Monday, 18 March 2019

Kulit Bakal Pengantin Makin Glowing Dengan DYXY Skincare

Sapa yang tak nak kulit glowing di hari bahagia kan? 

Kini anda boleh minifacial sendiri di rumah tak kira lelaki atau perempuan. Jimat sangat kan tapi hasil memang memuaskan. Baru la target nak glowing sebelum sanding tercapai.




Dengan ada DYXY korang dah tak perlu runsing dan risau kerana kesan seawal 5 hari kulit akan semakin glowing. DYXY Skincare yang diformulasikan dari bahan natural dengan fokus utama untuk menghidrat dan melembapkan kulit serta meningkatkan tahap kesihatan kulit. Kesan berbeza mengikut jenis kulit, ikut pengalaman sendiri seawal 3 hari dah rasa sesuatu yang best pada kulit. DYXY Skincare ni buat kulit rasa moist, rasa lembut dan selepas sebulan lebih konsisten nampak tekstur kulit makin halus dan paling penting parut jerawat makin reda. 

Bayangkan masa hari persandingan korang, muka naik seri nak bergambar untuk kenangan pun rasa happy sangat. 

Kulit Makin Glowing Seawal 3 Hari



Gembira tak lepas 3 hari cuba DYXY Skincare kawan-kawan perasaan perubahan pada kulit. Perubahan ini bergantung kepada kadar penyerapan kulit, ada yang seawal 3 hari dah merasai perubahan kulit makin segar, makin glowing dan tona sekata. Ada yang mengambil masa sehingga seminggu ke tiga minggu. Kalau majlis kahwin lagi sebulan sempat ni kak nak glowing di hari persandingan.

Jujur cakap memang berbaloi korang cuba DYXY Skincare ni sebab kualiti dia macam produk have have tapi harga dia tengah-tengah. Sekarang ni ada promosi jimat rm50 hanya rm277 je korang untuk 3 item DYXY Skincare yang best sangat tu.




Kalau beli secara loose bubble cleanser rm89 (100ml), essence toner rm109(100ml) dan serum rm129 (30ml) tahan sehingga dua ke 3 bulan bergantung kepada kadar penggunaan seseorang.


Bahan-bahan dalam ni premium dan mewah. Bayangkanlah hanya untuk menghidrat kulit saja ada 6 ramuan aktif tu belum kira untuk manfaat dan khasiat lain.

Kalau rasa takda bajet sangat boleh bermula dengan Starter Combo dengan harga serendah rm99.

AMINO BUBBLE CLEANSER SEBAGAI MAKE UP REMOVER

Berbaloi sangat tau beli sebab Cleanser DYXY ni boleh digunakan sebagai make up remover. Kandungan minyak kelapa dalam Skincare ini membantu untuk menanggalkan kotoran secara lembut dan memberikan kelembapan pada tahap optimum.

Buih yang sangat harus yang mana ia tak mengeringkan kulit selepas kita bilas dengan air. Ramai yang dah cuba bagi feedback positif.



Boleh jadikan sebagai minifacial 3 kali seminggu scrub muka guna pobling brush ni baru la pembersihan kulit lebih baik dan elakkan penyumbatan pori oleh sel kulit mati. Ni yang jadi kat kulit korang kalau tak cuci bersih.




Takutkan tambah dihari bahagia korang tiba kulit bermasalah terus boleh ganggu mood sehari.

Jue aziz pun suka dengan DYXY Cleanser ni katanya rasa kulit dia bersih jer. JOm kita tengok feedback dari pengguna DYXY Skincare.


Best sangat ker. Korang kena cuba tak cuba rugi Boleh digunakan sebagai rahsia pikat hati suami. Minta la bakal suami hadiahkan nanti lepas kawin boleh sama-sama buat minifacial di rumah. Pengantin lama pun boleh juga nak minifacial minta la suami hadiahkan sempena anniversary. Bestnya..


Video feedback dari Jue Aziz sendiri.

Nak tahu info lanjut berkenaan DYXY Skincare ni boleh roger akak yer. 

Selamat Petang



Continue Reading

Saturday, 16 March 2019

Kulit Sensitif Boleh Pakai DYXY Skincare Ker?

KULIT SENSITIF BOLEH PAKAI DYXY SKINCARE KER?

Bagi DYXY Lover mesti rasa teruja bila DYXY dah ada SKINCARE kan. Tapi mesti korang rasa runsing kalau kulit jenis sensitif ni. Takut tak sesuai dengan kulit.

Mereka yang mempunyai kulit sensitif ini bukannya cerewet tetapi mereka perlu berhati-hati dalam pemilihan produk skincare ataupun kosmetik. Menurut pembacaaan akak, kulit sensitif ni ada pelbagai antaranya ia disebabkan kulit yang menipis. Mungkin seseorang itu dilahirkan mempunyai kulit yang nipis atau ada yang disebabkan trauma akibat pengguna produk yang salah sehingga menyebabkan kulit menipis. Kulit yang nipis ini menyebabkan ia sangat sensitif terhadap cuaca panas, bahan pewangi sentetik atau paraben dan kulit akan memberikan reaksi seperti kemerahan, gatal atau yang kering hingga berkerak.




Kulit sensitif ini adanya mungkin disebabkan cara hidup kita sebelum ini. Cara hidup atau aktiviti harian kita lebih kepada out door dan kita tidak mengamalkan pemakaian sunblock atau sunscreen untuk melindungi kulit dari sinaran UV. Kulit tanpa perlindungan UV untuk tempoh yang lama boleh menyebabnya rosak dan tidak berfungsi dengan baik . Ini salah satunya punca terjadinya kulit sensitif.

Bagi DYXY lover dalam BC Cream DYXY ada SPF 50 tau, so korang sambil melawa sambil protect kulit gitu.

DYXY SKINCARE DARI BAHAN NATURAL





DYXY Skincare ini diformulasikan untuk membantu mereka yang mempunyai kulit sensitif merasai rutin penjagaan kulit yang baik. DYXY Skincare ini dihasilkan menggunakan bahan-bahan natural untuk memulihkan kulit secara semulajadi tanpa menyebabkan pengelupasan. Antara bahan-bahan yang digunakan dalam DYXY Skincare terdiri daripada pati bunga-bungaan dan bahan botanical seperti minyak kelapa, estrak chamomile, estrak cornflower, estrak pengaga, oat protein, licorice (pemanis semula jadi dalam makanan di perancis), soya jepun (natto gum), yeast extract dan sebagainya.








Bahan semulajadi ini memberikan aroma wangian secara semulajadi macam bau spa gitu serius wangi tanpa pengguna pewangi sentetik. Dalam DYXY Skincare ini juga tiada paraben ye kawan-kawan. So ibu mengandung pun tak perlu nak bimbang apabila nak cuba DYXY Skincare.

Bahan-bahan dalam DYXY Skincare ini diformulasikan untuk menghidrat kulit dan lock kelembapan dalam kulit. Bagi mereka yang mempunyai kulit yang sangat kering dan berkerak dalam DYXY skincare ada 6 ramuan aktif hanya untuk melembapkan kulit. Ada bahan-bahan yang bertindak untuk mengurangkan keradangan (kemerah-merahan) pada kulit dan ada juga antibakteria agent untuk merencatkan pertumbuhan bakteria pada kulit.

Kulit Sensitif Lepas Bersalin Kembali Beseri Dengan DYXY Skincare

Kisah benar dari pengalaman Puan Seri salah seorang DYXY Lover dari Singapura. Beliau mempunyai masalah eczema pada kulit dan sangat takut nak cuba skincare sebarangan. Takut tindak balas yang serius berlaku pada kulit. Keadaan kulit semakin merudum selepas melahirkan anak mungkin disebabkan perubahan hormon. Dari masalah eczema di tambah pula masalah kulit berjerawat. Pada februari yang lalu Puan Seri nekad untuk mencuba DYXY Skincare dan alhamdulillah selepas 7 hari beliau dah rasai sedikit perubahan pada kulit. Paling mengujakan suami pun tegur kulit makin glowing. Bestnya kan.

Seterusnya ni akak share satu lagi testimoni dari DYXY Lover yang mempunyai kulit yang sensitif dan alhamdulillah DYXY Skincare ni serasi dengan kulitnya.

Bagi yang ingin dapatkan DYXY Skincare pada harga promosi jimat rm50 dan percuma hadiah limited edition daripada DYXY jom wasap akak segera

Sekian terima kasih













Continue Reading

Kurangkan Seksa Kulit Jerawat Dengan DYXY Skincare

DERITA KULIT BREAK OUT ATAU JERAWAT YANG TAK PERNAH SURUT

Satu penderitaan secara rohani dan fizikal bagi mereka yang sedang dihantui masalah kulit berjerawat. Seksanya tak yah nak cakap rasa berdenyut rasa tak selesa. Jerawat lama tak hilang datang pula jerawat baru.

Keyakinan diri pula makin merudum. Rasa tidak selesa apabila orang memberi fokus pada jerawat kat muka kita.


Dah cuba pelbagai produk tapi masih belum jumpa yang sesuai?

Korang nak tak cuba rutin penjagaan kulit daripada DYXY Skincare yang dah membantu mengurangkan derita kulit break out atau berjerawat ni?


DYXY Skincare membantu mengurangkan seksa dan derita kulit berjerawat seawal 3 minggu dengan rutin penjagaan kulit dari DYXY Skincare yang diformulasikan dengan bahan-bahan natural dari Perancis dan gabungan bioteknologi dari jepun. Jom baca testimoni lanjut disini.

Kesan seawal 5 hari dengan bahan-bahan natural sudah pastinya korang tak rasa takut untuk mencuba. Dan pastinya DYXY Skincare ni telah pun mempunyai NOT KKM dan DYXY sedang menunggu keputusan  Ujian dari SIRIM. Bebas pewangi sentetik, paraben dan estrak haiwan menjadikan DYXY Skincare insyallah DYXY sedang ke arah untuk pensijilan halal. 

JERAWAT KECUT SEAWAL 3 HARI 

Terkejut mak tau kenapa jerawat akak cepat kecut dan paling penting warna merah macam keradangan itu makin pudar. Jerawat akak amek masa hingga seminggu nak hilang dan tona kulit jadi makin sekata lepas dua minggu.


Ni pengalaman akak sendiri, minggu lepas akak sibuk dengan aktiviti COD dan juga siapkan assigment kadang akak tak cukup tidur dan rutin pemakanan pun lari. Akibatnya naik jerawat stress merah dan rasa tak selesa kat pipi akak ni. Rasa macam nak pegang dan picit-picit jer hahaha. Malam tu akak buat dap dengan essence toner DYXY lepas 15 minit merah dah makin kurang. Lepas 2 hari jerawat makin kecut fuhh lega akak.

Taraa magic takkkk. 

Nak tengok lagi magic? hihi ok ni akak nak kongsi gambar masa bulan 2 di sisi yang sama macam mana jerawat akak tu surut dan siap nampak tekstur kulit makin mulus gitu.


Korang nak tau tak apa sebenarnya punca atau penyumbang masalah jerawat ni?

Antaranya rutin penjagaan kulit yang tidak sesuai atau tidak teratur. Korang bayangkan kulit korang tu tu melekat dengan segala debu, kulit mati dan saki baki foundation yang dipakai. Dibiarkan beberapa lama dan sampai satu tahap, kulit korang pun mengamuk dan mengeluarkan jerawat.

Sebab dalam rutin penjagaan kulit banyak kali ditekankan pastikan cuci kulit selepas mekap dan sebelum tidur. Cuci sebersihnya dan buat double cleanse untuk pastikan tiada kotoran lagi menyumbatkan pori korang.


Kat sini la Amino Acid Bubble Cleanser memainkan peranan penting dengan tekstur mousse bertindak seperti double cleanser. Selain mencuci juga membekalkan nutrisi pada kulit yang bermasalah untuk pulih dan membina sel-sel baru.

Dalam cleanser ni juga ada bahan-bahan yang bertindak untuk mengurangkan keradangan, kemerah-merahan dan membantutkan pertumbuhan bakteria di kawasan yang terkesan.

Seterusnya, haruslah menutup pori-pori yang terbuka untuk mengurangkan kotoran atau debu memenuhi kawasan tersebut dengan bantuan Essence Toner DYXY.

Antara bahan premium dalam essence toner DYXY ni yang membantu mengecutkan jerawat adalah LICORICE.

Masalah jerawat salah satunya disebabkan penghasilan minyak atau sebum pada kadar tidak normal. Dengan bantuan Licorice ia membantu untuk seimbangkan kadar pengeluarkan minyak atau sebum di kulit. Taraaa kulit dah kurang berminyak dan pastinya masalah jerawat pun berkurang.

Dan akhir sekali apabila pori mengecil dan jerawat semakin mengecut. Haruslah kita bekalkan nutrisi yang mencukupi untuk kulit ini bekerja keras menghasilkan dan membina sel kulit baru dan mengembalikan keadaan kulit yang sihat. Baru lah effect macam salin kulit ching ching ching berkilat macam baby dengan DYXY.

Tugas terakhir ini pastinya dibantu oleh Serum dari DYXY.

5 ramuan aktif ini bekerjasama untuk membantu memulihkan kulit yang berjerawat dan mengurangkan derita kulit berjerawat. Happy ending sangat kan.

Yeast extract ni antara sumber amino acid yang sangat bagus untuk membantu merawat masalah kulit berjerawat. Kurangkan seksa dan derita kulit break out dengan mencuba rutin penjagaan kulit dari DYXY.

Akhir sekali akak nak kongsikan testimoni real mereka yang mengalami masalah kulit break out atau jerawat teruk pulih dengan bantuan rutin penjagaan kulit DYXY.

Alhamdulillah gembira sangat. Derita masalah jerawat makin pulih seawal 3 ke 4 minggu tetapi perlu konsisten sehinga dua bulan untuk dapatkan kesan seperti akak di atas. Lepas kulit makin pulih teruskan penjagaan kulit yang sihat sebagai rutin harian korang. Selain rutin penjagaan kulit, korang perlu jaga pemakanan, dapatkan rehat yang cukup dan jaga kebersihan terutamanya yang melibatkan kulit muka.

Nak akak bantu guide selesai masalah jerawat dengan DYXY Skincare? Jom wasap akak 0133507996

Selamat Malam
Continue Reading

Thursday, 14 March 2019

Testimoni DYXY Skincare Untuk Masalah Kulit Kering dan Kusam

Testimoni DYXY Skincare Untuk Masalah Kulit Kering dan Kusam


Penggunaan secara konsisten DYXY Skincare selama hampir sbulan membantu menjadikan tekstur kulit makin sihat. Berdasarkan maklumbalas pengguna, kulit tak lagi kering dan mengelupas. Paling BEST sangat katanya kulit bersilau ching ching ching macam kulit baby. Tak yah mekap tebal pun nampak kulit glowing.

Jom kita tengok testimoni dari Puan Dyana kita sendiri sebagai pengguna terawal DYXY Skincare dan juga puan myra.


KULIT TAK LAGI KUSAM DAN LEMBAP SEAWAL 5 HARI

Puan Myra Roslan

Puan Dyana Roslan

Nampak tak kulit kedua-duanya tak lagi kusam dengan penggunaan DYXY Skincare secara konsisten. Paling best jerawat pun cepat surut tau. Boleh baca kat sini.


MEWAH DENGAN RAMUAN AKTIF UNTUK MELEMBAPKAN DAN MEMBERI NUTRISI 

Seawal 5 hari kulit yang kusam bertukar jadi beseri glowing ching ching ching. Macam mana tu? Kalau korang nak tahu setiap item dalam DYXY Skincare ni ada bahan ramuan aktif yang bantu untuk kulit menjalankan fungsi dengan baik untuk meningkatkan kelembapan kulit dan bonus skali bantu untuk menganjalkan kulit.

Antara 3 produk utama dalam DYXY Skincare adalah Amino Acid Bubble Cleanser, Essence toner dan Tender Nourishing Essence (serum) maklumat lanjut disini.



Antara ramuan aktif didalam DYXY Skincare yang sangat-sangat membantu merawat masalah kulit kering dan kusam ini adalah seperti berikut;

1. Minyak Kelapa

Sangat sinonim dengan orang asia kan. Kalau korang nak tahu, minyak kelapa ni antara agent pelembap yang baik untuk kulit. Minyak kelapa ni ada dalam Cleanser DYXY dan Serum DYXY. Fungsi lain minyak kelapa ni membantu menanggalkan kotoran secara lembut. Haa sebab tu la ramai yang bagi feedback bestnya Amino Acid Bubble Cleanser ni. Senang remove up mekap dan kulit terasa lembut gitu.



2. Japanese Soy Bean Extract (natto gum)

Bahan ni ada dalah DYXY Tender Nourishing Essence atau kami panggil serum DYXY jer senang haha. Natto gum antara agent pelembap yang terbaik kesan dia 10 kali ganda tau dari hyaluronic acid . Hyaluronic aci mesti ramai tau kan manfaatnya untuk kulit anjal dan lembap. Haa korang bayangkan lah powernya ramuan DYXY ni 10 kali ganda dari Hyaluronic acid. Patut lah silau mata memandang. Natto gum  ni fungsi dia membantu memberi keupayaan kepada kulit untuk mengekalkan kelembapan secara semula jadi dan paling best juga memberi kesan untuk mencerahkan kulit korang secara semulajadi. Ini bagi kes yang kulit dah lama sunburn tu perlahan-lahan akan kembali ke warna asal kulit korang.

3.Chamomile Extract


Haa ni yang jenis suka Essential Oil mesti kenal bunga ni. Chamomile ni berfungsi memberikan kelembapan pada kulit selain juga bantu mengurangkan masalah kulit kemerah-merahan sebab keradangan dan juga merencatkan pertumbuhan bakteria. Kiranya kalau korang ada jerawat, jerawat tu pun takut nak dekat dengan Chamomile ni. Chamomile ni ada dalam serum DYXY dan Cleanser DYXY.

4.Jojoba Esters



Jojoba ni kalau korang perasan, dalam losyen atau bahan-bahan kat spa ni ada banyak gunakannya sebagai bahan utama. Sebab fungsi jojoba ni membantu untuk melembutkan kulit secara semulajadi dan juga melembapkan kulit. Jojoba ni ada dalam DYXY Cleanser. 

5. Oat Protein



Oat mesti korang kenal kan yang dok buat makan masa diet atau time nak kawal kalori tu hihi. Ok Oat ni juga bagus untuk mengurangkan keadaan kulit yang kering dan sensitif. Ni yang mahal jugak ni yang memberikan kesan kelembapan pada kulit.

6. Cornflower


Cornflower ni antara bahan yang premium dalam DYXY Skincare yang berfungsi sebagai agent untuk melembapkan kulit dan selain itu juga bertindak sebagai anti penuaan, anti radang. Woww sangat.

Ok meh nak share gambar sendiri pulak.

Haa ni gambar akak dengan classmate akak, try skali tester akak masa time rehat. Selepas semalaman terus rasa kesan dan perubahan pada kulit. Amek satu set terus.

So korang bayangkan kulit korang ni hari hari dibaja dengan 6 bahan utama yang berfungsi untuk menghidrat dan melembapkan kulit. Bahan-bahan ni semua sangat premium dan digunakan secara meluaskan untuk kulit. 

Ada yang cakap DYXY ni mahal la. Tapi cuba tengok apa bahan yang ada dalam DYXY ni, untuk fungsi melembapkan saja ada 6 ramuan aktif berbanding di pasaran mungkin ramuan yang ada hanya satu atau dua. 

Berbaloi sangat sapa yang grab promosi belian 3 item Set Basic DYXY Skincare dengan harga rm277 dan dapatkan pobling brush secara percuma

Jom hubungi akak segera sebelum promosi tamat.

Selamat petang.



Continue Reading

Friday, 8 March 2019

Testimoni DYXY Skincare Bagi Masalah Kulit Berjerawat

Testimoni DYXY Skincare Bagi Masalah Kulit Berjerawat


Penggunaan secara konsisten DYXY Skincare selama hampir dua bulan membantu menjadikan tekstur kulit makin sihat. Berdasarkan maklumbalas pengguna, pengguna DYXY Skincare set basic membantu proses pemulihan kulit dari masalah jerawat dengan lebih cepat. 


Parut Hilang Selepas 20 hari Pengguna DYXY Skincare
 

Parut jerawat musuh kebanyakan wanita di luar. Dah masalah jerawat reda, parutnya ya allah ada menyebabkan tona kulit tidak sekata dan ada yang meninggalkan parut kekal. Bagi bakal pengantin pula, mestilah nak kulit bersih di hari bahagia. Alhamdulillah dengan penggunaan DYXY Skincare secara konsisten 2 ke 3 minggu jerawat susut dan parut juga makin pudar.

Eh eh eh akak sendiri pun alaminya tau.. Jerawat manja dalam masa 3 hari kecut dan jerawat yang degil tu dalam masa 2 minggu la baru nak susut dan parut hilang dalam 3 ke 4 minggu.




Best kan nampak kulit makin halus.

Nak kesan yang optimum korang kena konsistem pakai ketiga item dari Set Basic DYXY Skincare. Bagi yang mempunyai kulit yang tak bermasalah, seawal 3 hari boleh nampak perubahannya.

Kawan-kawan Tegur Kulit Makin Cantik 

Antara yang mengujakan bila rata-rata customer yang dah cuba DYXY Skincare ni bagi feedback " Kak kawan saya tegur kulit saya cantik.. baru tiga hari konsisten set DYXY"




Kulit Sensitif dan Break out lepas bersalin Kembali Glowing Seawal 7 Hari

Puan seri nekad mencuba DYXY Skincare bagi memulihakn masalah kulit yang kering, kusam dan break out selepas bersalin. Perubahan hormon selepas bersalin kadang-kadang mempengaruhi tahap kesihatan kulit. Puan Seri rasa sangat teruja apabila selepas 7 hari masalah kulit kusam dan kering beransur pulih dan kulit menjadi semakin beseri dan glowing. Berbaloi cuba DYXY Skincare, kesan umpama macam produk skincare premium di pasaran tetapi pada harga mampu milik.








Puan seri ni dari Singapura ini dari asalnya Agent DYXY terus naik pangkat jadi Stokis sebab percaya DYXY Skincare ni mempunyai kualiti yang luar biasa pada harga mampu milik. Memberi kepuasan di luar jangkaan korang

Nak cuba dapatkan promosi set DYXY Skincare murah bermula rm99, meh wasap akak cepat-cepat yer 0133507996.

Selamat Malam
Continue Reading