Wednesday, 10 June 2020

DYXY Skincare Ada Set Bajet Tak?

DYXY SKINCARE ADA SET BAJET TAK

Bagi peminat DYXY Kosmetik, mesti rasa macam teruja nak mencuba produk DYXY Skincare kan. Harga belian untuk produk DYXY secara loose adalah seperti berikut;

DYXY Amino Acid Bubble Cleanser RM 89 (100 ml)
DYXY Pobling Brush RM 15
DYXY Essence Toner RM 109 (100 ml)
DYXY Nourishing Essence RM 129 (30 ml)
DYXY Advance White RM89 (100ml)

Bagi mereka yang mempunyai bajet terhad boleh dapatkan set bajet DYXY Skincare seperti berikut;

Set Starter  RM 99
1x DYXY Amino Acid Bubble Cleanser 
1x DYXY Pobling Brush


Set Combo A RM 180
1x DYXY Amino Acid Bubble Cleanser / DYXY Advance White
1x DYXY Essence Toner



Set Combo B RM 200
1 x DYXY Amino Acid Bubble Cleanser /DYXY Advance White
1 x DYXY Nourishing Essence (Serum)


Set Combo C RM220
1x DYXY Essence Toner
1 x DYXY Nourishing Essence (Serum)


Keliru nak pilih yang mana satu. Jom baca info ringkas Skincare seperti di pautan di bawah

-DYXY Cleanser
-DYXY Pobling Brush
-DYXY Essence Toner
-DYXY Serum
-Cara Pengguna DYXY Skincare

Yang berminat untuk dapatkan Set bajet ini boleh hubungi akak di talian wasap 0133507996 atau klik link wasap di blog ini.



Sekian, terima kasih.
Continue Reading

Istimewanya DYXY Nourish Essence (Serum)

Istimewanya DYXY Nourish Essence (Serum)

Apa fungsi Nourishing Essence dari DYXY Skincare?


  • Pati serum botanikal yang dapat mencerahkan kulit secara semulajadi
  • Melembapkan kulit pada tahap yang optimum
  • Mengurangkan garisan halus dan kedutan di muka (keremajaan kulit)
  • Melembutkan kulit sehalus kulit bayi.

Apa istimewanya DYXY Nourishing Essence ni?

1. Bahan Aktif yang premium

DYXY Nourishing Essence atau Serum ini mengandungi  5 bahan aktif yang sangat premium yang mana fungsinya membantu melembutkan, melembapkan dan mencerahkan kulit secara semulajadi.

5 Bahan aktif tersebut adalah :

Chamomile Extract - Antibakteria

Bersifat antibakteria yang membantu mengurangkan kemerahan akibat keradangan bagi kulit sensitif. Ia membantu merencatkan pertumbuhan bakteria yang menjadi punca jerawat dan juga membantu melembapkan kulit.



Vitamin C (Hyalunaric Acid)

Membantu  untuk menganjalkan kulit, melembapkan kulit dan membantu memberikan tesktur kulit yang lebih baik. Merupakan bahan utama yang terdapat dalam mana-mana pelembap atau serum dipasaran.

Yeast Extract - Sumber protein membina kulit yang sihat

Yeast extract ini menjadikan DYXY Serum berbeza daripada serum yang berada di pasaran. Untuk makluman korang, yeast extract ini antara bahan rahsia yang ada dalam produk SKII Pitera. Yeast Extract ini membekalkan sumber protein kepada kulit untuk membantu proses pembaharuan sel berjalan dengan baik. Setiap minit lebih 30,000 hingga 40 000 sel kulit akan mati walaupun tanpa kecederaan. Ini menjadikan DYXY serum istimewa berbanding serum lain yang ada dipasaran dimana ramuan yeast extract ini membantu membekalkan nutrisi kepada kulit untuk memastikan kulit menghasilkan sel baru pada kadar yang optimum. Erti kata lain membantu kita mengekalkan keremajaan kulit dan mengelakkan situasi tua sebelum usia.




Coconut oil 
Membantu melembapkan kulit

Japanese Soy Bean (Natto Gum)- Agent pelembap kulit yang sangat Power.

Bahan paling premium dan Power dalam Serum DYXY. Japanese Soy Bean ini mempunyai keupayaan untuk melembapkan dengan kadar 10x gandar berbanding hyaluronic acid dan kolagen. Hebat tak? kalau serum atau pelembap biasa di pasaran menggunakan hyaluronic acid sebagai ramuan utama tapi DYXY guna bahan yang fungsi melembap pada kadar 10x ganda. Sebab tu ramai perbezaan ketara pada kulit lepas beberapa hari menggunakan DYXY serum.

Ia juga membantu mengurangkan pembentukan garis halus pada wajah dan membantu kita mengekalkan keanjalan dan keremajaan kulit




Cuba bayangkan dengan 5 bahan premium tetapi korang boleh dapatkan pada harga yang tengah-tengah tidak terlalu mahal dan tidak terlalu murah. Biasanya serum dipasaran yang mempunyai kriteria macam serum DYXY ni harga 3-4 kali ganda tau.



Nora danish antara peminat serum DYXY. Sampaikan founder DYXY namakan salah satu set DYXY dengan nama set princess nora. Haaa kalau tak caya korang follow lah Instagram nora danish. Macam-macam dah video tutorial yang dikongsikan bersama.

2.  Tekstur Sangat Pekat


Bagi yang pernah mencuba DYXY Serum, boleh rasakan tekstur dia sangat-sangat pekat. Korang letak setitis ke dua titis ke muka dah boleh ratakan. Bila test di tangan serum ni lambat menitik ke bawah berbanding serum di pasaran.

3. Tidak Berbau

Ada setengah orang kulitnya agak sensitif dengan pewangi tiruan. DYXY serum ini bebas pewangi tiruan, kalau korang cuba hidu memang dia takda bau. Bahan-bahan dalamnya juga bersifat natural. Sebab tu ramai yang mempunyai kulit sensitif atau ekzema telah mencuba produk DYXY skincare dan merasakan serasi. Boleh baca testimoni DYXY skincare bagi kulit sensitif disini.

4. Membuat mekap makin cantik 

Bagi mereka yang mengikuti perkembangan DYXY, ramai yang telah mencuba dan berkongsi pengalaman bagaimana mekap mereka menjadi cantik dan smooth dengan kombinasi DYXY Serum dan DYXY BC Cream. Bagi mereka yang mempunyai masalah kulit kering sehingga mengelupas. Kombinasi serum ini dan BC Cream ini akan menyelesaikan masalah mekap bercapuk atau mekap nampak bertompok2 akibat kesan kulit mengelupas.

5. Mengekalkan Keremajaan Kulit

Bahan-bahan premium yang majoritinya membantu mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit kekal anjal. Bagi mereka yang berusia awal 30 an dari sekaranglah korang kena mulakan rutin skincare yang betul supaya kulit korang tidak tua sebelum usia.

Antara testimoni pengguna serum DYXY.


 -Parut jerawat cepat pudar
Ramai yang berikan feedback positif jerawat pudar dengan DYXY Serum. Haa ini pengalaman akak sendiri la yer. Cumanya lebih berkesan untuk parut jerawat baru, kalau parut jerawat lama agak mengambil masa untuk warna kulit menjadi sekata semula. Kalau lihat pada gambar ni bukan sahaja jerawat pudar tetapi tekstur kulit menjadi semakin halus. Tapi untuk kesan yang terbaik dinasihatkan untuk pakai DYXY Skincare secara full set dari cleanser, toner dan serum.

Serum meresap ke dalam kulit dan buat mekap semakin smooth dan tahan lama





Kulit kusam mencerah secara semulajadi dan menjadi makin beseri


Haa best kan sebab tu DYXY Serum ni mula mendapat sambutan ramai pada harga RM129 (30ml) manfaat dan fungsi sangat berbaloi untuk kulit. Untuk penjimatan lebih boleh dapatkan serum secara belian combo dengan set kosmetik atau set skincare. Untuk info promosi terbaru boleh wasap akak 0133507996 atau klik link wasap di blog ni.



RM 129 (30 ml)



Sekian, terima kasih.
Continue Reading

Saturday, 30 May 2020

Istimewanya DYXY Cleanser Dengan Bahan Semulajadi dan Bebas SLS dan SLES

Istimewanya DYXY Cleanser Dengan Bahan Semulajadi dan Bebas Paraben, SLS dan SLES

Bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif sudah pastinya sangat peka dengan ramuan dan kandungan yang ada dalam sesuatu produk skincare.

Apa yang menjadi keutamaan mereka adalah memastikan sesuatu produk pencuci muka / cleanser bebas daripada paraben, Sodium Lauryl Sulfate (SLS) dan Sodium Laureth Sulfate (SLES). 

Bagi peminat DYXY, sudah pastinya dapat merasakan istimewanya rangkaian produk skincare DYXY terutamanya DYXY Bubble Cleanser yang diformulasi dengan bahan-bahan semulajadi, bebas bahan kimia merbahaya dan pastikan tidak meninggalkan kesan tegang pada kulit selepas mencuci seperti sebahagian pencuci muka yang ada dipasaran.

Bagi yang baru nak mengenali DYXY Bubble Cleanser, produk ini bebas daripada paraben, SLS dan SLES yang pasti melegakan bagi mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif dan yang sedang mengandung. 




Apa itu SLS dan SLES?


SLS dan SLES kebiasaannya ada di dalam sesuatu produk pencuci muka, sabun mandian dan shampoo yang mana kandungan ini boleh menyebabkan kerengsaan pada kulit bagi sesetengah orang.

Kerengsaan ini lebih kurang macam kulit bila pakai pencuci muka tu jadi merah-merah , gatal (iritasi) dan menyebabkan kulit kurang selesa. Nah akak share skit apa itu SLS dan SLES seperti rajah kat bawah




Selain DYXY Cleanser ini bebas SLES dan SLS, ia juga bebas daripada paraben. 

Bahan-bahan yang terkandung di dalam DYXY Bubble Cleanser majoritinya memberikan kesan melembap pada kulit dan membantu membersih secara mendalam tanpa menghakis kulit.



DYXY Bubble Cleanser ini telah dihantar untuk ujian makmal oleh SIRIM dan telah disahkan selamat dan bebas daripada bahan kimia yang merbahaya kepada kulit. Sijil sirim boleh klik disini.

Ramuan Semulajadi Bebas Bahan Kimia Merbahaya

Antara bahan-bahan yang terdapat dalam DYXY Bubble Cleanser adalah ;

Meriah tak semuanya bahan-bahan semulajadi yang membantu memberikan nutrisi pada kulit.

Susah sangat nak dapat kat pasaran pada harga serendah RM89 sebotol terdapat macam-macam bahan semulajadi yang sangat bermanfaat pada kulit.



Sebagai contoh Oat Protein yang sangat bagus dalam membantu mengekalkan kelembapan kulit dan keremajaan kulit. Untuk jangka masa panjang sekiranya berterusan kulit dibekalkan dengan protein kita dapat membantu mengekalkan keremajaan kulit. Yelah kolagen yang dok pegang struktur kulit tu terdiri daripada protein tau, kalau tak jaga dari sekarang itu yang jadi tua sebelum usia.

Coconut oil antara yang sangat bagus untuk membantu membersihkan kulit secara mendalam dan secara lembut tanpa menghakis atau menyebabkan kulit kita pedih. Sebab itu ramai yang suka guna DYXY Cleanser juga sebagai mekap remover.

Chamomile Extract antara bahan yang sangat membantu dalam memulihkan kulit yang break out atau ada kerengsaan. Chammomile ini bertindak sebagai anti bakteria membantu membersihkan kulit yang berhadapan dengan isu jerawat. Kalau ada masalah jerawat memang saya syorkan sangat guna Cleanser ni kemudian dengan DYXY Essence toner. Gabungan keduanya mampu mengurangkan merah pada jerawat dan jerawat kecut dengan cepat.

Jojoba Ester bermanfaat dalam melembapkan kulit. Ramuan ini biasa terdapat banyak dalam produk SPA dan pelembap. Bagi mereka yang mempunyai kulit kering, DYXY Cleanser ini sangat sesuai kerana ia membantu melembapkan kulit secara semulajadi.


Sebotol DYXY Cleanser ni anda boleh dapatkan pada harga rm89 (100ml) yang bertahan untuk 2-3bulan bergantung kepada kekerapan penggunaan. Untuk dapatkan Cleanser berskali dengan Pobling  Brush boleh dapat Starter Set dengan harga RM99. Manfaat pobling brush yang membantu mencuci secara mendalam boleh baca disini.

Antara testimoni DYXY Cleanser



Untuk kesan yang terbaik sebaiknya mencuba secara full set dari cleanser, essence toner dan serum.

Untuk butiran lanjut produk Skincare DYXY boleh klik disini.

Untuk belian produk boleh klik link wasap di Blog ini yer atau wasap 0133507996.

Sekian terima kasih






Continue Reading

Thursday, 14 May 2020

Cara Penggunaan DYXY Skincare

Cara Penggunaan DYXY Skincare.

Rutin penjagaan kulit dengan menggunakan DYXY Skincare mempunyai 3 langkah ringkas iaitu



Langkah Pertama : Penggunaan DYXY Bubble Cleanser

Dimulakan dengan DYXY Bubble Cleanser. Bagi mereka yang pertama kali menggunakan DYXY Cleanser ia mempunyai aksesori tambahan iaitu Pobling Brush. Pobling brush ni kebiasaannya akan diberikan secara percuma sekiranya korang membeli secara full set.

Buka penutup asal (gambar sebelah kanan) DYXY Cleanser dan gantikan dengan DYXY Pobling Brush. 



Haaa kalau dah siap pasang jadi macam gambar kat atas ni.

Kaedah membersihkan wajah : Tekan atau pam sekali hingga dua kali di tapak tangan dan urut lembut pada wajah antara 10-20 saat. Seterusnya bilas dengan air. 


Selain itu, korang juga boleh pam dan terus gosok pobling brush ke wajah. Pobling brush berfungsi untuk mencuci secara mendalam dan juga membuang kulit2 mati kira macam kesan scrub kulit jugak lah. Info lanjut fungsi Pobling Brush boleh baca disini.

DYXY Cleanser boleh digunakan untuk mencuci muka setiap pagi dan malam sebelum tidur. Walau bagaimanapun, untuk penggunaan pobling brush dinasihatkan untuk seminggu 2-3 kali sahaja bagi mengelakkan kulit kering. Selebihnya cuci menggunakan tangan secara manual.

Langkah Kedua : Penggunaan DYXY Essence Toner

Dimulakan dengan membuka penutup kecil bagi yang pertama kali merasmikan DYXY essence toner. Tuang beberapa titis pada kapas muka dan sapukan seluruh wajah selepas rutin mencuci muka.  Korang jugak boleh tuang terus pada tapak tangan sebesar syiling sepuluh sen dan dap dap pada muka. Memang kesan dia sangat best dan rasa fresh je kulit. Paling penting takda rasa pedih macam sesetengah toner.



Penggunaan toner ni boleh diamalkan setiap pagi dan malam sebelum tidur selepas rutin mencuci wajah. 

Sekiranya hujung minggu, terasa nak belai kulit. Essence toner ni juga boleh digunakan untuk membuat facial mask. Tapi korang kena cari facial mask kt daiso dlu la. Ni memang best, kalau rajin kulit jadi kurang berminyak, yang ada jerawat merah akan cepat reda dan kecut.

Langkah Ketiga : Penggunaan  DYXY Nourishing Essence (Serum)

Langkah ni paling penting untuk kulit yang sihat dan lembab. Bagi mereka yang baru pertama kali hendak menggunakan DYXY Skincare, dinasihatkan untuk cuma langkah satu dan dua dahulu untuk tempoh 3-5 hari. Selepas kulit makin serasi baru dimulakan dengan penggunaan serum.



Cara penggunaan serum adalah titis satu atau dua titis pada wajah selepas langkah dua. Kemudian ratakan dengan urutan lembut dari bawah dagu naik ke atas. Tepuk tepuk lembut wajah untuk mengalakkan penyerapan yang lebih sempurna.

Selain itu, ada juga yang suka letak serum dalam BC Cream dan ratakan ke wajah menggunakan Brush DYXY. Tujuannya untuk mekap jadi lebih cantik dan smooth.



Serum boleh dipakai setiap pagi dan malam selepas langkah satu dan dua. Nak pakai kerap pun boleh. DYXY serum ini dia takda bau dan bahan2 ramuannya semuannya natural tiada bahan kimia merbahaya.

Pastikan pakai secara konsisten yer. Sekiranya kulit tengah break out, jerawat tengah merah elakkan letak serum dikawasan tersebut. Cuma perlu langkah satu dan dua sehingga jerawat dah reda baru mulakan langkah ketiga.

Okay setakat ini sahaja perkongsian untuk cara penggunaan DYXY Skincare. Info lanjut ketiga-tiga produk DYXY skincare boleh baca disini.

Terima kasih.


Continue Reading

Sunday, 3 May 2020

Baru Pertama Kali Nak Mencuba BC Cream DYXY

Baru Pertama Kali Nak Mencuba BC Cream DYXY?

Bagi mereka yang baru pertama kali nak mencuba BC Cream daripada DYXY ni mesti tertanya-tanya pelbagai persoalan. Antara perkara penting yang korang perlu tahu adalah:



1. Tesktur BC Cream Jenis Matte/Mousse ( Tidak melekit dan Tidak Kering)

Bila dengar perkataan BC Cream orang mesti ramai yang membayangkan ia teksturnya seperti foundation di pasaran yang berbentuk bendalir dan melekit. Sebenarnya tidak yer kawan-kawan, BC Cream DYXY ni berbentuk matte yang mana teskturnya tengah2 tidak melekit dan tidak kering seperti bedak compact biasa di pasaran.


Ciri matte ini memberikan kelebihan apabila disapukan pada kulit ia terus meresap dan memberikan rasa finishing yang agak kemas tanpa kesan berminyak. Ramai pengguna juga merasakan lebih ringan apabila disapu pada kulit dan sesuai dipakai ketika waktu berpeluh kerana tesktur matte ini membuat kesan mekap tahan lebih lama.

2. Perlindungan UV dengan SPF 50

BC Cream DYXY ini juga mengandungi SPF 50 yang mana ia memberikan sedikit perlindungan kepada kulit dan mengurangkan kesan sunburn.

3. Fungsi Serbaguna

BC Cream DYXY ini mempunyai pelbagai fungsi yang mana boleh digunakan sebagai base eye shadow, concealer untuk menutup hitam bawah mata dan concealer untuk merapikan lukisan kening. 


4. Tahan Lama

BC Cream DYXY ini sangat menjimatkan kerana sedikit calitan sahaja mampu untuk memberikan coverage yang baik pada kulit. Pelanggan biasanya mengambil masa antara 6- 10 bulan untuk menghabiskan satu BC Cream bagi mereka yang hanya mekap nipis dan kekerapan sehari sekali atau kurang. Bagi mereka yang aktif menggunakan DYXY dengan kekerapan sehari lebih 3-4 kali ia mengambil masa antara 2 hingga 4 bulan untuk menghabiskan satu BC Cream. Haa jimat tak?

5. BC Cream Tidak Bercapuk

Bagi mereka berkulit kering mesti masalah bedak bercapuk ini menjadi sesuatu yang merungsingkan. Dengan BC Cream DYXY, korang tak perlu risau kerana tekstur BC Cream memberikan kesan sekata pada kulit dan tidak menyebabkan kesan bercapuk. Malahan apabila dipakai lebih lama BC Cream akan blend dengan kulit memberikan kesan lebih cantik.

6. BC Cream Mudah Cuci Tak?

Bagi wanita muslim persoalan ini agak penting terutamanya ketika hendak membersihkan wajah bagi sebelum berwuduk. BC Cream ini diformulasikan khas untuk wanita asia dan muslim yang mana ia mudah dicuci dengan menggunakan bilasan air bersih. Bagi mereka yang menggunakan alisan yang nipis mencuci dengan air sahaja mungkin mencukupi tetapi bagi mereka yang mengenakan mekap yang tebal, bagi memudahkan urusan mencuci muka korang boleh mengguna DYXY Cleansing Wipe atau DYXY Cleanser untuk menanggalkan mekap dengan mudah dan mendalam tanpa was-was.

7. Beige Atau Natural?

Akhir sekali pemilihan warna BC Cream sama ada Beige atau Natural. Sebenarnya kedua-dua warna ini diformulasikan khas untuk kulit wanita asia macam kita yang mana kedua-dua agak sesuai digunakan bergantung kepada keperluan seseorang individu. Walaupun kami mengesyorkan pemilihan warna seperti berikut





Beige : Mereka yang berkulit Cerah, Yang Berkulit Sederhana Cerah dan Yang Suka Heavy Mekap.

** Bagi mereka yang berkulit kuning langsat, pemilihan beige juga sesuai sekiranya dipakai secara nipis dan ia memberikan kesan lebih beseri berbanding warna natural akan membuat rasa biasa seperti tidak memakai mekap.

Dah pakai bedak tu mesti lah nak rasa cerah skit kan betul tak?

Natural : Mereka yang berkulit sawa matang atau gelap.
*Ada juga mereka yang berkulit cerah menggunakan code natural untuk dijadikan sebagai concealer menutup cela jerawat dan hitam bawah mata. 

Ada juga sebahagian daripada pelanggan kami memilih untuk memiliki kedua-dua tone warna memakai secara mix. Ia juga memberikan kombinasi warna yang menarik. Boleh tengok gambar di bawah


Haa banyak kan manfaat BC Cream DYXY, sebab tu ramai sangat yang menggunakan DYXY BC Cream. Bagaimana nak dapatkan DYXY BC Cream? Ha boleh hubungi saya melalui whataps di talian 0133507996, COD percuma di sekitar Putrajaya dan pos ke Semenanjung dan Sabah Sarawak.

Kos bagi satu BC Cream ni hanyalah RM85. Untuk mendapatkan penjimatan berganda korang boleh beli combo Set Jimat DYXY.

Sekian terima kasih











Continue Reading