman atau pencernaan lebih baik ke arah mengurangkan sembelit. Berdasarkan artikel tentang manfaat aloe vera, aloe vera membantu meningkatkan kandungan air di usus kita sekaligus membantu dalam melancarkan stimulasi peristalsis (bahasa kampung mudah pergerakan nak membuang najis dalam usus). Selain itu, Aloe vera mengandungi beberapa enzim yang berfungsi untuk mencernakan gula dan lemak didalam badan menjadikan pencernaan kita lebih lancar. Antaranya enzim lipase dari Aloe Vera boleh lihat poster di bawah tentang fungsi lipase dalam memecahkan lemak. Patutlah ada sebahagian yang rasa kesan turun berat badan selepas amalkan beautessence. 



SOo tak hairan la sejak akak mula amalkan beautessence setiap pagi rasa macam tak lapar tau tau dah tengahari dibantu juga la dengan kesibukan kerja yang membuatkan kita leka tak rasa lapar hihi.

Tanpa sedar rupanya akak dah hilang beberapa KG tapi portion makan macam biasa suku suku separuh dan elakkan minuman atau makanan manis. Sekali sekala cheat day boleh la kan. 

Berat dah turun dah tapi untuk dapatkan kembali bentuk badan yang lebih baik selepas bersalin, kena rajin buat senaman ringkas untuk firmkan balik bahagian bahagian tertentu badan. Serius memang bila akak konsisten senaman yang bersesuaian rasa perubahan pada badan tu. Walaupun bukan seratus peratus. Caranya korang try senaman ni untuk firmkan balik part tertentu tuuu. Dengan manfaat collage peptide didalam beautessence sedikit sebanyak membantu untuk memperbaiki tekstur kulit yang terkesan disebabkan oleh perubahan hormon semasa mengandung dan selepas melahirkan. Kadang orang rasa beautessence ni mahal tapi boleh akak sendiri dah cari maklumat tentang bahan-bahan yang premium yang diformulasikan dalam beautessence ni dan dapati bahan bahan tersebut memberikan pelbagai manfaat yang kita perlukan. So sangat sangat berbaloi untuk dimiliki gitu.  Duit boleh dicari tetapi keyakinan diri yang hilang tu siapa lagi yang nak bantu kembalikan kalau bukan kita sendiri atau boleh minta en suami labur duit hihi,




Haa ini akak share review dari pengguna lain juga seperti di poster atas. Satu kotak beautessence berharga RM125 tidak termasuk postage dan setiap kotak mengandungi 15 sachet x 20 ml. Untuk info lanjut keistimewaan beautessence dan manfaatnya boleh baca disini.

Okay sampai disini berminat untuk dapatkan info lanjut berkenaan beautessence boleh roger akak yer di whataps 0133507996.


Selamat Malam.

Continue Reading

Monday, 26 July 2021

Ikhtiar Tingkat Imuniti Badan dengan Minuman Sarang Burung Beaunest dari Beausiti

 Ikhtiar Tingkat Imuniti Badan dengan Minuman Sarang Burung Beaunest dari Beausiti

Bagi yang belum mengenali Beaunest daripada Beausiti, ia merupakan sejenis minuman sarang burung dengan campuran kurma, madu yang merupakan makanan sunnah dan juga ekstrak delima. 





Apa istimewanya Minuman Sarang Burung Beaunest Berbanding Jenama Lain di Pasaran?

1) Kombinasi Kurma dan Madu

(Merupakan Makanan Sunnah yang umum tahu mempunyai pelbagai manfaat untuk kesihatan dan bekalkan tenaga)

Kebanyakan minuman sarang burung yang ada dipasaran belum ada lagi yang menggunakan kombinasi kurma, madu dan delima. Hal ini kerana hasrat daripada founder Beaunest sendiri iaitu Dato Sri Siti Nurhaliza dan suami ingin memberikan membawa kelainan dengan memperkenalkan bahan-bahan yang juga merupakan makanan sunnah. Membuka minda masyarakat terutamanya muslim bahawa minuman sarang burung ni sangat bermanfaat untuk kesihatan semua seperti mana yang telah diamalkan oleh masyarakat cina.


2) Tiada Gula Tambahan 

Minuman sarang burung Beaunest ini tidak mempunyai bahan pengawet dan ia juga menggunakan manisan semula jadi daripada madu menyebabkan rasa Beaunest ini sangat unik manis-manis buah dan campuran kurma dan delima just nice sedap dan menyegarkan. Tidak seperti sebahagian minuman sarang burung dipasaran majoriti menggunakan rock sugar menyebab rasanya agak manis dan kurang sesuai untuk mereka yang ada masalah kencing manis, ibu yang hamil dan sebagainya. Oleh itu ia sesuai untuk diamalkan sebagai minuman harian untuk semua golongan dan peringkat umur. Namun, jika anda pesakit protein alergi dan penyakit kronik (atau mempunyai komplikasi), anda dinasihatkanuntuk berjumpa doktor terlebih dahulu untuk mendapatkan pandangan.

3. Diperkaya dengan VIQUA Estrak Delima Yang juga merupakan Super Fruit

Diperkaya dengan Esktrak Buah Delima iaitu VIQUA yang merupakan antioksidan yang sangat hebat. Seperti yang kita maklum, antioksida ni sangat bermanfaat untuk meningkatkan imuniti badan dan juga mengekalkan keremajaan kulit. Di bawah ada dikongsikan kajian klinikal yang menunjukkan manfaat VIQUA terhadap kulit dari segi melembabkan kulit, anti kedut (bukan tudung fareha je tau anti kedut hihi gurau ja), mencerahkan bagi bahagian tertentu di badan "dark sport" paham paham la yer, dan juga bagus untuk peredaran darah. 


Beaunest  ini telah mempunyai hayat dua tahun kerana menjalani proses pensterilan komersial dan oleh itu ia stabil selama 2 tahun.

Antara manfaat beaunest adalah meningkatkan penyembuhan dan pemulihan, menyokong dan menguatkan sistem pernafasan serta paru paru, membantu mengekalkan keremajaan kulit dan meningkatkan imuniti badan.




Cara penggunaannya ada sehari sebotol diambil pada bila-bila masa. Dalam keadaan musim badan disyorkan ambil dalam keadaan sejuk sangat menyegarkan dan menghilangkan dahaga serta memberi tenaga manfaat daripada kurma. Umum tahu kurma sangat bagus untuk tenaga selain itu juga bagus sebagai milk booster.  Sehubungan itu, Beaunest ini sangat la disyorkan untuk ibu-ibu yang hamil terutamanya yang rasa keletihan dengan PDPR dan WFH. Ibu ibu diawal kehamilan yang rasa lemah dek alahan, boleh iktiar untuk tambah tenaga dengan minuman beaunest. Akak masa tengah alahan masa tahun 2019 dengan sedang buat master, memang akak amalkan bird nest sangat -sangat membantu tetapi masa tu belum ada lagi beaunest ni. Bila Beausiti keluarkan beaunest akak cuba memang rsa puas hati lain-lain jenama lain yang akak pernah cuba tak kira yang murah atau harga lebih kurang yang ada di guardian, ada jenama oleh selebriti lain yang famous tu.


Dari segi imuniti badan, akak sendiri rasa manfaat masa first dose vaksin pfzer akak tak kerap amek Beaunest memang lepas suntikan rasa badan lemah, rasa sakit kepala rasa dedor tapi tak demam dan nak baring je. Tapi suntikan kedua pfzer akak konsisten amalkan beaunest dan beautessence setiap hari tanpa gagal, rasa okay skit daripada yang pertama. Kawan-kawan ofis yang suntik pada hari yang sama jenis vaksin yang sama pakat demam sorang demi sorang berlarutan sampai hari ketiga. Alhamdulillah Allah berikan kesihatan yang baik, akak rasa sakit kepala dan ada rasa dedor tapi tak demam. Ikhtiar tun tak salah tapi kesan vaksin ni tengok tahap penerimaan badan jugak. Semoga dipermudahkan urusan korang masa ambil vaksin nanti.







Dengan tekanan bekerja dalam PDPR, WFH dan bekerja dari pejabat pada musim pandemik memang sangat menganggu kesihatan. Sebelum akak amalkan Beaunest ni, kadang-kadang badan rasa lemah dan ada hari yang akak rasa macam nak demam sebab terlalu burn out. Alhamdulillah setelah amalkan beaunest ni hampir dua bulan, walaupun tugasan di Pejabat sangat sibuk alhamdulillah masih dikurniakan kesihatan yang baik. Tipsnya bila je akak penat dan stress kerja akak akan reward diri dengan sebotol Beaunest yang diminum dalam keadaan sejuk fuhhh sedapnya.


Gambar minggu sibuk sampai rasa nak demam dan sakit sakit badan, apa boleh buat masa ni nangis lepaskan stress. S

Akhir sekali untuk info beaunest sekotak berharga RM 75 ada 6 Botol tidak termasuk postage. Maklumat Nutrisi Beaunest seperti di bawah


Haa setakat ni akak share berkenaan beaunest. Berminat untuk dapat beaunest boleh contact saya di whataps 0133507996. Terima kasih.


Continue Reading

Friday, 23 July 2021

Ikhtiar Atasi Masalah Rambut Gugur Dengan Beautessence Beausiti


Ikhtiar Atasi Masalah Rambut Gugur Dengan Beautessence Beausiti

Masalah rambut gugur antara kerap menganggu kita terutamanya bagi wanita yang baru lepas bersalin. Mungkin disebabkan kurang rehat, kurang nutrisi atau masalah ketidak stabilan hormon menyebabkan rambut gugur banyak di lantai.


Bukan pada wanita sahaja, rambut gugur pada lelaki juga berlaku.

Bagaimana manfaat dari beautessence dapat membantu anda dalam usaha mencari jalan dalam masalah rambut gugur ni.?

Antara bahan dalam beautessence yang berkhasiat dalam menguatkan anak rambut  dan mengurangkan rambut gugur adalah


Pueraria Mirifica

Pueraria Mirifica selain bermanfaat dalam kesihatan dalam wanita, ia juga bermanfaat dalam mengurangkan rambut gugur. Bagaimana Pueraria Mirifica ini berfungsi ?



- berdasarkan artikel dari https://www.swissbotany.com/blogs/natural-skin-care/pueraria-mirifca-for-hair-loss Pueraria Mirifica antara nutrisi yang sangat berguna dalam rawatan atau ikhtiar kepada rambut gugur 

1) Pueraria Mirifica mengurangkan atau mengelakkan follicle rambut daripada tersumbat.  follicle yang tersumbat boleh menyebabkan anak rambut tidak kuat dan gugur serta permasalahan lain seperti gatal dan lain-lain.



2) Ia juga membantu dalam menstabilkan hormon. Yang mana salah satu sebab rambut gugur juga disebabkan hormon yang dirembes ketika dalam keadaan penat atau tertekan. Di bawah merupakan artikel kajian Pueraria Mirifica berkaitan hormon wanita boleh cari dan baca.




3)Nutrisi daripada Pueraria Mirifica membantu dalam menguatkan folikel rambut.


Selain Pueraria Mirifica, collagen peptide juga bermanfaat dalam membantu menguatkan anak rambut dan juga bermanfaat untuk kesihatan tulang, kuku, kulit dan rawan pada lutut.



Setelah melihat banyak manfaat bahan bahan dalam beautessence dapat disimpulkan bahawa beautessence bukan sekadar minuman untuk kecantikan juga bermanfaat untuk kesihatan badan.  Haa izara aisyah pun dah cuba dan berkongsi testimonial seperti di bawah.



Harga sekotak RM125 , mengandungi 15 sachet x 20 ml. Rasanya manis manis masam tapi serius sedap. Penggunaan satu sachet sehari sebelum sarapan pagi.



Selain memberi manfaat untuk mengurangkan rambut gugur, Beautessence juga memberikan manfaat dalam mencerahkan kulit serta masalah kulit boleh baca disini.

Bagi yang berminat untuk dapatkan produk ini boleh hubungi saya di whataps 0133507996.


Sekian terima kasih












Continue Reading

Wednesday, 21 July 2021

Ikhtiar Atasi Masalah Kulit Berjeragat, Tona Tidak Sekata dengan Minuman Botani Baeutessence

Ikhtiar Atasi Masalah Kulit Berjeragat, Tona Tidak Sekata dengan Minuman Botani Baeutessence

Untuk pengenalan, beautessence merupakan sejenis minuman botani yang dikeluarkan dibawah jenama Beausiti yang diasaskan oleh Dato' Sri Nurhaliza.

Antara masalah kulit utama yang sering dihadapi oleh wanita asia terutama dengan keadaan cuaca beriklim panas boleh menyebabkan kulit kering, kulit berjeragat, penuaan berlaku dari cepat dari usia, masalah tona kulit tidak sekata disebabkan sunburn dan masalah jerawat?






Puas dah cuba pelbagai produk tetapi masih belum menemui penyelesaiannya? 


Beautessence minuman botani dengan teknologi nutrilock yang telah diuji secara saintifik oleh UNIPEQ UKM iaitu sebuah makmal yang diiktiraf berpiawaian antarabangsa bersatus halal.

Bagaimana 7 bahan aktif ni berfungsi dalam membantu masalah kulit yang korang hadapi?



 Cerepron -F

Antara bahan paling utama yang memberi manfaat dalam mencerahkan tona warna kulit. Dengan manfaat Cerepron-F membantu kita dalam usaha untuk mengatasi masalah tona kulit tidak sekata oleh sebab sunburn, parut jerawat atau jeragat. Dengan penggunaan konsisten selama 8 minggu dapat membantu mencerahkan kulit dan mengurangkan masalah kulit yang dihadapi. Perkara ini bukan omong kosong ya telah dibuat kajian oleh pihak beausiti sendiri. 


Pomegranate extract (estrak delima)

Delima merupakan antara buah-buahan yang bermanfaat sebagai antioksida yang membantu untuk meningkatkan imuniti badan. Sangat penting dalam situasi pandemik sekarang pengambilan minuman atau makanan yang meningkatkan imuniti badan. Delima memberikan tekstur beautessence menjadi pekat (fiber) dan bagus dalam membantu penghadaman. Patutlah ramai yang amalkan beautessence sebelum sarapan memberikan kesan mereka rasa kurang nak makan dan mudah untuk membuang. Asal niat nak amek untuk kesihatan dalaman kulit tiba-tiba dapat manfaat turunkan berat badan. Wow sangat kan ni pengalaman akak sendiri. Macam-macam lagi manfaat delima seperti di bawah.



Pueraria Mirifica dan kacip fatimah 

Kacip fatimah membantu untuk kesihatan dalaman wanita. Berdasarkan hasil pencarian manfaat kacip fatimah, akak jumpa poster di bawah. Oo patut la ramai bagi review rambut gugur  dah berkurang kira manfaat daripada kacip fatimah ni la kiranya. Selain itu masalah mak mak menyusu dan selepas melahirnya boleh baca kt bawah ni malu nk citer hihi.opss


Roselle Extract & Aloe Vera 

- Memberikan kedua aloe vera juga antara yang memberikan tekstur fiber kepada beautessence. Patutlah beautessence ni rasa sedap dan kurang rasa lapar.  Dan pelbagai jugak manfaat aloe vera selain untuk kulit juga untuk masalah sembelit. Ramai kan hadapi masalah sembelit terutamanya wanita yang lepas bersalin. huhuhu


 Collagen Peptide (dari sumber ikan)

Akhir sekali manfaat kolagen terhadap kulit. Kolagen ni merupakan sejenis protein yang sangat diperlukan oleh badan untuk pelbagai fungsi terutamanya untuk pegang struktur kulit dan memberikan keanjalan pada wajah dan bahagian lain pada badan.  Gambar kat bawah menunjukkan bagaimana perbezaan kulit muda dan tua dari segi struktur kolagen dan elastin. Pengambilan beautessence yang mengandungi collagen peptide secara konsisten membantu untuk penghasilan kolagen secara semulajadi dan menjadikan kulit kita anjal dan mengelakkan masalah penuaan sebelum masa yang banyak dihadapi oleh orang kita sekarang.



Antara Testimoni atasi masalah jeragat dan parut jerawat dengan Beautessence seperti di bawah.



Siapa yang perlu untuk ambil produk beautessence ni? 

-Bakal pengantin yang inginkan kulit cantik beseri pada hari perkahwinan dan juga yang ingin mencapai berat badan idea.

-Ibu ibu yang baru lepas berpantang yang mengalami masalah kulit kusam, badan rasa sangat tidak bermaya dan rambut berguguran disana sini

- Surirumah yang sangat penat dengan rutin seharian serta dengan tambahan PDPR.

-Lelaki yang mengalami masalah keletihan dengan situasi pandemik bekerja dari rumah tanpa rehat yang cukup

-Lelaki yang mengalami masalah kulit kering, warna tona tidak sekata dan paling serius jerawat?

Apa lagi yang korang tunggu. Jom dapatkan segera semntara Beausiti tengah buat promosi Beautessence best sangat ni. Berminat boleh wasap saya di talian 0133507996 untuk pertanyaan lanjut.

Harga sekotak RM125 mengandungi 15 sachet tidak termasuk postage. Setiap scahet mengandungi 20ml beautessence. 

Sekian terima kasih






Continue Reading