Saturday, 16 March 2019

Kulit Sensitif Boleh Pakai DYXY Skincare Ker?

KULIT SENSITIF BOLEH PAKAI DYXY SKINCARE KER?

Bagi DYXY Lover mesti rasa teruja bila DYXY dah ada SKINCARE kan. Tapi mesti korang rasa runsing kalau kulit jenis sensitif ni. Takut tak sesuai dengan kulit.

Mereka yang mempunyai kulit sensitif ini bukannya cerewet tetapi mereka perlu berhati-hati dalam pemilihan produk skincare ataupun kosmetik. Menurut pembacaaan akak, kulit sensitif ni ada pelbagai antaranya ia disebabkan kulit yang menipis. Mungkin seseorang itu dilahirkan mempunyai kulit yang nipis atau ada yang disebabkan trauma akibat pengguna produk yang salah sehingga menyebabkan kulit menipis. Kulit yang nipis ini menyebabkan ia sangat sensitif terhadap cuaca panas, bahan pewangi sentetik atau paraben dan kulit akan memberikan reaksi seperti kemerahan, gatal atau yang kering hingga berkerak.




Kulit sensitif ini adanya mungkin disebabkan cara hidup kita sebelum ini. Cara hidup atau aktiviti harian kita lebih kepada out door dan kita tidak mengamalkan pemakaian sunblock atau sunscreen untuk melindungi kulit dari sinaran UV. Kulit tanpa perlindungan UV untuk tempoh yang lama boleh menyebabnya rosak dan tidak berfungsi dengan baik . Ini salah satunya punca terjadinya kulit sensitif.

Bagi DYXY lover dalam BC Cream DYXY ada SPF 50 tau, so korang sambil melawa sambil protect kulit gitu.

DYXY SKINCARE DARI BAHAN NATURAL





DYXY Skincare ini diformulasikan untuk membantu mereka yang mempunyai kulit sensitif merasai rutin penjagaan kulit yang baik. DYXY Skincare ini dihasilkan menggunakan bahan-bahan natural untuk memulihkan kulit secara semulajadi tanpa menyebabkan pengelupasan. Antara bahan-bahan yang digunakan dalam DYXY Skincare terdiri daripada pati bunga-bungaan dan bahan botanical seperti minyak kelapa, estrak chamomile, estrak cornflower, estrak pengaga, oat protein, licorice (pemanis semula jadi dalam makanan di perancis), soya jepun (natto gum), yeast extract dan sebagainya.








Bahan semulajadi ini memberikan aroma wangian secara semulajadi macam bau spa gitu serius wangi tanpa pengguna pewangi sentetik. Dalam DYXY Skincare ini juga tiada paraben ye kawan-kawan. So ibu mengandung pun tak perlu nak bimbang apabila nak cuba DYXY Skincare.

Bahan-bahan dalam DYXY Skincare ini diformulasikan untuk menghidrat kulit dan lock kelembapan dalam kulit. Bagi mereka yang mempunyai kulit yang sangat kering dan berkerak dalam DYXY skincare ada 6 ramuan aktif hanya untuk melembapkan kulit. Ada bahan-bahan yang bertindak untuk mengurangkan keradangan (kemerah-merahan) pada kulit dan ada juga antibakteria agent untuk merencatkan pertumbuhan bakteria pada kulit.

Kulit Sensitif Lepas Bersalin Kembali Beseri Dengan DYXY Skincare

Kisah benar dari pengalaman Puan Seri salah seorang DYXY Lover dari Singapura. Beliau mempunyai masalah eczema pada kulit dan sangat takut nak cuba skincare sebarangan. Takut tindak balas yang serius berlaku pada kulit. Keadaan kulit semakin merudum selepas melahirkan anak mungkin disebabkan perubahan hormon. Dari masalah eczema di tambah pula masalah kulit berjerawat. Pada februari yang lalu Puan Seri nekad untuk mencuba DYXY Skincare dan alhamdulillah selepas 7 hari beliau dah rasai sedikit perubahan pada kulit. Paling mengujakan suami pun tegur kulit makin glowing. Bestnya kan.

Seterusnya ni akak share satu lagi testimoni dari DYXY Lover yang mempunyai kulit yang sensitif dan alhamdulillah DYXY Skincare ni serasi dengan kulitnya.

Bagi yang ingin dapatkan DYXY Skincare pada harga promosi jimat rm50 dan percuma hadiah limited edition daripada DYXY jom wasap akak segera

Sekian terima kasih













2 comments: