Sunday, 8 October 2017

Bahaya Kulit Sunburn Yang Kita Perlu Ambil Tahu

Kulit Sunburn??

Jangan ambil mudah yer Kulit Sunburn.  Kulit Sunburn berterusan boleh menyebabkan kerosakan pada Kulit termasuk


  • Melasma- Jeragat akibat hyperpigmentasi pada bahagian kulit yang terdedah ada sinaran UV berterusan. Selain sinaran Uv ia juga dipengaruhi oleh perubahan hormon. 

  • Kulit Sunburn hilang keanjalan dan berlaku penuaan pramatang sekiranya dibiarkan berterusan  • Kulit Sunburn berterusan tidak dirawat akan meninggi risiko pembentukan sel kanser pada kulit.

Melanocyte yang berfungsi menghasilkan melanin (pelindung kulit dari sinaran UV) rosak atau musnah akibat kesan Oxidative Stress akibat dari Sinaran UV. Sel-sel rosak tidak mejalani proses apoptosis telah bertukar menjadi sel kanser dan bertindak ganas membentuk lebih banyak sel-sel kanser.

haa nampakkan bahaya Kulit Sunburn ni. So sayangi la kulit kita dan pastikan kita lindungi kulit dengan pelindungi UV untuk mengurankan kerosakan lebih teruk.

Macam saya jenis yang tak suka mekap saya akan pastikan kulit ni dicalit dengan BC CReam (BB Cream + Concealer) dari DYXY yang mempunyai kandungi SPF 50.


** BC Cream DYXY sedang Viral kat Malaysia. Sekiranya berminat untuk dapatkan boleh wa 0133507996 COD di kawasan Putrajaya, Bangi dan Cyberjaya. Pos ke Seluruh Malaysia.

haaa jom pergi ke Next Post bagaiman cara untuk kurangkan Kulit SunBurn

Daaa dayah sprinter

Location: Putrajaya, Malaysia

0 comments:

Post a Comment