Monday, 30 October 2017

Pengalaman Faezatul Mengurangkan Masalah Kulit Berjerawat


Pengalaman Faezatul Mengurangkan Masalah Kulit Berjerawat. Haaa sini meh nak kongsi kisah menarik daripada adik Faezatul bagaimana perubahan adik faezatul daripada Kulit Berjerawat kepada Kulit yang kekal sihat dan beseri tanpa jerawat.

Haaa gambar di bawah ni rentetan transformasi kulit adik faezatul yang merupakan satu kenalan saya di bawah naungan maestro group. Alhamdulillah gembira sangat tengok pada perubahan adik ni.
                                   Sumber Facebook Adik FaezatulMenurut adik faezatul, masalah kulit berjerawat telah menghantuinya selama 5 tahun lepas sebelum kenal dengan produk shaklee. Jerawat datang tak pernah sunyi daripada kulit beliau dari hari ke minggu dan kadang-kadang cecah berbulan. Macam-macam ikhtiar yang adik ni telah cuba untuk kurangkan masalah kulit berjerawat ini. Dah beratus duit dihabiskan untuk baiki kulitnya.

Pada permulaanya, adik faezatul mencuba 2 produk shaklee iaitu ESP dan Vitamin E. 

ESP ni antara produk shaklee yang mengandungi sumber protein asid amino yang mana protein ini bagus dalam membantu penyembuhan luka, melembapkan kulit dan memudarkan parut jerawat. Info lanjut berkenaan khasiat amino asid terhadap kulit di sini.Disitu sinar harapan mula timbul. Perubahan pada kulit mula dirasai, gembira hati tak terkata apabila rakan-rakan juga turut nampak perubahan tersebut. 

Manakala Vitamin E pula merupakan antioksida yang juga bagus untuk kulit. Vitamin E membantu mengecilkan pori-pori kulat. Memudar parut pada kulit dan melancarkan peredaran darah serta melembapkan kulit.


Kemudian, adik faezatul mula cuba dan konsisten dengan Alfalfa Complex Shaklee untuk tujuan detox. Alfalfa shaklee ni membantu mencuci darah dari toksin yang juga salah satu penyebab terbentuknya jerawat. Untuk pengetahuan semua, lapisan kedua kulit antara yang mengandungi salur darah yang mana berfungsi membekalkan nutrien ke lapisan dermis kulit. Sekiranya darah yang mengalir mengandungi toksin berlebih, toksin yang meresap ke epidermis kulit menyumbang kepada salah satu punca masalah berjerawat.Alhamdulillah, menurut adik faezatul, perubahan pada kulit nampak sangat ketara semakin baik dari hari ke hari dan akhirnya dah ersih dari Jerawat dan beseri sangat. Dah macam awek korea dah akak tengok kamu ni faezatul. Hihi.

Alhamdulillah gembira tengok perubahan adik faezatul.

Kisah penuh perkongsian dari hati ke hati adik faezatul ni boleh singgah ke facebook beliau.


Adakah anda mengalami masalah yang sama? Jangan segan dan malu untuk bertanya untuk maklumat lanjut di 013 3507996.Sekian, terima kasih.

Dayah Sprinter

0 comments:

Post a Comment