Saturday, 16 March 2019

Kurangkan Seksa Kulit Jerawat Dengan DYXY Skincare

DERITA KULIT BREAK OUT ATAU JERAWAT YANG TAK PERNAH SURUT

Satu penderitaan secara rohani dan fizikal bagi mereka yang sedang dihantui masalah kulit berjerawat. Seksanya tak yah nak cakap rasa berdenyut rasa tak selesa. Jerawat lama tak hilang datang pula jerawat baru.

Keyakinan diri pula makin merudum. Rasa tidak selesa apabila orang memberi fokus pada jerawat kat muka kita.


Dah cuba pelbagai produk tapi masih belum jumpa yang sesuai?

Korang nak tak cuba rutin penjagaan kulit daripada DYXY Skincare yang dah membantu mengurangkan derita kulit break out atau berjerawat ni?


DYXY Skincare membantu mengurangkan seksa dan derita kulit berjerawat seawal 3 minggu dengan rutin penjagaan kulit dari DYXY Skincare yang diformulasikan dengan bahan-bahan natural dari Perancis dan gabungan bioteknologi dari jepun. Jom baca testimoni lanjut disini.

Kesan seawal 5 hari dengan bahan-bahan natural sudah pastinya korang tak rasa takut untuk mencuba. Dan pastinya DYXY Skincare ni telah pun mempunyai NOT KKM dan DYXY sedang menunggu keputusan  Ujian dari SIRIM. Bebas pewangi sentetik, paraben dan estrak haiwan menjadikan DYXY Skincare insyallah DYXY sedang ke arah untuk pensijilan halal. 

JERAWAT KECUT SEAWAL 3 HARI 

Terkejut mak tau kenapa jerawat akak cepat kecut dan paling penting warna merah macam keradangan itu makin pudar. Jerawat akak amek masa hingga seminggu nak hilang dan tona kulit jadi makin sekata lepas dua minggu.


Ni pengalaman akak sendiri, minggu lepas akak sibuk dengan aktiviti COD dan juga siapkan assigment kadang akak tak cukup tidur dan rutin pemakanan pun lari. Akibatnya naik jerawat stress merah dan rasa tak selesa kat pipi akak ni. Rasa macam nak pegang dan picit-picit jer hahaha. Malam tu akak buat dap dengan essence toner DYXY lepas 15 minit merah dah makin kurang. Lepas 2 hari jerawat makin kecut fuhh lega akak.

Taraa magic takkkk. 

Nak tengok lagi magic? hihi ok ni akak nak kongsi gambar masa bulan 2 di sisi yang sama macam mana jerawat akak tu surut dan siap nampak tekstur kulit makin mulus gitu.


Korang nak tau tak apa sebenarnya punca atau penyumbang masalah jerawat ni?

Antaranya rutin penjagaan kulit yang tidak sesuai atau tidak teratur. Korang bayangkan kulit korang tu tu melekat dengan segala debu, kulit mati dan saki baki foundation yang dipakai. Dibiarkan beberapa lama dan sampai satu tahap, kulit korang pun mengamuk dan mengeluarkan jerawat.

Sebab dalam rutin penjagaan kulit banyak kali ditekankan pastikan cuci kulit selepas mekap dan sebelum tidur. Cuci sebersihnya dan buat double cleanse untuk pastikan tiada kotoran lagi menyumbatkan pori korang.


Kat sini la Amino Acid Bubble Cleanser memainkan peranan penting dengan tekstur mousse bertindak seperti double cleanser. Selain mencuci juga membekalkan nutrisi pada kulit yang bermasalah untuk pulih dan membina sel-sel baru.

Dalam cleanser ni juga ada bahan-bahan yang bertindak untuk mengurangkan keradangan, kemerah-merahan dan membantutkan pertumbuhan bakteria di kawasan yang terkesan.

Seterusnya, haruslah menutup pori-pori yang terbuka untuk mengurangkan kotoran atau debu memenuhi kawasan tersebut dengan bantuan Essence Toner DYXY.

Antara bahan premium dalam essence toner DYXY ni yang membantu mengecutkan jerawat adalah LICORICE.

Masalah jerawat salah satunya disebabkan penghasilan minyak atau sebum pada kadar tidak normal. Dengan bantuan Licorice ia membantu untuk seimbangkan kadar pengeluarkan minyak atau sebum di kulit. Taraaa kulit dah kurang berminyak dan pastinya masalah jerawat pun berkurang.

Dan akhir sekali apabila pori mengecil dan jerawat semakin mengecut. Haruslah kita bekalkan nutrisi yang mencukupi untuk kulit ini bekerja keras menghasilkan dan membina sel kulit baru dan mengembalikan keadaan kulit yang sihat. Baru lah effect macam salin kulit ching ching ching berkilat macam baby dengan DYXY.

Tugas terakhir ini pastinya dibantu oleh Serum dari DYXY.

5 ramuan aktif ini bekerjasama untuk membantu memulihkan kulit yang berjerawat dan mengurangkan derita kulit berjerawat. Happy ending sangat kan.

Yeast extract ni antara sumber amino acid yang sangat bagus untuk membantu merawat masalah kulit berjerawat. Kurangkan seksa dan derita kulit break out dengan mencuba rutin penjagaan kulit dari DYXY.

Akhir sekali akak nak kongsikan testimoni real mereka yang mengalami masalah kulit break out atau jerawat teruk pulih dengan bantuan rutin penjagaan kulit DYXY.

Alhamdulillah gembira sangat. Derita masalah jerawat makin pulih seawal 3 ke 4 minggu tetapi perlu konsisten sehinga dua bulan untuk dapatkan kesan seperti akak di atas. Lepas kulit makin pulih teruskan penjagaan kulit yang sihat sebagai rutin harian korang. Selain rutin penjagaan kulit, korang perlu jaga pemakanan, dapatkan rehat yang cukup dan jaga kebersihan terutamanya yang melibatkan kulit muka.

Nak akak bantu guide selesai masalah jerawat dengan DYXY Skincare? Jom wasap akak 0133507996

Selamat Malam

0 comments:

Post a Comment