Thursday, 14 March 2019

Testimoni DYXY Skincare Untuk Masalah Kulit Kering dan Kusam

Testimoni DYXY Skincare Untuk Masalah Kulit Kering dan Kusam


Penggunaan secara konsisten DYXY Skincare selama hampir sbulan membantu menjadikan tekstur kulit makin sihat. Berdasarkan maklumbalas pengguna, kulit tak lagi kering dan mengelupas. Paling BEST sangat katanya kulit bersilau ching ching ching macam kulit baby. Tak yah mekap tebal pun nampak kulit glowing.

Jom kita tengok testimoni dari Puan Dyana kita sendiri sebagai pengguna terawal DYXY Skincare dan juga puan myra.


KULIT TAK LAGI KUSAM DAN LEMBAP SEAWAL 5 HARI

Puan Myra Roslan

Puan Dyana Roslan

Nampak tak kulit kedua-duanya tak lagi kusam dengan penggunaan DYXY Skincare secara konsisten. Paling best jerawat pun cepat surut tau. Boleh baca kat sini.


MEWAH DENGAN RAMUAN AKTIF UNTUK MELEMBAPKAN DAN MEMBERI NUTRISI 

Seawal 5 hari kulit yang kusam bertukar jadi beseri glowing ching ching ching. Macam mana tu? Kalau korang nak tahu setiap item dalam DYXY Skincare ni ada bahan ramuan aktif yang bantu untuk kulit menjalankan fungsi dengan baik untuk meningkatkan kelembapan kulit dan bonus skali bantu untuk menganjalkan kulit.

Antara 3 produk utama dalam DYXY Skincare adalah Amino Acid Bubble Cleanser, Essence toner dan Tender Nourishing Essence (serum) maklumat lanjut disini.



Antara ramuan aktif didalam DYXY Skincare yang sangat-sangat membantu merawat masalah kulit kering dan kusam ini adalah seperti berikut;

1. Minyak Kelapa

Sangat sinonim dengan orang asia kan. Kalau korang nak tahu, minyak kelapa ni antara agent pelembap yang baik untuk kulit. Minyak kelapa ni ada dalam Cleanser DYXY dan Serum DYXY. Fungsi lain minyak kelapa ni membantu menanggalkan kotoran secara lembut. Haa sebab tu la ramai yang bagi feedback bestnya Amino Acid Bubble Cleanser ni. Senang remove up mekap dan kulit terasa lembut gitu.



2. Japanese Soy Bean Extract (natto gum)

Bahan ni ada dalah DYXY Tender Nourishing Essence atau kami panggil serum DYXY jer senang haha. Natto gum antara agent pelembap yang terbaik kesan dia 10 kali ganda tau dari hyaluronic acid . Hyaluronic aci mesti ramai tau kan manfaatnya untuk kulit anjal dan lembap. Haa korang bayangkan lah powernya ramuan DYXY ni 10 kali ganda dari Hyaluronic acid. Patut lah silau mata memandang. Natto gum  ni fungsi dia membantu memberi keupayaan kepada kulit untuk mengekalkan kelembapan secara semula jadi dan paling best juga memberi kesan untuk mencerahkan kulit korang secara semulajadi. Ini bagi kes yang kulit dah lama sunburn tu perlahan-lahan akan kembali ke warna asal kulit korang.

3.Chamomile Extract


Haa ni yang jenis suka Essential Oil mesti kenal bunga ni. Chamomile ni berfungsi memberikan kelembapan pada kulit selain juga bantu mengurangkan masalah kulit kemerah-merahan sebab keradangan dan juga merencatkan pertumbuhan bakteria. Kiranya kalau korang ada jerawat, jerawat tu pun takut nak dekat dengan Chamomile ni. Chamomile ni ada dalam serum DYXY dan Cleanser DYXY.

4.Jojoba Esters



Jojoba ni kalau korang perasan, dalam losyen atau bahan-bahan kat spa ni ada banyak gunakannya sebagai bahan utama. Sebab fungsi jojoba ni membantu untuk melembutkan kulit secara semulajadi dan juga melembapkan kulit. Jojoba ni ada dalam DYXY Cleanser. 

5. Oat Protein



Oat mesti korang kenal kan yang dok buat makan masa diet atau time nak kawal kalori tu hihi. Ok Oat ni juga bagus untuk mengurangkan keadaan kulit yang kering dan sensitif. Ni yang mahal jugak ni yang memberikan kesan kelembapan pada kulit.

6. Cornflower


Cornflower ni antara bahan yang premium dalam DYXY Skincare yang berfungsi sebagai agent untuk melembapkan kulit dan selain itu juga bertindak sebagai anti penuaan, anti radang. Woww sangat.

Ok meh nak share gambar sendiri pulak.

Haa ni gambar akak dengan classmate akak, try skali tester akak masa time rehat. Selepas semalaman terus rasa kesan dan perubahan pada kulit. Amek satu set terus.

So korang bayangkan kulit korang ni hari hari dibaja dengan 6 bahan utama yang berfungsi untuk menghidrat dan melembapkan kulit. Bahan-bahan ni semua sangat premium dan digunakan secara meluaskan untuk kulit. 

Ada yang cakap DYXY ni mahal la. Tapi cuba tengok apa bahan yang ada dalam DYXY ni, untuk fungsi melembapkan saja ada 6 ramuan aktif berbanding di pasaran mungkin ramuan yang ada hanya satu atau dua. 

Berbaloi sangat sapa yang grab promosi belian 3 item Set Basic DYXY Skincare dengan harga rm277 dan dapatkan pobling brush secara percuma

Jom hubungi akak segera sebelum promosi tamat.

Selamat petang.



0 comments:

Post a Comment