Monday, 6 September 2021

Apa Beza Beautessence dengan produk Collagen Shot Yang lain

Apa Beza Beautessence dengan produk Collagen Shot Yang lain

Ramai yang baru nak cuba Beautessence daripada Beausiti ni mesti tertanya tanya apa beza Beautessence dengan collagen shot yang ada di pasaran dan minuman botani lain.



Entry ni bukan untuk nak compare produk mana bagus ye cuma saya bagi gambaran kepada mereka di luar sana yang sedang mencari produk yang sesuai dengan bajet dan keperluan mereka.

Ada beberapa orang yang tanya saya, apa beza beautessence dari beausiti dengan Toujours Advanced dari Haniszalikha ni. Berdasarkan penelitian akak terhadap bahan dalam toujour advance dan beautessence kedua dua mempunyai persamaan daripada kedua-duanya dalam bentuk liquid ready to eat gitu. Kira buka sachet terus minum bukan jenis kemam yang serbuk tu.

Dua dua juga ada collagen yang mana kita tahu fungsi untuk kulit yang glowing dan cantik beseri kan.

Yang tapi yang bezanya daripada segi bahan-bahan atau ramuan dalam produk tersebut.

Bahan Bahan Dalam Beautessence

Macam Beautessence, diformulasikan dari 7 bahan utama iaitu Aloe Vera, Delima, Extract Rossele, Pueraria Mirifica (bidara putih), kacip fatimah, Cerepron F dan Collagen Peptide daripada marin (ikan). 

Rumusan beautessence ni mempunyai bahan-bahan bukan sahaja dari estrak buah (Aloe Vera, Delima, Extract Rossele) juga daripada ramuan herba (Pueraria Mirifica (bidara putih), kacip fatimah) yang digunakan secara meluas untuk kesihatan dalaman wanita. Selain itu, cerefron F merupakan bahan yang diperolehi daripada estrak yis yang terkenal dalam skincare yang menggunakan teknologi jepun dan korea yang mana bagus untuk kesihatan kulit dan juga merupakan agen pemutih semulajadi yang membantu merangsang badan untuk menghasilkan Gluthathione dan kolagen secara semulajadi dalam badan. Gluthathione selain merupakan agen pemutih ia juga bertindak sebagai antioksidan dalam badan yang membantu melawan radikal bebas dan mengelakkan kerosakan sel sel dalam badan.

Dan akhir sekali, beautessence ada kolagen daripada sumber ikan seperti mana yang ada dalam produk Toujours Advanced.

So manfaat Beautessence ni bukan sekadar untuk dapatkan kulit glowing dan cantik tetapi secara menyeluruh iaitu untuk kesihatan dalaman dan luaran gitu. Ada juga yang dapat manfaat beautessence ni mengurangkan masalah keguguran rambut, mengurangkan simptom PMS dan Menapous serta isu ketidakstabilan hormon manfaat daripada ramuan herba di dalam beautessence.

Sekotak beautessence mengandungi 15 sachet (20ml) dengan harga RM125 tidak termasuk postage. Maklumat lanjut beautessence boleh baca disini.


Bahan Bahan Dalam Toujours Advance

Manakala bahan bahan dalam toujours advance lebih kepada estrak buah dan beri serta ada kurma, madu dan collagen dari marin juga tak silap dari sumber ikan jugak. Haa nampak dari segi bahan tu dan berbeza dan fungsi/manfaat juga mungkin berbeza bagi setiap produk. 

Berikut merupakan manfaat daripada collagen shot toujours advanced yang saya perolehi hasil carian google. Korang nak detail boleh contact mana mana pengedar toujours advance. Ikut kawan akak yang tengah consume produk ni katanya rasa nya sedap manis manis masam sebab dari extract beri kan. Berdasarkan carian di google, harga sekotak toujours advance yang mengandungi 15 sachet x 20ml rm115 di guardian. Patutlah ramai yang tanya kan sebab lebih kurang juga harga nya dengan beautessence. Beautessence kalau time promosi boleh dapat range harga antara 100-125.


Haa dua produk ni dulu akak maklumkan sebab ada ramai kawan kawan tanya kan. Setiap produk ada kelebihan sendiri. So tepuk dada tanya hati produk mana yang menepati keperluan korang dan juga bajet. Kalau rasa nak cuba beautessence boleh roger akak di talian whataps 0133507996. Walaupun beautessence ada campuran estrak buah, yeast dan herba rasanya sangat sedap rasa manis masam skit tak terasa pun herbanya tapi manfaat dia pelbagai. Boleh juga diamalkan oleh lelaki dan perempuan cuma tidak digalakkan untuk wanita yang mengandung.
Continue Reading

Saturday, 28 August 2021

SENARAI HARGA PRODUK BEAUSITI

 SENARAI HARGA PRODUK BEAUSITI

 Buat masa ini ada  3 jenis produk keluaran Beausiti iaitu

1.Minuman Botani Beautessence

 Beautessence merupakan minuman botani dari estrak delima, roselle dan aloe vera yang dirumuskan bersama 4 bahan lain yang memberikan manfaat pelbagai kepada pengguna sama ada lelaki dan perempuan.


 Harga beautessence sekotak adalah RM125 mengandungi 15 sachet dan setiap sachet mengandungi 20ml beautessence dalam bentuk liquid/cecair. Yelah banyak minuman kecantikan ada dalam bentuk serbuk yang diperlu dibancuh atau boleh kemam. Tapi produk beautessence ni sangat mesra untuk dibawa travel dan boleh diambil dimana-mana sahaja. Maklumat lanjut beautessence boleh baca di sini.

Kos penghantaran pula mengikut kategori bilangan produk dan juga kawasan sama ada semenanjung atau sabah sarawak. Stok dihantar oleh HQ beausiti secara terus kepada Sitizen berdaftar. Oleh demikian, walaupun barang dihantar secara cash on delivery masih perlu bayar untuk kos penghantaran. Berikut merupakan kos penghantaran beautessence :
 
Harga Beautessence RM 125 (15sachet x20ml)
 
Postage  ke Semenanjung 
Pos RM10 - Kos bagi order 1-5 Kotak
Pos RM13-  Kos bagi order 6-7 kotak

2.Minuman Sarang Burung Beaunest Perisa Kurma delima

 Minuman dari sarang burung beaunest yang pertama dikeluarkan berperisan kurma dan delima dan ada bahan tambahan iaitu madu, sarang burung dan collagen peptida (protein). Akan datang dalam bulan Oktober 2021 dijangkakan akan keluar perisa baru yang sangat unik dan tiada lagi dipasaran semasa.

Banyak manfaat beaunest terutamanya dimusim pandemik ini kerana manfaat sarang burung itu sendiri bagus untuk kesihatan paru paru dan meningkatkan imun badan.Maklumat lanjut beaunest disini.

Harga sekotak beaunest adalah RM 75 mengandungi 6 botol (120 ml). Kos postage untuk beaunest agak tinggi skit berbanding beautessence sebab berat kan.



Postage  ke Semenanjung 
Pos RM13 - Kos bagi order sekotak beaunest
Pos RM22-  Kos bagi order 2 kotak beaunest
Pos RM26-  Kos bagi order 3 kotak beaunest
Pos RM34- Kos bagi order 4 kotak beaunest.

Bagi pengguna beaunest konsisten better amek terus 4 kotak memang jimat dan korang pun takkan terputus bekalan hihi.

3.Minuman Beaukids Nutri Jelly Drink Strawberry

Minuman beaukids nutri jelly ni berasaskan puree strawberry dan ada multivitamin untuk anak anak yang dah boleh minum menggunakan straw. Rasa jelly dia kalau minum sejuk memang sedap bukan anak je suka mak mak pun menumpang sekali. Maklumat lanjut beaukids disini.

Harga sekotak beaukids adalah RM59 mengandungi 10 pack. Memang berbaloi untuk gembirakan anak anak. Ibu ibu invest skit untuk anak anak dimusim pandemik tak rugi tau.



Postage  ke Semenanjung 
Pos RM10 - Kos bagi order sekotak beaukids
Pos RM13-  Kos bagi order 2 kotak beaukids
Pos RM15-  Kos bagi order 3 kotak  beaukids
Pos RM20- Kos bagi order 4 kotak  beaukids


Postage  ke Sabah Sarawak 


Pos RM16 - Kos bagi order sekotak beaukids
Pos RM42-  Kos bagi order 2 kotak beaukids
Pos RM50-  Kos bagi order 3 kotak  beaukids
Pos RM74- Kos bagi order 4 kotak  beaukids

Kos postage terkini sehingga Ogos 2021. Terkini beausiti menggunakan ABX untuk urusan penghantaran. Kebiasaannya dalam 3-5 hari barang akan sampai untuk semenanjung. Kalau korang nak cepat sila roger sitizen berdekatan. Tapi masih ada kos penghantaran tau sebab sitizen dapat stok daripada HQ melalui kaedah pos juga. Untuk yang sekitar putrajaya, bangi dan cyberjaya yang ingin mendapatkan stok beaunest, beautessence dan beaukids boleh hubungi saya melalui whataps 0133507996



Continue Reading

Friday, 27 August 2021

Beautessence Untuk Orang Yang Ada Gastrik

Beautessence Untuk Orang Yang Ada Gastrik , Boleh ke?

Antara pertanyaan bagi mereka yang ada masalah gastrik tetapi ingin mencuba beautessence.




Beautessence ni mempunyai 7 bahan utama yang telah dirumus khas dan telah menjalani beberapa ujian untuk memastikannya selamat untuk digunakan tanpa menyebabkan kesan sampingan yang menjejaskan kesihatan.




Antara bahan dalam beautessence yang sangat bermanfaat untuk kesihatan usus dan sistem pencernaan adalah Aloe Vera. Aloe Vera ini sangat bagus untuk kesihatan stomach lining, atau bahasa melayu dia lapisan usus/perut lebih kurang begitu maksudnya.

Seperti akak ada kongsi di gambar ada ada beberapa jurnal berkenaan kajian tentang manfaat Aloe Vera dalam merawat pesakit dengan masalah IB S(Irratable Bowel Systems) atau  gastrointestinal disorder. Ada juga jurnal menceritakan penemuan manfaat dalam merawat luka, anti inflammatory, antihepatitis dan antigastric ulcer.

Pengalaman Pengguna Beautessence Yang Mempunyai Masalah Gastrik 

Menurut Puan izza, beliau sebelum ini mengalami gastrik teruk yang ada ulcer sehingga membataskannya untuk berpuasa. Setelah mencuba produk beautessence, beliau rasa terkejut dengan kesan beautessence dalam mengurangkan masalah gastrik. Puan izza memaklumkan masalah gastriknya agak teruk dan mempunyai ulser dalam perut yang membatasnya untuk berpuasa. Bersyukur sangat selepas consume beautenssence beliau merasai nikmat berpuasa tanpa serangan gastrik yang teruk.

 Kemudian beliau cuba stop consume beautessence dan mengambil produk lain tetapi masalah gastrik kembali membataskannya untuk berpuasa. Sejak dari itu puan izza terus konsisten mengambil beautessence kerana merasakan manfaat beautessence dalam mengurangkan serangan gastrik dan menjadikan menyelesaikan masalah kulit kering yang dialami sebelum ini. Banyak lagi manfaat beautessence ni sebenarnya selain dari membantu mereka yang mempunyai gastrik, juga membantu mengurangkan masalah rambut gugur, masalah kulit kering dan masalah yang melibatkan ketidakstabilan hormon wanita. Korang boleh cuba baca di entry koleksi testimoni. 





Sekarang ada promosi Beautessence Merdeka jimat sehingga rm81 wow sangat. Promosi tamat pada 30 Ogos 2021.

Harga asal sekotak exclude postage RM125 + rm 10 untuk postage semenanjung. Satu kotak ada 15 sachet x 20ml. Untuk yang baru nak cuba memang disyorkan sangat korang terus grab 4 kotak untuk penggunaan 8 minggu. Dalam tempoh 8 minggu baru korang akan nampak perubahan bila consume dengan konsisten

Korang wajib grab promosi merdeka Beautessence 21 hingga 30 Ogos 2021 ni sebab jimat banyak tau

Dah la RM228 dapat dua kotak beautessence (kalau beli time bukan promos rm 250) dah tu dapat free beaukids sekotak. Sekotak tu ada 10 pack tau serius jimat sangat. So korang kena roger akak segera sebelum promosi tamat. Dah tamat akak tak dapat la nak bantu sebab akak pun amek stok dari HQ. 

Berminat nak dapatkan produk ini boleh whataps 0133507796.


Sekian, terima kasih.




Continue Reading

Thursday, 26 August 2021

Baju Newborn Jenis Jumpsuit Mudahkan Urusan Check Up kuning

 Panduan Ibu  Baru : Tips PIlih Baju Newborn Jenis Jumpsuit Mudahkan Urusan Check Up kuning 

Bagi ibu baru pertama kali untuk menyambut kelahiran bayi. Mungkin tidak nampak gambaran apa pakaian yang mudah dan mesra untuk diurus oleh ibu bapa terutamanya ketika urusan check up kuning anak atau check rutin di klinik.

Berdasarkan pengalaman akak, akak lebih selesa untuk pakaikan baju jenis Jumpsuit ni yang jenis zip sampai ke kaki. Senang korang. Zaman dlu bila nk cek kuning kan amek darah kt tapak kaki baby. So buka zip kt bahagian kaki je. Ada kalau check up baby kan  kena tanggalkan pakaian dan pampers, leceh la skit nanti nk pakaikan semula dalam masa yang cepat. Bila pakaikan jumpsuit semudah ABC hihi. Satu lagi kt klinik tu kadang ada yang sejuk, ibu jangan lupa pakai topi atau letak tuala kecil untuk tutup kepala bayi sian baby sejuk nnti.



So untuk ibu baru, korang wajib beli baju jenis ni at least 3-5 pasang. Bukan je untuk ke klinik kt rumah pun senang bila nk tukar pampers mudah sangat. Elakkan baju jenis butang satu satu tu jenuh la nk pasang mah anak tiga ni dah sabar semua nk pantas dan mudah.

Selain itu, bagi ibu ibu muda terutamanya time pandemik ni kan kita nk check up anak kena sorang sorang tak boleh en suami teman. Terkedek kedek la akak jalan masa anak check up kuning jun 2020. Bawa beg silang kecil yg boleh letak buku bayi, susu dan ll. Senang tgh jalan nk pegang bayi nurse minta buku boleh zass amek.

Bagi ibu yang breastfeeding, korang boleh bawa nursing cover baju yg bersesuaian, sebab kdg ada setengah klinik memang ada sediakan blik nyusu tapi nnti kan terlepas pulak gilirannya. Bagi yang ada pam susu ibu dan letak dalam botol boleh standby amaun yg cukup takdalah nanti baby ngamuk lapar susu korang punya giliran tak sampai sampai.

Berdasarkan pengalaman sendiri, 

Berpantang time covid dengan norma baru ni memang mencabar skit so ibuibu kena banyakkan sabar ye dan pastikan pemakanan yang sihat untuk pastikan ibu sentiasa sihat dan merangsang penghasilan susu badan. ibu ibu boleh cuba minuman sarang burung beaunest daripada  Beausiti as milk booster. Banyak manfaat daripada beaunest ni bukan sahaja rasa yang sedap, sebagai milk booster, juga memberikan tenaga untuk ibu yang sedang berpantang dan paling penting manfaat sarang burung untuk boost immune ibu dan bayi.


Koleksi jurnal berkenaan manfaat bird nest atau sarang burung untuk menguatkan paru paru, mengurangkan kahak dan membantu dalam proses healing atau pemulihan. Sesuai sangat untuk ibu ibu yang bersalin caezer atau normal. Dimana ada kajian menunjukkan manfaat sup sarang burung lebih tinggi antioksida yang membantu ibu ibu mempercepatkan proses pemulihan.




Manfaat untuk juga diperolehi oleh bayi melalui khasiat susu ibu yang disalurkan kepada bayi. Didalam beaunest ini tiada kandungan herba sesuai untuk ibu hamil dan ibu menyusu. Didalam beaunest ini mengandungi madu, delima, kurma dan sarang burung/ Boleh baca disini detail testimoni dan keistimewaan beaunest.




Continue Reading

Tuesday, 24 August 2021

Bagaimana Beaunest Membantu Memberi Manfaat Kepada ibu ibu hamil

 Bagaimana Beaunest Membantu Memberi Manfaat Kepada ibu ibu hamil

Antara masalah-masalah yang sering dialami oleh ibu ibu hamil di luar sana iaitu masalah kenaikan berat badan yang mendadak, bacaan Hb rendah, Tekanan darah tinggi , bacaan guna dan lesu dan letih disebabkan alahan.



Bagaimana beaunest membantu memberi manfaat kepada ibu ibu hamil?

1)kandungan kurma

- Seperti kita tahu kurma ini adalah makanan sunnah yang mempunyai pelbagai manfaat terutamanya dalam memberikan tenaga dan juga ada nasihatkan untuk amek beberapa biji diwaktu akhir nak bersalin. Rupanya memang ada jurnal berkenaan manfaat kurma dalam membantu ibu ibu hamil dalam mengelakkan preeclampsia (sebab darah tinggi) dan membantu mempercepatkan proses kelahiran bayi secara normal.



2) Kandungan sarang burung

- Sarang burung ini sangat bermanfaat dalam menguatkan sistem imun ibu dan juga kesihatan paru paru ibu. Dalam musim pandemik ini seperti kita tahu golongan ibu hamil paling kita risau kerana berisiko tinggi. Selain manfaat kepada ibu, nutrisi yang ibu dapat juga ada yang disalurkan kepada janin dalam kandungan. So penting ya jaga pemakanan semasa mengandung untuk pastikan nutrisi mencukupi untuk ibu dan janin dalam kandungan. 



Untuk ibu selepas bersalin pun elok untuk amalkan minuman sarang burung kerana manfaat antioksida yang tinggi membantu ibu ibu dalam proses pemulihan. Yang mana kandungan antioksida didalam sarang burung lebih tinggi berbanding sup ikan haruan dan sup ayam. Sebab tu minuman sarang burung ni telah lama diamalkan oleh masyarakat cina. 




3) Kandungan VIQUA (estrak delima)

Manfaat polifenol daripada esktrak delima sangat bermanfaat untuk ibu ibu yang mengalami masalah Hb rendah. Menurut kajian manfaat polifenol yang juga merupakan antioksidan sangat membantu dalam  mengurangkan kesan oksidatif stress didalam sel darah merah yang mengelakkan isu anemia dan bacaan darah rendah. So ibu ibu yang mempunyai bacaan Hb rendah boleh la try amalkan minuman dari estrak delima atau amek beaunest untuk dapatkan manfaat daripada kurma, delima, madu dan sarang burung dalam satu botol.



Haa nampak tak baru skit je tu manfaat beaunest nanti kita sambung lagi ye. Yang berminat untuk dapatkan beaunest sekotak RM75 (6 botol)tidak trmasuk postage. Ready stock untuk cod area putrajaya dan bangi dan pos untuk luar putrajaya. Bulan September 2021 ini akan ada promosi beaunest harga jimat sangat sangat. Yang berminat nak cuba beaunest boleh whataps di talian 0133507996.


Sekian, terima kasih


Continue Reading