Wednesday, 1 November 2017

Kunci Rahsia Vivix dalam Menurunkan Kolestrol

Kunci Rahsia Vivix dalam Menurunkan Kolestrol. Eh ada yang cakap Vivix bantu turunkan bacaan kolestrol. Eh macam mana tu. Tang mana dia bantu tu.Seperti yang kita tahu, Kolestrol yang berlebihan (LDL) dalam badan tidak bagus untuk kesihatan jantung yang mana boleh juga menyebabkan risiko strok. Jom kita belajar sedikit pasal jenis kolestrol ni.

Kolestrol ini ada dua jenis yang baik (HDL) dan yang jahat (LDL).Badan kita seharusnya mempunyai kolestrol baik (HDL) lebih tinggi daripada LDL. HDL ni membantu mengangkut Kolestrol berlebihan daripada  salur darah. Proses HDL menjadi kargo mengangkut kolestrol dalam darah seperti di bawah.

 Sekiranya, HDL rendah, banyak LDL yang terkumpul di dalam saluran darah menyebabkan pembentukan plaque. Plaque ni lama kelamaan menyebabkan saluran darah tersumbat. Bahaya saluran darah tersumbat boleh menyebabkan risiko sakit jantung atau strok. Juga penyebab diabetes.

Haaa kadar kolestrol yang sihat adalah seperti di bawah.
Bahaya oo strok dalam usia muda ni. So pakat-pakat la kita ambil kisah pasal kolestrol masing-masing dan pasangan. Haa berbalik kepada tajuk di atas, apa kunci rahsia Vivix ni dalam membantu menurunkan kadar kolestrol dalam darah?

Haa kunci rahsia utama Vivix dalam menurunkan kolestrol salah satu daripada khasiat ramuan muscadine grape. Muscadine grape dan polygonum cuspidatum yang kaya dengan resveratrol. Resveratrol merupakan kepada kunci menyebabkan Vivix sangat berkhasiat terutama untuk kawal kolestrol dalam darah dan kandungan gula dalam darah.

 Muscadine grape ini mengandungi fiber lebih daripada fiber yang terkandung dalam OAT. Salah satu kunci kenapa Vivix membantu mengurangkan kolestrol. 
Selain itu, ada kajian menunjukkan khasiat resveratrol membantu dalam menurunkan kolestrol. Khasiat daripada fiber ini menjadi kunci rahsia dalam vivix membantu menurunkan bacaan kolestrol bagi yang bermasalah.

Apa itu resveratrol?

Resveratrol merupakan sejenis polifenol yang dihasilkan oleh tumbuhan sebagai rangsangan terhadap tekanan daripada persekitaran, ia merupakan kunci kepada survival dan glucose homeostatis. 

Antaranya kajian berkenaan Resveratrol dalam metabolisma kolestrol dan atherosclecrosis. 

                                           Maklumat lanjut baca di sini.

Resveratrol dikatakan dapat melancarkan peredaran darah dan bertindak sebagai anti atherosclecrosis. Salah satu penyebab strok adalah thrombosis. Thrombosis ini berlaku apabila terdapat luka pada dinding endthelium salur darah. Apabila terjadinya luka, sifat platlet ada mengumpal untuk membaiki salur darah yang rosak. Walaubagaimanapun, pengumpalan yang berlebihan menyebabkan salur darah menjadi sempit dan menganggu kelancaran peredaran darah. Resveratrol dikatakan merencatkan proses pengumpalan platlet dan mengurangkan pembentukan thrombosis.Dengan mengurangkan thrombosis dapat mengurangkan risiko strok dan sumbat pada saluran jantung.


Seterusnya dengan kaitan kolestrol. Apabila ia melancarkan peredaran darah dan mengurangkan risiko salur tersumbat. Resveratrol  juga membantu dalam proses efflux chloestrol. Macam fungsi HDL diatas, kiranya resveratrol bantu dalam proses HDL angkut kuar kolestrol dari darah. Sedikit sebanyak dapat membantu mengurangkan masalah risiko saluran darah arteri tersumbat.


Selain itu, kajian lain berkenaan kaitan resveratrol dalam menurunkan kolestrol seperti di bawah.

  Maklumat lanjut baca di sini.

Haaa best kan itula salah sebab kena kami pilih vivix sebagai sumber antioksida yang hebat sebab salah satu khasiat Vivix membantu menurunkan kolestrol dalam darah.

Antara testimoni berkaitan Vivix menurunkan kolestrol adalah seperti berikut
Haa tunggu apa lagi. Kebetulan Vivix tengah sale sekarang ni jom kita shopping Vivix sekarang. 

Dayah

Pengedar Shaklee Cyberjaya Putrajaya
ID : 1110814
Dayah Sprinter
Direct What aps :

http://dayahmy.wasap.my atau 0133507996
COD sekitar Cyberjaya dan putrajaya
Pengeposan ke seluruh malaysia.Sekian, terima kasih

2 comments: