Wednesday, 10 June 2020

DYXY Skincare Ada Set Bajet Tak?

DYXY SKINCARE ADA SET BAJET TAK

Bagi peminat DYXY Kosmetik, mesti rasa macam teruja nak mencuba produk DYXY Skincare kan. Harga belian untuk produk DYXY secara loose adalah seperti berikut;

DYXY Amino Acid Bubble Cleanser RM 89 (100 ml)
DYXY Pobling Brush RM 15
DYXY Essence Toner RM 109 (100 ml)
DYXY Nourishing Essence RM 129 (30 ml)
DYXY Advance White RM89 (100ml)

Bagi mereka yang mempunyai bajet terhad boleh dapatkan set bajet DYXY Skincare seperti berikut;

Set Starter  RM 99
1x DYXY Amino Acid Bubble Cleanser 
1x DYXY Pobling Brush


Set Combo A RM 180
1x DYXY Amino Acid Bubble Cleanser / DYXY Advance White
1x DYXY Essence Toner



Set Combo B RM 200
1 x DYXY Amino Acid Bubble Cleanser /DYXY Advance White
1 x DYXY Nourishing Essence (Serum)


Set Combo C RM220
1x DYXY Essence Toner
1 x DYXY Nourishing Essence (Serum)


Keliru nak pilih yang mana satu. Jom baca info ringkas Skincare seperti di pautan di bawah

-DYXY Cleanser
-DYXY Pobling Brush
-DYXY Essence Toner
-DYXY Serum
-Cara Pengguna DYXY Skincare

Yang berminat untuk dapatkan Set bajet ini boleh hubungi akak di talian wasap 0133507996 atau klik link wasap di blog ini.



Sekian, terima kasih.
Continue Reading

Istimewanya DYXY Nourish Essence (Serum)

Istimewanya DYXY Nourish Essence (Serum)

Apa fungsi Nourishing Essence dari DYXY Skincare?


  • Pati serum botanikal yang dapat mencerahkan kulit secara semulajadi
  • Melembapkan kulit pada tahap yang optimum
  • Mengurangkan garisan halus dan kedutan di muka (keremajaan kulit)
  • Melembutkan kulit sehalus kulit bayi.

Apa istimewanya DYXY Nourishing Essence ni?

1. Bahan Aktif yang premium

DYXY Nourishing Essence atau Serum ini mengandungi  5 bahan aktif yang sangat premium yang mana fungsinya membantu melembutkan, melembapkan dan mencerahkan kulit secara semulajadi.

5 Bahan aktif tersebut adalah :

Chamomile Extract - Antibakteria

Bersifat antibakteria yang membantu mengurangkan kemerahan akibat keradangan bagi kulit sensitif. Ia membantu merencatkan pertumbuhan bakteria yang menjadi punca jerawat dan juga membantu melembapkan kulit.



Vitamin C (Hyalunaric Acid)

Membantu  untuk menganjalkan kulit, melembapkan kulit dan membantu memberikan tesktur kulit yang lebih baik. Merupakan bahan utama yang terdapat dalam mana-mana pelembap atau serum dipasaran.

Yeast Extract - Sumber protein membina kulit yang sihat

Yeast extract ini menjadikan DYXY Serum berbeza daripada serum yang berada di pasaran. Untuk makluman korang, yeast extract ini antara bahan rahsia yang ada dalam produk SKII Pitera. Yeast Extract ini membekalkan sumber protein kepada kulit untuk membantu proses pembaharuan sel berjalan dengan baik. Setiap minit lebih 30,000 hingga 40 000 sel kulit akan mati walaupun tanpa kecederaan. Ini menjadikan DYXY serum istimewa berbanding serum lain yang ada dipasaran dimana ramuan yeast extract ini membantu membekalkan nutrisi kepada kulit untuk memastikan kulit menghasilkan sel baru pada kadar yang optimum. Erti kata lain membantu kita mengekalkan keremajaan kulit dan mengelakkan situasi tua sebelum usia.




Coconut oil 
Membantu melembapkan kulit

Japanese Soy Bean (Natto Gum)- Agent pelembap kulit yang sangat Power.

Bahan paling premium dan Power dalam Serum DYXY. Japanese Soy Bean ini mempunyai keupayaan untuk melembapkan dengan kadar 10x gandar berbanding hyaluronic acid dan kolagen. Hebat tak? kalau serum atau pelembap biasa di pasaran menggunakan hyaluronic acid sebagai ramuan utama tapi DYXY guna bahan yang fungsi melembap pada kadar 10x ganda. Sebab tu ramai perbezaan ketara pada kulit lepas beberapa hari menggunakan DYXY serum.

Ia juga membantu mengurangkan pembentukan garis halus pada wajah dan membantu kita mengekalkan keanjalan dan keremajaan kulit




Cuba bayangkan dengan 5 bahan premium tetapi korang boleh dapatkan pada harga yang tengah-tengah tidak terlalu mahal dan tidak terlalu murah. Biasanya serum dipasaran yang mempunyai kriteria macam serum DYXY ni harga 3-4 kali ganda tau.



Nora danish antara peminat serum DYXY. Sampaikan founder DYXY namakan salah satu set DYXY dengan nama set princess nora. Haaa kalau tak caya korang follow lah Instagram nora danish. Macam-macam dah video tutorial yang dikongsikan bersama.

2.  Tekstur Sangat Pekat


Bagi yang pernah mencuba DYXY Serum, boleh rasakan tekstur dia sangat-sangat pekat. Korang letak setitis ke dua titis ke muka dah boleh ratakan. Bila test di tangan serum ni lambat menitik ke bawah berbanding serum di pasaran.

3. Tidak Berbau

Ada setengah orang kulitnya agak sensitif dengan pewangi tiruan. DYXY serum ini bebas pewangi tiruan, kalau korang cuba hidu memang dia takda bau. Bahan-bahan dalamnya juga bersifat natural. Sebab tu ramai yang mempunyai kulit sensitif atau ekzema telah mencuba produk DYXY skincare dan merasakan serasi. Boleh baca testimoni DYXY skincare bagi kulit sensitif disini.

4. Membuat mekap makin cantik 

Bagi mereka yang mengikuti perkembangan DYXY, ramai yang telah mencuba dan berkongsi pengalaman bagaimana mekap mereka menjadi cantik dan smooth dengan kombinasi DYXY Serum dan DYXY BC Cream. Bagi mereka yang mempunyai masalah kulit kering sehingga mengelupas. Kombinasi serum ini dan BC Cream ini akan menyelesaikan masalah mekap bercapuk atau mekap nampak bertompok2 akibat kesan kulit mengelupas.

5. Mengekalkan Keremajaan Kulit

Bahan-bahan premium yang majoritinya membantu mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit kekal anjal. Bagi mereka yang berusia awal 30 an dari sekaranglah korang kena mulakan rutin skincare yang betul supaya kulit korang tidak tua sebelum usia.

Antara testimoni pengguna serum DYXY.


 -Parut jerawat cepat pudar
Ramai yang berikan feedback positif jerawat pudar dengan DYXY Serum. Haa ini pengalaman akak sendiri la yer. Cumanya lebih berkesan untuk parut jerawat baru, kalau parut jerawat lama agak mengambil masa untuk warna kulit menjadi sekata semula. Kalau lihat pada gambar ni bukan sahaja jerawat pudar tetapi tekstur kulit menjadi semakin halus. Tapi untuk kesan yang terbaik dinasihatkan untuk pakai DYXY Skincare secara full set dari cleanser, toner dan serum.

Serum meresap ke dalam kulit dan buat mekap semakin smooth dan tahan lama





Kulit kusam mencerah secara semulajadi dan menjadi makin beseri


Haa best kan sebab tu DYXY Serum ni mula mendapat sambutan ramai pada harga RM129 (30ml) manfaat dan fungsi sangat berbaloi untuk kulit. Untuk penjimatan lebih boleh dapatkan serum secara belian combo dengan set kosmetik atau set skincare. Untuk info promosi terbaru boleh wasap akak 0133507996 atau klik link wasap di blog ni.



RM 129 (30 ml)



Sekian, terima kasih.
Continue Reading