Wednesday, 4 August 2021

Kenapa BEautessence PErlu Untuk Kurangkan Kesan PEnuaan

Kenapa BEautessence PErlu Untuk Kurangkan Kesan PEnuaan

Untuk yang belum mengenali beautessence. Beautessence ini merupakan minuman botani yang dirumuskan daripada 7 bahan aktif iaitu Cerefron F (ekstrak yis macam pitera SK II tu), ekstrak delima, kacip fatimah, ekstrak roselle; aloe vera, Pueraria Mirifica dan Collagen Peptida daripada sumber ikan. Detail lanjut boleh baca disini.

Kenapa kita perlu cuba beautessence?

1. Sebab Beautessence ada Collagen Peptida yang sangat diperlukan oleh badan.

Kolagen ini sinonim dengan kulit cantik. Tapi sebenarnya banyak lagi manfaat kolagen untuk kesihatan badan tak kira lelaki dan wanita. Kolagen ini yang membantu memegang struktur kulit supaya kekal anjal dan berfungsi dengan baik.



Haa nampak tak banyak manfaat kolagen pada kulit yang kita nafikan. Badan memang boleh menghasilkan kolagen secara semula jadi berdasarkan sumber protein yang kita ambil. Untuk makluman, kolagen ini salah satu jenis protein dan unit asasnya adalah asid amino. 

Penghasilan kolagen oleh badan akan menyusut seawal umur 25 tahun boleh refer jadual di atas. Sebab tu bila umur mula meningkat kita akan rasa dan nampak tanda tanda penuaan paling ketara kulit mula naik garis halus dan lama lama akan membentuk kedut. Hal ini berlaku kerana jumlah kolagen yang diperlukan oleh badan tidak dapat dipenuhi mula kulit berkedut, tulang, kuku rambut mula rapuh.





Sebab itulah korang perlu ambil beautessence sebab beautessence ni ada collagen peptide yang membantu korang supply kolagen untuk badan dan secara semula jadi dapat kurangkan kesan penuaan. 



2. Beautessence ada Cerepron F yang merangsang badan hasilkan Collagen Secara Semulajadi dan mencerahkan kulit

Cerepron F ni antara bahan yang sangat premium digunakan dalam skincare antaranya PITERA SKII untuk menganjalkan kulit dan mencerahkan kulit secara sihat. Beautessence mengandungi cerepron -F yang bermanfaat membantu kita dalam mengurangkan kesan penuaan dan membantu mencerahkan kulit dua tona dari asal.




Dengan amalkan beautessence korang dapat bantu bekalkan kolagen yang diperlukan oleh badan. Selain itu 6 lagi bahan aktif di dalam beautessence ini dapat membantu ke arah kulit yang sihat beseri, kesihatan tulang, rambut dan lain-lain. Macam macam testimoni ada boleh baca disini.

3. Beautessence Ini Mengandungi Kacip Fatimah dan Pueraria Mirifica



Dua bahan yang disebutkan ini sinonim dengan herba yang digunakan oleh orang asia untuk manfaat berkaitan dengan kesihatan dalaman. Yang mana ia membantu untuk melancarkan haid bagi wanita, mengatasi masalah low libido selepas bersalin dan juga membantu dalam menstabilkan hormon. Ye lah kalau korang semua masalah wanita ni rambut gugur ker, jerawat ker, haid dan lain-lain berkait dengan hormon. Apabila hormon dalam keadaan baik maka masalah-masalah yang disebutkan diatas dapat dikurangkan atau diatasi.

Berdasarkan manfaat yang dikongsikan di atas memang sangat sangat disyorkan supaya korang cuba beautessence. Tak semestinya kena tunggu umur dah lanjut baru nak cuba beautessence. Mencegah lebih baik dari merawat. Seawal umur 20 an adik adik dah kena start peka dengan rutin penjagaan kulit, pemakanan yang seimbang untuk pastikan protein dan kolagen mencukupi untuk kesihatan tulang, rambut, kuku dan kesihatan dalaman kita. Siapa lagi nak sayang diri sendiri kalau buka kita. So jom la reward diri dengan hadiahkan diri dengan dua kotak beautessence. Nak hadiahkan pada yang ibu atau orang tersayang pun boleh. Berminat untuk order boleh roger akak di whataps 0133507996.

Sekian, terima kasih
Continue Reading

Tuesday, 3 August 2021

Cara Nak Consume Produk Beaunest dan Beautessence dari Beausiti

 Cara Nak Consume Produk Beaunest dan Beautessence dari Beausiti

Cara untuk minum Beautessence

Disyorkan untuk diminum 30 minit sebelum sarapan pagi untuk kesan penyerapan yang optimum. Hal ini kerana jika diambil dalam keadaan perut kosong penyerapan nutrisi ke dalam badan lebih. Tapi sekiranya nak ambik selepas makan boleh ambil 30 minit selepas makan. Didalam beautessence ini ada estrak aloe vera yang membantu untuk menjaga kesihatan perut (lining usus) yang balance yang semula rasa dari ekstrak roselle. Tapi bagi yang dah consume Beautessence ni rasanya tidak terlalu masam setakat saya consume setiap hari selama beberapa bulan ni alhamdulillah takda masalah.
 Selain itu juga diambil sebelum tidur kerana pada waktu malam badan berehat dan perut dalam keadaan kosong biasanya sebelum tidur.

Sekiranya anda sedang period tiada masalah untuk ambil Beautessence kerana manfaat dari kacip fatimah dan Pueraria Mirifica membantu untuk melancarkan hormon dan ada sebahagian yang mendapat manfaat senggugut berkurang dengan amalkan beautessence. Walau bagaimanapun, ramai yang tak ambil ketika period kerana mereka rasa rugi sebab ada info menyatakan kadar penyerapan badan ketika period ni berkurang dari hari biasa. 

Sekiranya ada ambil ubat atau minuman supplement seeloknya dijarakkan 4 jam selepas itu baru amek Beautessence kerana kita nak elakkan risiko kandungan ubat dan beautessence berinteraksi menyebabkan keberkesanan berkurang atau mungkin menyebabkan isu lain. 

Maklumat lanjut beautessence disini.






Cara untuk Minum Beaunest

Beaunest ini merupakan minuman sarang burung yang dirumuskan bersama madu, delima, kurma dan collagen peptide dari sumber ikan.Boleh diminum pada bila bila masa. Disyorkan minum dalam keadaan sejuk memang sangat menyegarkan. Beaunest boleh diminum oleh semua golongan termasuk ibu yang mengandung. Boleh amek sehari sebotol secara konsisten. Maklumat lanjut beaunest disini.










Continue Reading

Testimoni Pengguna Beaunest Post Covid atau Semasa Kuarantin

Testimoni Pengguna Beaunest Selepas Positif Covid dan Semasa Kuarantin

Dengan situasi kes semakin meningkat dari hari ke hari. Ramai dalam kalangan rakan-rakan kita kenali satu persatu dijangkiti dengan Covid 19 ada yang mampu bertahan dan ada yang berakhir dengan berita sedih.

Sebelum akak mulakan dengan testimoni pengguna beaunest, apa itu beaunest? Beaunest adalah minuman sarang burung dengan kombinasi kurma, ekstrak delima, dan madu. Kesemua bahan ini mempunya manfaat dalam meningkatkan imuniti dan memberikan tenaga. Maklumat lanjut beaunest boleh baca disini.

Pengalaman pertama, dari akak ni yang ada masalah penyakit kronik kencing manis tak sihat dan akak ni dah atas 40 an.  Semasa anak disahkan positif covid akak ni sangat risau tapi teruskan memberikan sokongan kepada anak beliau yang pada ketika itu kuarantin kendiri di rumah bersamanya. Alhamdulillah akak ni cakap selain menjaga SOP beliau juga sentiasa amalkan beaunest untuk ikktiar meningkatkan imuniti badan. Sebagai ibu beliau harus kuat dan sentiasa memberi semangat kepada anaknya yang positif covid untuk terus berjuang untuk sembuh dan sihat. Alhamdulillah akak ni negatif sepanjang menguruskan anaknya dan anaknya juga telah sembuh dari virus jahat ini. Beaunest ni tidak mengandungi gula tambahan dan menggunakan pemanis natural daripada madu dan kurma. Rasanya sangat sedap dan menyegarkan apabila dinikmati dalam keadaan sejuk.

Pengalaman kedua daripada pengguna beaunest lelaki. Beaunest ni bukan untuk wanita je tau, sesuai untuk semua golongan termasuk ibu hamil kecuali kanak kanak bawah la kan tidak digalakkan. Kisah abang tanjak, beliau sebelum ini sering mengalami demam, batuk, selsema dan sakit tekak. Beliau juga pernah dijangkiti Covid 19 dan mengalami masalah sesak nafas dan paru-paru. Selepas sembuh pun ambil masa untuk kembali normal. Akak ada kenalan rapat yang disahkan covid 19 dengan simptom demam batuk selsema tetapi dia kuarantin kendiri di rumah. Selepas sembuh badan rasa tak macam dulu, nak bernafas semua masih belum sihat sepenuhnya dengar doktor bagi tau pesakit covid ni mengambil masa untuk sembuh kepada keadaan normal. So abang tanjak ni share, alhamdulillah dengan konsisten amalkan beaunest keadaan semakin bertambah baik dan dia banyak share pengalaman dengan kawan kawan untuk membantu mereka yang hadapi masalah yang sama.


 Banyak lagi sebenarnya yang share pengalaman mereka berkenaan covid ni. So yang terakhir berkenaan kak wa juga telah disahkan positif covid. Beliau mengalami masalah badan kurang bermaya dan kurang selera makan semasa dalam tempoh kuarantin kendiri dengan masalah batuk yang berpanjangan. Ini antara simptom yang ramai alami semasa dijangkiti covid 19 dan ada yang sampai hilang deria rasa. Beliau share pengalamannya amalkan beaunest semasa dalam tempoh kuarantin kendiri ketika positif covid, alhamdulillah badan rasa sedikit bertenaga dan masalah batuk semakin berkurang alhamdulillah. Beliau terus konsisten dengan beaunest selepas sembuh. Manfaat sarang burung dari beaunest sangat bagus untuk menguatkan sistem pernafasan dan paru-paru seperti kita tau covid 19 dia menyerang ke arah sistem pernafasan kita sebab ada yang mengalami simptom yang teruk terpaksa dimasukkan ke hospital bagi membantu untuk memantau keadaan oksigen dalam badan

 Tapi diingatkan ye beaunest ni bukan supplement atau ubat ia lebih kepada minuman kesihatan yang membantu untuk kita membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh badan bagi meningkatkan imuniti badan dan lain-lain manfaat. Dalam situasi pandemik ini korang perlu pastikan diri mendapat vaksin mengikut yang disarankan untuk membantu Malaysia mencapai herd immunity seperti yang diinginkan. Akak sendiri dah selesai dua dose vaksin pfzer alhamdulillah. Pengalaman suntikan pertama badan rasa kurang sedap dan rasa nak berbaring sahaja dengan sakit kepala tapi alhamdulillah tak demam. Pengalaman suntikan kedua hari hari akak amalkan beaunest alhamdulillah simptom selepas vaksin tu kurang badan rasa aktif je boleh buat aktiviti memasak, menjahit dan lain lain kerja rumah. Tetapi kawan-kawan sepejabat yang suntik pada hari yang sama, mereka mengalami demam dan sakit kepala mulai hari kedua dan ada berlarutan sampai hari ke empat. tapi tu sebenarnya ikut penerimaan badan masing masing akak bersyukur badan okay dan tak alami demam cuma ada sakit kepala pada hari kedua tetapi lepas alhamdulillah dah okay.


Haa sampai disini sahaja akak share berkenaan ni. Sekarang ada promosi merdeka yang mana harga beaunest sangat la murah hanya RM64 untuk tempoh mulai 2 Ogos hingga 10 Ogos 2021. Yang berminat boleh hubungi saya di whataps 0133507996. Semoga perkongsian ini memberi manfaat pada semua yang membaca.Sekian , terima kasih.

Continue Reading

Sunday, 1 August 2021

Koleksi Testimoni Pengguna Beautessence Beausiti Minuman Botani

 Testimoni Pengguna Beautessence Beausiti Minuman Botani

Bagi yang baru kali pertama nak cuba Beautessence nak tau pengenalan produk ini boleh baca disini.  Beautessence ni merupakan minuman botani yang dirumuskan dengan 7 bahan aktif yang memberikan manfaat pelbagai pada penggunanya. Haa disini akak share testimoni pengguna mengikut kategori yer.

Testimoni Beautessence Untuk Masalah Kulit

Antara masalah yang ramai hadapi muka break out atau purging disebabkan oleh hormon yang tak stabil atau stress. Dengan konsisten menggunakan beautessence 4 hingga ke 8 minggu nampak perubahan haid semakin teratur dan masalah jerawat makin berkurang. Nak detail macam mana bahan-bahan Beautessence membantu untuk masalah kulit boleh baca di entry ini. Antara bahan utama yang membantu mencerahkan parut jerawat jeragat dan dark sport di bahagian badan tertentu.








Testimoni ni akak dapat daripada carian di google. Memudahkan korang tengok satu tempat kan senang.

Testimoni Beautessence Untuk Rambut Gugur




Untuk tahu macam mana ramuan beautessence berfungsi dalam memberikan manfaat kepada folikel rambut boleh baca di entry ini ya.


Testimoni Masalah Haid/Period 





Testimoni Ketiak Gelap Makin Cerah 


Manfaat daripada cerefon F bukan setakat cerahkan wajah satu badan tau. Yang mana gelap sebab hormon atau sunburn boleh try iktiar dengan beautessence. Untuk wanita lepas bersalin kan sangat mengalami kulit gelap kat bahagian leher pelipat atau kt celah bedah boleh try ni.




Testimoni Tumit Kaki Pecah


Haa yang ni akak sendiri pun rasa kesannya. Sebelum ni memang masalah tapak kaki kering dan kadang merekah sebab tu akak digelar gantu losyen sehari berapa kali sapu losyen kat tapak kaki haha. Bila tengok orang share testimoni akak pun belek la tapak kaki eh ye la elok je tak pecah pecah jimat la duit takkyah nak mandi losyen 24 jam kat tapak kaki hihi. alhamdulillah.


Testimoni Masalah PCOS.


Rasanya PCOS ni macam ada kaitan dengan haid juga kan. Bahan dalam beautessence ada yang membantu untuk menstabilkan semula hormon bagi yang lepas bersalin yang stress sebab PKP dan WFH + PDPR boleh cuba ni mana tau boleh membantu.

Testimoni TTC dengan Beautessence

Rezeki hamil rezeki daripada Allah. Alhamdulillah rezeki adik ni hamil kebetulan selepas 3 minggu amalkan beautessence, Tapi bila dah hamil kena stop ye consume beautessence ni sebab dalam nya aa kacip fatimah yang mungkin tak disyorkan untuk wanita hamil.  Kalau dah hamil boleh try amek beaunest sebab dia bagus untuk tingkatkan imuniti dan juga untuk tenaga.

Testimoni Turun Berat Badan 

Haa yang akak sendiri rasa manfaatnya. Aloe vera dalam beautessence sangat membantu dalam melancarkan penghadaman dan enzim lipase dari aloe vera membantu mencernakan lemak nak tau detail boleh baca disini.




Testimoni Badan Bertenaga


Testimoni  Lutut Meniscus Tear (Koyak)




Nampak tak dalam satu produk pelbagai manfaat yang pengguna dapat memang sangat berbaloi. Sekiranya berminat nak cuba boleh hubungi akak di talian whataps 0133507996. Terima kasih


Continue Reading

Thursday, 29 July 2021

Keistimewaan Beautessence Beausiti Minuman Botani dari Dato' Sri Siti Nurhaliza

 Keistimewaan Beautessence Beausiti Minuman Botani dari Dato' Sri Siti Nurhaliza.

Pelbagai minuman botani ada di pasaran yang berasaskan tumbuhan yang memberi manfaat untuk kesihatan dalaman dan juga untuk kecantikan. Tetapi dalam banyak yang ada dipasaran apa yang istimewanya Beautessence dari Beausiti yang diasaskan oleh YBhg. Dato' Sri Siti Nurhaliza ini?

1. Dirumuskan Khas Oleh Penyelidik Inovasi Pusat Inovasi Teknologi Manisan , UKM

Istimewa sangat minuman beautessence dari beausiti ini kerana ia diformulasikan oleh para penyelidik dari Pusat Inovasi Teknologi Manisan , UKM. Patut la akak rasa semua manfaat yang ada dalam 7 bahan aktif Beautessence ni sangat menarik kira all in one lah. Manfaat untuk kurangkan rambut gugur, manfaat untuk kesihatan dalaman wanita, manfaat untuk kulit cantik dan awet muda dan juga untuk memberikan tenaga.  eh ada juga yang bantu untuk penghadaman yang lebih baik dan ada yang terkurus dari manfaat formulasi ini. Haa berbaloi tak bayar RM125 sekotak, rm 8.30 satu sachet korang dapat manfaat dari hujung kaki sampai ke hujung rambut gitu. Opss ada yang bagi tau bahagian celah bedah pun dapat effect pencerahan dengan konsisten amalkan beautessence ni. Yelah masalah sebahagian orang disebabkan perubahan hormon sebab mengandung atau melahirkan atau tertekan menyebabkan sebahagian badan badan jadi warna gelap macam leher, bahagian ketiak siku lutut dan sebagainya. Sekiranya ada satu minuman botani yang dapat selesaikan banyak masalah korang hadapi rasa-rasanya berbaloi tak beli ?



2. Pengesahan Keselamatan Oleh SIRIM.


Dalam kita nak consume sesuatu minuman atau makanan tambahan untuk badan perkara yang paling kita ambil perhatian adalah dari segi keselamatan kan? orang mesti tanya lulus KKM tak? haa untuk makluman, beautessence ni di bawah kategori minuman botani so dia bukan supplement yang perlu kelulusan KKM. Tetapi syarikat Beausiti mengambil iniasitf untuk menghantar sampel bagi diuji dari segi keselamatan oleh pihak SIRIM. Alhamdulillah Beautessence ini disahkan oleh SIRIM tidak mengandungi bahan bahan yang boleh membahayakan kesihatan korang. Yelah nak cantik nak sihat sayang jugak la buah pinggang masing masing kan.

3.Diuji secara Klinikal di Unipeq UKM


Sample Beautessence juga telah dihantar ke UNIPEQ UKM untuk diuji secara klinikal dari segi kualiti, kandungan nutrisi dan keselamatan. UNIPEQ UKM merupakan makmal yang diiktiraf berpiawaian antarabangsa. Unipeq merupakan satu centre untuk food quality dan safety. Bila mana sesuatu produk makanan telah mendapat cop UNIPEQ UKM kiranya telah disahkan dari segi kualiti dan keselamatan untuk dipasarkan kepada orang awam. Haaa tenang la hati kan nak guna Beautessence tanpa was was. Sebab akak belajar di UKM dan pernah dengar Talk dari Pengarah Unipeq UKM, UNIPEQ juga antara badan yang melaksanakan kursus pensijilan halal bagi pihak industri dalam makanan. Nampak tak premium dan istimewanya produk beautessence keluaran Beausiti ni.

4. Bahan Premium dengan Pelbagai Manfaat Untuk Kesihatan dan Kecantikan

7 Ramuan aktif yang sangat sinonim  dengan orang asia dalam keberkesanan untuk kesihatan dalaman dan kecantikan. Iaitu Ekstrak delima, roselle, aloe vera, Cerepron- F (ekstrak dari Yis Jepun), Pueraria Mirifica, Kacip Fatimah dan Kolagen Peptide. Haa semua bahan premium dirumuskan skali dengan harga RM125 sahaja untuk 15 sachet berbaloi tak? akak rasa sangat berbaloi sebab pernah consume Vivix dari Shaklee. Estrak Yis ni antara bahan yang terkenal digunakan dalam skincare antara SKII. Haa yang ni estrak Yis dalam minuman beautessence woww tak. Ni lah bahan paling powerful untuk membantu mencerahkan kulit dalam masa 8 minggu sekurang-kurangnya dua tona. 8 minggu maksudnya 4 kotak la kena guna konsisten setiap hari baru la nampak effectnya. Ada ujian klinikal yang dijalankan menunjukkan macam mana Cerepron F ni merencatkan penghasilan melanin dan membantu mencerahkan kulit. Melanin ni yang memberikan warna kulit pada kita. Kalau badan kita ada certain dark sport kat leher celah bedah ketiak dan lain lain boleh try amalkan mana tau kot boleh sekata skit warna nya. haa untuk adik adik bakal pengantin tu sila la beli untuk consume sekrang hihi. Nanti kta citer lain lagi detail mcm cerepron f ni berfungsi yer. Kaya pelifenol dan antioksida untuk yang sinonim dengan manfaat untuk kecantikan kulit dan melambatkan proses penuaan haa yang ni yang ramai wanita kat luar sana cari.




5.Teknologi Nutri Lock

Bahan-bahan didalam beautessence ini telah disokong oleh teknologi yang dipatenkan dapat meningkatkan keberkesanan nya iaitu Teknologi Nutri Lock. Dimana teknologi berfungsi untuk mengunci kesegaran bahan bahan didalam beautessence supaya kualitinya terjaga. Serta membantu penyerapan kedalam tubuh dengan lebih efisien dan tinggi antara 50-60% berbanding kadar biasa 20%. Nampak tak patutlah amalkan beautessence ni dapat macam macam manfaat dari 7 bahan aktif tu. Sebab kadar penyerapan lagi tinggi berbanding produk lain dipasaran. Nutrisi yang diserap dapat digunakan oleh badan untuk manfaat kesihatan, awet muda dan kecantikan.
 
Antara manfaat yang diperolehi dengan amalkan beautessence secara konsisten.



Maklumat nutrisi yang terkandung dalam beautessence. Bagi yang berminat boleh roger akak di talian whataps 0133507996. Terima kasih
Continue Reading