Sunday, 22 October 2017

Hilangkan Kulit Berpanau dengan Shaklee

Hilangkan kulit berpanau dengan Set Panau Shaklee. 
Panau terjadi pada muka atau badan sesuatu yang merungsingkan terutamanya sekiranya terjadi pada wanita. Disini saya nak kongsikan kisah seorang sahabat berjaya hilangkan panau dengan amalkan Set Panau Shaklee.

Sebelum itu, kita tau dulu serba sedikit apa itu panau.

Apa itu Panau

Panau ini merupakan salah jenis jangkitan kulat Malassezia yang berlaku di lapisan luar kulit kita. Kebiasaannya terjadi di kawasan yang terdapat banyak penghasilan sebum (minyak) seperti di dada, belakang badan, muka, leher, lengan dan kulit kepala. Kulat Malassezia furfur adalah sejenis flora daripada kulit yang normal tetapi boleh menyebabkan jangkitan dalam keadaan tertentu. Bentuk panau tersebut adalah bertompok-tompok pucat (putih, merah jambu) atau gelap dengan permukaan berdebu halus. Tompokan tersebut berbentuk bulat atau bujur dan sesetengahnya menyebabkan kegatalan.Panau ini boleh terjadi pada sesiapa saja. Mereka yang kekurangan zat makanan atau ada mengambil ubat-ubatan steroid berisiko nak mendapat panau secara kerap atau mereka yang berpeluh secara berlebihan.Kulat penyebab panau ni bila dilihat bahawa mikroskop seperti gambar di bawah.


Panau Tidak Berjangkit

 Panau ini didapati tidak berjangkit dan sebahagian dewasa yang mengalami panau ini tidak mengalami apa-apa masalah. Kekerapan panau berlaku dikawasan tropika adalah lebih tinggi

Set Panau Shaklee

Berbalik kepada cerita asal tadi, rakan kita yang mengalami panau tersebut telah mencuba set panau daripada shaklee. alhamdulillah selepas 2 minggu panaunya dah hilang. 


Alfalfa Complex

Bertindak sebagai antikulat,juga bertindak sebagai pembersih darah secara semulajadi, sedikit sebanyak membantu untuk meyingkirkan toksin dan bendasing yang terkandung dalam darah.

Garlic Complex

Merupakan antibiotik semulajadi dalam membantu kulit menghalang kulat daripada terus merebak dan membiak.

Vitamin C

Membantu meningkatkan sistem pertahanan tubuh untuk melawan jangkitan kulat. Vitamin C juga penting untuk kulit yang sihat dan sekata.

Krim Herba Blend

Krim Herbal Blend ini merupakan krim serbaguna yang bebas steroid dan paraben. Terdiri daripada estrak semulajadi tumbuhan seperti rosemary, Sage, Horse Chestnut,Coltsfoots, Matricaria. Manfaat sage and rosemarry bagus untuk kesihatan kulit dan juga mempunyai sifat anti bakteria sedikit sebanyak membantu mengurangkan jangkitan kulat pada luar kulit. Krim ini juga membantu melembapkan kawasan kulit yang kering dan mengurangkan kegatalan pada bahagian terlibat.

Jangan biarkan panau menghantui hidup anda, jom segera ikhtiar untuk hilangkan panau dengan set panau shaklee. Boleh hubungi wa 0133507996 untuk pertanyaan lanjut.

Senarai harga 

Alfalfa Complex Rm57.50 (330 biji -2 bulan ke 3bulan)
Garlic Complex RM56.25 (60 biji- 2bulan)
Vitamin C 97.50 (180 biji-6 bulan) 
Herbal Blend RM 37.50 (4 oz)


Pengedar Shaklee Cyberjaya Putrajaya
ID : 1110814
Dayah Sprinter
Direct What aps :

http://dayahmy.wasap.my atau 0133507996
COD sekitar Cyberjaya dan putrajaya
Pengeposan ke seluruh malaysia.

sekian, terima kasih.


2 comments: