Sunday, 3 May 2020

Baru Pertama Kali Nak Mencuba BC Cream DYXY

Baru Pertama Kali Nak Mencuba BC Cream DYXY?

Bagi mereka yang baru pertama kali nak mencuba BC Cream daripada DYXY ni mesti tertanya-tanya pelbagai persoalan. Antara perkara penting yang korang perlu tahu adalah:



1. Tesktur BC Cream Jenis Matte/Mousse ( Tidak melekit dan Tidak Kering)

Bila dengar perkataan BC Cream orang mesti ramai yang membayangkan ia teksturnya seperti foundation di pasaran yang berbentuk bendalir dan melekit. Sebenarnya tidak yer kawan-kawan, BC Cream DYXY ni berbentuk matte yang mana teskturnya tengah2 tidak melekit dan tidak kering seperti bedak compact biasa di pasaran.


Ciri matte ini memberikan kelebihan apabila disapukan pada kulit ia terus meresap dan memberikan rasa finishing yang agak kemas tanpa kesan berminyak. Ramai pengguna juga merasakan lebih ringan apabila disapu pada kulit dan sesuai dipakai ketika waktu berpeluh kerana tesktur matte ini membuat kesan mekap tahan lebih lama.

2. Perlindungan UV dengan SPF 50

BC Cream DYXY ini juga mengandungi SPF 50 yang mana ia memberikan sedikit perlindungan kepada kulit dan mengurangkan kesan sunburn.

3. Fungsi Serbaguna

BC Cream DYXY ini mempunyai pelbagai fungsi yang mana boleh digunakan sebagai base eye shadow, concealer untuk menutup hitam bawah mata dan concealer untuk merapikan lukisan kening. 


4. Tahan Lama

BC Cream DYXY ini sangat menjimatkan kerana sedikit calitan sahaja mampu untuk memberikan coverage yang baik pada kulit. Pelanggan biasanya mengambil masa antara 6- 10 bulan untuk menghabiskan satu BC Cream bagi mereka yang hanya mekap nipis dan kekerapan sehari sekali atau kurang. Bagi mereka yang aktif menggunakan DYXY dengan kekerapan sehari lebih 3-4 kali ia mengambil masa antara 2 hingga 4 bulan untuk menghabiskan satu BC Cream. Haa jimat tak?

5. BC Cream Tidak Bercapuk

Bagi mereka berkulit kering mesti masalah bedak bercapuk ini menjadi sesuatu yang merungsingkan. Dengan BC Cream DYXY, korang tak perlu risau kerana tekstur BC Cream memberikan kesan sekata pada kulit dan tidak menyebabkan kesan bercapuk. Malahan apabila dipakai lebih lama BC Cream akan blend dengan kulit memberikan kesan lebih cantik.

6. BC Cream Mudah Cuci Tak?

Bagi wanita muslim persoalan ini agak penting terutamanya ketika hendak membersihkan wajah bagi sebelum berwuduk. BC Cream ini diformulasikan khas untuk wanita asia dan muslim yang mana ia mudah dicuci dengan menggunakan bilasan air bersih. Bagi mereka yang menggunakan alisan yang nipis mencuci dengan air sahaja mungkin mencukupi tetapi bagi mereka yang mengenakan mekap yang tebal, bagi memudahkan urusan mencuci muka korang boleh mengguna DYXY Cleansing Wipe atau DYXY Cleanser untuk menanggalkan mekap dengan mudah dan mendalam tanpa was-was.

7. Beige Atau Natural?

Akhir sekali pemilihan warna BC Cream sama ada Beige atau Natural. Sebenarnya kedua-dua warna ini diformulasikan khas untuk kulit wanita asia macam kita yang mana kedua-dua agak sesuai digunakan bergantung kepada keperluan seseorang individu. Walaupun kami mengesyorkan pemilihan warna seperti berikut





Beige : Mereka yang berkulit Cerah, Yang Berkulit Sederhana Cerah dan Yang Suka Heavy Mekap.

** Bagi mereka yang berkulit kuning langsat, pemilihan beige juga sesuai sekiranya dipakai secara nipis dan ia memberikan kesan lebih beseri berbanding warna natural akan membuat rasa biasa seperti tidak memakai mekap.

Dah pakai bedak tu mesti lah nak rasa cerah skit kan betul tak?

Natural : Mereka yang berkulit sawa matang atau gelap.
*Ada juga mereka yang berkulit cerah menggunakan code natural untuk dijadikan sebagai concealer menutup cela jerawat dan hitam bawah mata. 

Ada juga sebahagian daripada pelanggan kami memilih untuk memiliki kedua-dua tone warna memakai secara mix. Ia juga memberikan kombinasi warna yang menarik. Boleh tengok gambar di bawah


Haa banyak kan manfaat BC Cream DYXY, sebab tu ramai sangat yang menggunakan DYXY BC Cream. Bagaimana nak dapatkan DYXY BC Cream? Ha boleh hubungi saya melalui whataps di talian 0133507996, COD percuma di sekitar Putrajaya dan pos ke Semenanjung dan Sabah Sarawak.

Kos bagi satu BC Cream ni hanyalah RM85. Untuk mendapatkan penjimatan berganda korang boleh beli combo Set Jimat DYXY.

Sekian terima kasih











0 comments:

Post a comment