Saturday, 30 May 2020

Istimewanya DYXY Cleanser Dengan Bahan Semulajadi dan Bebas SLS dan SLES

Istimewanya DYXY Cleanser Dengan Bahan Semulajadi dan Bebas Paraben, SLS dan SLES

Bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif sudah pastinya sangat peka dengan ramuan dan kandungan yang ada dalam sesuatu produk skincare.

Apa yang menjadi keutamaan mereka adalah memastikan sesuatu produk pencuci muka / cleanser bebas daripada paraben, Sodium Lauryl Sulfate (SLS) dan Sodium Laureth Sulfate (SLES). 

Bagi peminat DYXY, sudah pastinya dapat merasakan istimewanya rangkaian produk skincare DYXY terutamanya DYXY Bubble Cleanser yang diformulasi dengan bahan-bahan semulajadi, bebas bahan kimia merbahaya dan pastikan tidak meninggalkan kesan tegang pada kulit selepas mencuci seperti sebahagian pencuci muka yang ada dipasaran.

Bagi yang baru nak mengenali DYXY Bubble Cleanser, produk ini bebas daripada paraben, SLS dan SLES yang pasti melegakan bagi mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif dan yang sedang mengandung. 




Apa itu SLS dan SLES?


SLS dan SLES kebiasaannya ada di dalam sesuatu produk pencuci muka, sabun mandian dan shampoo yang mana kandungan ini boleh menyebabkan kerengsaan pada kulit bagi sesetengah orang.

Kerengsaan ini lebih kurang macam kulit bila pakai pencuci muka tu jadi merah-merah , gatal (iritasi) dan menyebabkan kulit kurang selesa. Nah akak share skit apa itu SLS dan SLES seperti rajah kat bawah




Selain DYXY Cleanser ini bebas SLES dan SLS, ia juga bebas daripada paraben. 

Bahan-bahan yang terkandung di dalam DYXY Bubble Cleanser majoritinya memberikan kesan melembap pada kulit dan membantu membersih secara mendalam tanpa menghakis kulit.



DYXY Bubble Cleanser ini telah dihantar untuk ujian makmal oleh SIRIM dan telah disahkan selamat dan bebas daripada bahan kimia yang merbahaya kepada kulit. Sijil sirim boleh klik disini.

Ramuan Semulajadi Bebas Bahan Kimia Merbahaya

Antara bahan-bahan yang terdapat dalam DYXY Bubble Cleanser adalah ;

Meriah tak semuanya bahan-bahan semulajadi yang membantu memberikan nutrisi pada kulit.

Susah sangat nak dapat kat pasaran pada harga serendah RM89 sebotol terdapat macam-macam bahan semulajadi yang sangat bermanfaat pada kulit.



Sebagai contoh Oat Protein yang sangat bagus dalam membantu mengekalkan kelembapan kulit dan keremajaan kulit. Untuk jangka masa panjang sekiranya berterusan kulit dibekalkan dengan protein kita dapat membantu mengekalkan keremajaan kulit. Yelah kolagen yang dok pegang struktur kulit tu terdiri daripada protein tau, kalau tak jaga dari sekarang itu yang jadi tua sebelum usia.

Coconut oil antara yang sangat bagus untuk membantu membersihkan kulit secara mendalam dan secara lembut tanpa menghakis atau menyebabkan kulit kita pedih. Sebab itu ramai yang suka guna DYXY Cleanser juga sebagai mekap remover.

Chamomile Extract antara bahan yang sangat membantu dalam memulihkan kulit yang break out atau ada kerengsaan. Chammomile ini bertindak sebagai anti bakteria membantu membersihkan kulit yang berhadapan dengan isu jerawat. Kalau ada masalah jerawat memang saya syorkan sangat guna Cleanser ni kemudian dengan DYXY Essence toner. Gabungan keduanya mampu mengurangkan merah pada jerawat dan jerawat kecut dengan cepat.

Jojoba Ester bermanfaat dalam melembapkan kulit. Ramuan ini biasa terdapat banyak dalam produk SPA dan pelembap. Bagi mereka yang mempunyai kulit kering, DYXY Cleanser ini sangat sesuai kerana ia membantu melembapkan kulit secara semulajadi.


Sebotol DYXY Cleanser ni anda boleh dapatkan pada harga rm89 (100ml) yang bertahan untuk 2-3bulan bergantung kepada kekerapan penggunaan. Untuk dapatkan Cleanser berskali dengan Pobling  Brush boleh dapat Starter Set dengan harga RM99. Manfaat pobling brush yang membantu mencuci secara mendalam boleh baca disini.

Antara testimoni DYXY Cleanser



Untuk kesan yang terbaik sebaiknya mencuba secara full set dari cleanser, essence toner dan serum.

Untuk butiran lanjut produk Skincare DYXY boleh klik disini.

Untuk belian produk boleh klik link wasap di Blog ini yer atau wasap 0133507996.

Sekian terima kasih






0 comments:

Post a comment