Sunday, 15 October 2017

Ikhtiar VITILIGO dengan VIVIX

Ikhtiar Vitiligo  atau Sopak dengan VIVIX. Vitiligo ini merupakan sejenis penyakit yang melibatkan kegagalan badan untuk menghasilkan melanin (pigmen yang menentukan warna kulit) di kawasan tertentu kulit menyebabkan warna kulit pesakit menjadi tidak sekata. Pada kawasan berwarna cerah tersebut menunjukkan ketiada melanin mungkin disebabkan melanin dikawasan tersebut tidak berfungsi/rosak atau sel-sel tersebut telah mati.Bagaimana VIVIX menjadi sandaran pesakit-pesakit Vitiligo ini untuk sembuh dan menjadikan pigmentasi pada kulit normal dan sekata.


Ramuan VIVIX

Vivix terdiri daripada ramuan seperti berikut;


Yang mana VIVIX ini sangat kaya antioksida yang membantu melindungi badan dari kerosakan akibat faktor luar seperti sinaran UV pencemaran alam sekitar, pemakanan yang tercemar dan lain-lain lagi.

Secara ringkasnya VIVIX ini bertindak melalui empat tindakan seperti berikut;

Vivix meningkatkan ketahanan Sel badan termasuk sel-sel kulit yang terlibat dengan penghasilan melanin. Apabila sel tersebut sihat ini dan dapat berfungsi dengan baik dan menghasilkan melanin pada bahagian kulit yang terlibat (tak berwarna). dan membantu mengurangkan masalah VITILIGO


Vivix bertindak meningkatkan tenaga sel di peringkat mitokodria. Mitokondria sangat penting untuk kelangsungan fungsi badan kita. Apabila fungsi mitochondria badan dapat dilindungi dari rosak (step 1 vivix), tenaga yang dihasilkan digunakan oleh badan untuk menjalankan fungsi-fungsi lain termasuk proses penghasilan melanin (melanogenesis). Sedikit sebanyak membantu proses melanogenis yang lebih baik dan membantu menjadikan taburan melanin lebih sekata dan warna kulit  pesakit VITILIGO kembali normal secara berperingkat.

Vivix bertindak membantu pemulihan sel dengan baik. Ramuan VIVIX didapati dapat mengurangkan kerosakan sel-sel sehingga peringkat DNA. Ini membantu sel-sel kulit di bahagian terjejas untuk iaitu melanosit untuk memulih dan berfungsi dengan baik dan menghasilkan melanin dengan taburan yang sekata. Seterusnya membantu pesakit VITILIGO mengurangkan pigmentasi tak sekata dan warna kulit kembali normal.


Antara testimoni mereka yang dah mencuba untuk sembuh dari VITILIGo atau SOPAK dengan VIVIX.

Untuk pertanyaan lanjut berkenaan produk shaklee ini boleh hubungi saya melalui wa 0133507996

Sekian terima kasih

0 comments:

Post a Comment