Friday, 3 November 2017

Kunci rahsia vivix seimbangkan Tekanan Darah Tinggi kepada Normal

Kunci rahsia vivix seimbangkan Tekanan Darah Tinggi kepada Normal

Haa sebelum ni kita tengok berkenaan kawalan kolestrol kemudian kawalan gula. Hari kita ni, kita tengok tajuk tekanan darah pulak hihi.


Sebelum kita tengok kunci rahsia Vivix dalam menurunkan tekanan darah tinggi kepada normal, kita tengok dulu berkenaan tekanan darah.Tekanan darah ini melibatkan ukuran tekanan ke atas dinding arteri ketika jantung dalam proses mengepam darah. Tekanan darah ini tidak bagus kalau terlalu rendah dan tidak bagus kalau terlalu tinggi.
Bacaan tekanan darah akan melihat kadar tekanan systolic dan kadar tekanan diastolic

Apa itu systolic dan diastolic boleh rujuk gambar di bawah. 

Oo barulah tahu systolic ni tinggi 120 sebab masa tu jantung sedang mengecut untuk mengepam darah dan diastolic pulak 80 sebab masa tu jantung dalam keadaan rehat. Panduan untuk tengok tahap kesihatan tekanan darah tinggi kita boleh rujuk gambar di bawah.

Apa yang berlaku sekiranya sekiranya tekanan darah tidak normal. Boleh tengok gambar di bawah.

Bahaya tekanan darah tinggi ni kerana dia boleh menyebabkan risiko penyakit lain seperti di bawah. Takut kan. Pernah tengok sendiri macam mana hypertension berlaku kepada saudara terdekat, sehingga minor stroke. Sebab itu penting kita kena jaga pemakanan dan ambil tahu pasal tahap kesihatan kita.

Haa jom kita tengok macam mana kunci rahsia Vivix dalam membantu menurunkan masalah tekanan darah tinggi. Kunci dia masih resveratrol. Antara kajian berkenaan resveratrol dan blood pressure seperti berikut.

Maklumat lanjut baca disini
 Kajian ini menunjukkan bahawa resveratrol menurunkan kadar SBP (systolic) pada dos yang tinggi.


 Maklumat lanjut baca disini
Kajian menunjukkan resveratrol berpontensi sebagai alternatif untuk mengatasi masalah hypertension. Hal ini kerana resveratrol menunjukkan mempunyai ciri untuk mimics beberapa molekul dan biologi proses yang terlibat dalam calorie restriction. Yelah kolestrol, gula dalam darah dan tekanan darah tinggi sebenar saling berkait. Bila kalori dalam darah dalam keadaan normal, kesihatan dinding arteri juga dapat dipelihara dan kekal sihat menjadikan proses pengepaman jantung berlaku pada kadar normal. Selain itu ciri antioxidant resveratrol membantu juga mengurangkan kerosakan dinding arteri akibat oxidative stress. Dengan itu, membantu proses jantung mengepam darah keseluruhan badan berlaku dengan lancar dan pada kadar normal.

Antara testimoni mereka yang telah mencuba untuk ikhtiar turunkan tekanan darah tinggi dengan vivix adalah seperti berikut

haa tunggu apa lagi ada promosi vivix bulan ni jom dapatkan segera hubung saya seperti di bawah

Pengedar Shaklee Cyberjaya Putrajaya
ID : 1110814
Dayah Sprinter
Direct What aps :
http://dayahmy.wasap.my atau 0133507996
COD sekitar Cyberjaya dan putrajaya
Pengeposan ke seluruh malaysia.

Sekian, terima kasih.


0 comments:

Post a Comment