Saturday, 30 May 2020

Istimewanya DYXY Cleanser Dengan Bahan Semulajadi dan Bebas SLS dan SLES

Istimewanya DYXY Cleanser Dengan Bahan Semulajadi dan Bebas Paraben, SLS dan SLES

Bagi mereka yang mempunyai kulit sensitif sudah pastinya sangat peka dengan ramuan dan kandungan yang ada dalam sesuatu produk skincare.

Apa yang menjadi keutamaan mereka adalah memastikan sesuatu produk pencuci muka / cleanser bebas daripada paraben, Sodium Lauryl Sulfate (SLS) dan Sodium Laureth Sulfate (SLES). 

Bagi peminat DYXY, sudah pastinya dapat merasakan istimewanya rangkaian produk skincare DYXY terutamanya DYXY Bubble Cleanser yang diformulasi dengan bahan-bahan semulajadi, bebas bahan kimia merbahaya dan pastikan tidak meninggalkan kesan tegang pada kulit selepas mencuci seperti sebahagian pencuci muka yang ada dipasaran.

Bagi yang baru nak mengenali DYXY Bubble Cleanser, produk ini bebas daripada paraben, SLS dan SLES yang pasti melegakan bagi mereka yang mempunyai masalah kulit sensitif dan yang sedang mengandung. 




Apa itu SLS dan SLES?


SLS dan SLES kebiasaannya ada di dalam sesuatu produk pencuci muka, sabun mandian dan shampoo yang mana kandungan ini boleh menyebabkan kerengsaan pada kulit bagi sesetengah orang.

Kerengsaan ini lebih kurang macam kulit bila pakai pencuci muka tu jadi merah-merah , gatal (iritasi) dan menyebabkan kulit kurang selesa. Nah akak share skit apa itu SLS dan SLES seperti rajah kat bawah




Selain DYXY Cleanser ini bebas SLES dan SLS, ia juga bebas daripada paraben. 

Bahan-bahan yang terkandung di dalam DYXY Bubble Cleanser majoritinya memberikan kesan melembap pada kulit dan membantu membersih secara mendalam tanpa menghakis kulit.



DYXY Bubble Cleanser ini telah dihantar untuk ujian makmal oleh SIRIM dan telah disahkan selamat dan bebas daripada bahan kimia yang merbahaya kepada kulit. Sijil sirim boleh klik disini.

Ramuan Semulajadi Bebas Bahan Kimia Merbahaya

Antara bahan-bahan yang terdapat dalam DYXY Bubble Cleanser adalah ;

Meriah tak semuanya bahan-bahan semulajadi yang membantu memberikan nutrisi pada kulit.

Susah sangat nak dapat kat pasaran pada harga serendah RM89 sebotol terdapat macam-macam bahan semulajadi yang sangat bermanfaat pada kulit.



Sebagai contoh Oat Protein yang sangat bagus dalam membantu mengekalkan kelembapan kulit dan keremajaan kulit. Untuk jangka masa panjang sekiranya berterusan kulit dibekalkan dengan protein kita dapat membantu mengekalkan keremajaan kulit. Yelah kolagen yang dok pegang struktur kulit tu terdiri daripada protein tau, kalau tak jaga dari sekarang itu yang jadi tua sebelum usia.

Coconut oil antara yang sangat bagus untuk membantu membersihkan kulit secara mendalam dan secara lembut tanpa menghakis atau menyebabkan kulit kita pedih. Sebab itu ramai yang suka guna DYXY Cleanser juga sebagai mekap remover.

Chamomile Extract antara bahan yang sangat membantu dalam memulihkan kulit yang break out atau ada kerengsaan. Chammomile ini bertindak sebagai anti bakteria membantu membersihkan kulit yang berhadapan dengan isu jerawat. Kalau ada masalah jerawat memang saya syorkan sangat guna Cleanser ni kemudian dengan DYXY Essence toner. Gabungan keduanya mampu mengurangkan merah pada jerawat dan jerawat kecut dengan cepat.

Jojoba Ester bermanfaat dalam melembapkan kulit. Ramuan ini biasa terdapat banyak dalam produk SPA dan pelembap. Bagi mereka yang mempunyai kulit kering, DYXY Cleanser ini sangat sesuai kerana ia membantu melembapkan kulit secara semulajadi.


Sebotol DYXY Cleanser ni anda boleh dapatkan pada harga rm89 (100ml) yang bertahan untuk 2-3bulan bergantung kepada kekerapan penggunaan. Untuk dapatkan Cleanser berskali dengan Pobling  Brush boleh dapat Starter Set dengan harga RM99. Manfaat pobling brush yang membantu mencuci secara mendalam boleh baca disini.

Antara testimoni DYXY Cleanser



Untuk kesan yang terbaik sebaiknya mencuba secara full set dari cleanser, essence toner dan serum.

Untuk butiran lanjut produk Skincare DYXY boleh klik disini.

Untuk belian produk boleh klik link wasap di Blog ini yer atau wasap 0133507996.

Sekian terima kasih






Continue Reading

Thursday, 14 May 2020

Cara Penggunaan DYXY Skincare

Cara Penggunaan DYXY Skincare.

Rutin penjagaan kulit dengan menggunakan DYXY Skincare mempunyai 3 langkah ringkas iaitu



Langkah Pertama : Penggunaan DYXY Bubble Cleanser

Dimulakan dengan DYXY Bubble Cleanser. Bagi mereka yang pertama kali menggunakan DYXY Cleanser ia mempunyai aksesori tambahan iaitu Pobling Brush. Pobling brush ni kebiasaannya akan diberikan secara percuma sekiranya korang membeli secara full set.

Buka penutup asal (gambar sebelah kanan) DYXY Cleanser dan gantikan dengan DYXY Pobling Brush. 



Haaa kalau dah siap pasang jadi macam gambar kat atas ni.

Kaedah membersihkan wajah : Tekan atau pam sekali hingga dua kali di tapak tangan dan urut lembut pada wajah antara 10-20 saat. Seterusnya bilas dengan air. 


Selain itu, korang juga boleh pam dan terus gosok pobling brush ke wajah. Pobling brush berfungsi untuk mencuci secara mendalam dan juga membuang kulit2 mati kira macam kesan scrub kulit jugak lah. Info lanjut fungsi Pobling Brush boleh baca disini.

DYXY Cleanser boleh digunakan untuk mencuci muka setiap pagi dan malam sebelum tidur. Walau bagaimanapun, untuk penggunaan pobling brush dinasihatkan untuk seminggu 2-3 kali sahaja bagi mengelakkan kulit kering. Selebihnya cuci menggunakan tangan secara manual.

Langkah Kedua : Penggunaan DYXY Essence Toner

Dimulakan dengan membuka penutup kecil bagi yang pertama kali merasmikan DYXY essence toner. Tuang beberapa titis pada kapas muka dan sapukan seluruh wajah selepas rutin mencuci muka.  Korang jugak boleh tuang terus pada tapak tangan sebesar syiling sepuluh sen dan dap dap pada muka. Memang kesan dia sangat best dan rasa fresh je kulit. Paling penting takda rasa pedih macam sesetengah toner.



Penggunaan toner ni boleh diamalkan setiap pagi dan malam sebelum tidur selepas rutin mencuci wajah. 

Sekiranya hujung minggu, terasa nak belai kulit. Essence toner ni juga boleh digunakan untuk membuat facial mask. Tapi korang kena cari facial mask kt daiso dlu la. Ni memang best, kalau rajin kulit jadi kurang berminyak, yang ada jerawat merah akan cepat reda dan kecut.

Langkah Ketiga : Penggunaan  DYXY Nourishing Essence (Serum)

Langkah ni paling penting untuk kulit yang sihat dan lembab. Bagi mereka yang baru pertama kali hendak menggunakan DYXY Skincare, dinasihatkan untuk cuma langkah satu dan dua dahulu untuk tempoh 3-5 hari. Selepas kulit makin serasi baru dimulakan dengan penggunaan serum.



Cara penggunaan serum adalah titis satu atau dua titis pada wajah selepas langkah dua. Kemudian ratakan dengan urutan lembut dari bawah dagu naik ke atas. Tepuk tepuk lembut wajah untuk mengalakkan penyerapan yang lebih sempurna.

Selain itu, ada juga yang suka letak serum dalam BC Cream dan ratakan ke wajah menggunakan Brush DYXY. Tujuannya untuk mekap jadi lebih cantik dan smooth.



Serum boleh dipakai setiap pagi dan malam selepas langkah satu dan dua. Nak pakai kerap pun boleh. DYXY serum ini dia takda bau dan bahan2 ramuannya semuannya natural tiada bahan kimia merbahaya.

Pastikan pakai secara konsisten yer. Sekiranya kulit tengah break out, jerawat tengah merah elakkan letak serum dikawasan tersebut. Cuma perlu langkah satu dan dua sehingga jerawat dah reda baru mulakan langkah ketiga.

Okay setakat ini sahaja perkongsian untuk cara penggunaan DYXY Skincare. Info lanjut ketiga-tiga produk DYXY skincare boleh baca disini.

Terima kasih.


Continue Reading

Sunday, 3 May 2020

Baru Pertama Kali Nak Mencuba BC Cream DYXY

Baru Pertama Kali Nak Mencuba BC Cream DYXY?

Bagi mereka yang baru pertama kali nak mencuba BC Cream daripada DYXY ni mesti tertanya-tanya pelbagai persoalan. Antara perkara penting yang korang perlu tahu adalah:



1. Tesktur BC Cream Jenis Matte/Mousse ( Tidak melekit dan Tidak Kering)

Bila dengar perkataan BC Cream orang mesti ramai yang membayangkan ia teksturnya seperti foundation di pasaran yang berbentuk bendalir dan melekit. Sebenarnya tidak yer kawan-kawan, BC Cream DYXY ni berbentuk matte yang mana teskturnya tengah2 tidak melekit dan tidak kering seperti bedak compact biasa di pasaran.


Ciri matte ini memberikan kelebihan apabila disapukan pada kulit ia terus meresap dan memberikan rasa finishing yang agak kemas tanpa kesan berminyak. Ramai pengguna juga merasakan lebih ringan apabila disapu pada kulit dan sesuai dipakai ketika waktu berpeluh kerana tesktur matte ini membuat kesan mekap tahan lebih lama.

2. Perlindungan UV dengan SPF 50

BC Cream DYXY ini juga mengandungi SPF 50 yang mana ia memberikan sedikit perlindungan kepada kulit dan mengurangkan kesan sunburn.

3. Fungsi Serbaguna

BC Cream DYXY ini mempunyai pelbagai fungsi yang mana boleh digunakan sebagai base eye shadow, concealer untuk menutup hitam bawah mata dan concealer untuk merapikan lukisan kening. 


4. Tahan Lama

BC Cream DYXY ini sangat menjimatkan kerana sedikit calitan sahaja mampu untuk memberikan coverage yang baik pada kulit. Pelanggan biasanya mengambil masa antara 6- 10 bulan untuk menghabiskan satu BC Cream bagi mereka yang hanya mekap nipis dan kekerapan sehari sekali atau kurang. Bagi mereka yang aktif menggunakan DYXY dengan kekerapan sehari lebih 3-4 kali ia mengambil masa antara 2 hingga 4 bulan untuk menghabiskan satu BC Cream. Haa jimat tak?

5. BC Cream Tidak Bercapuk

Bagi mereka berkulit kering mesti masalah bedak bercapuk ini menjadi sesuatu yang merungsingkan. Dengan BC Cream DYXY, korang tak perlu risau kerana tekstur BC Cream memberikan kesan sekata pada kulit dan tidak menyebabkan kesan bercapuk. Malahan apabila dipakai lebih lama BC Cream akan blend dengan kulit memberikan kesan lebih cantik.

6. BC Cream Mudah Cuci Tak?

Bagi wanita muslim persoalan ini agak penting terutamanya ketika hendak membersihkan wajah bagi sebelum berwuduk. BC Cream ini diformulasikan khas untuk wanita asia dan muslim yang mana ia mudah dicuci dengan menggunakan bilasan air bersih. Bagi mereka yang menggunakan alisan yang nipis mencuci dengan air sahaja mungkin mencukupi tetapi bagi mereka yang mengenakan mekap yang tebal, bagi memudahkan urusan mencuci muka korang boleh mengguna DYXY Cleansing Wipe atau DYXY Cleanser untuk menanggalkan mekap dengan mudah dan mendalam tanpa was-was.

7. Beige Atau Natural?

Akhir sekali pemilihan warna BC Cream sama ada Beige atau Natural. Sebenarnya kedua-dua warna ini diformulasikan khas untuk kulit wanita asia macam kita yang mana kedua-dua agak sesuai digunakan bergantung kepada keperluan seseorang individu. Walaupun kami mengesyorkan pemilihan warna seperti berikut





Beige : Mereka yang berkulit Cerah, Yang Berkulit Sederhana Cerah dan Yang Suka Heavy Mekap.

** Bagi mereka yang berkulit kuning langsat, pemilihan beige juga sesuai sekiranya dipakai secara nipis dan ia memberikan kesan lebih beseri berbanding warna natural akan membuat rasa biasa seperti tidak memakai mekap.

Dah pakai bedak tu mesti lah nak rasa cerah skit kan betul tak?

Natural : Mereka yang berkulit sawa matang atau gelap.
*Ada juga mereka yang berkulit cerah menggunakan code natural untuk dijadikan sebagai concealer menutup cela jerawat dan hitam bawah mata. 

Ada juga sebahagian daripada pelanggan kami memilih untuk memiliki kedua-dua tone warna memakai secara mix. Ia juga memberikan kombinasi warna yang menarik. Boleh tengok gambar di bawah


Haa banyak kan manfaat BC Cream DYXY, sebab tu ramai sangat yang menggunakan DYXY BC Cream. Bagaimana nak dapatkan DYXY BC Cream? Ha boleh hubungi saya melalui whataps di talian 0133507996, COD percuma di sekitar Putrajaya dan pos ke Semenanjung dan Sabah Sarawak.

Kos bagi satu BC Cream ni hanyalah RM85. Untuk mendapatkan penjimatan berganda korang boleh beli combo Set Jimat DYXY.

Sekian terima kasih











Continue Reading

Saturday, 2 May 2020

DYXY ada promosi set bajet tak ?

DYXY ADA PROMOSI SET BAJET TAK ?

PART 1 (Kosmetik)

Haa mesti ramai yang tertanya-tanya kan. Tambah yang baru nak mencuba DYXY tetapi bajet terhad. Atau yang DYXYnya dah habis cuma nak beli satu atau dua produk sahaja. Sekiranya beli item secara loose harga agak berbeza antaranya

Senarai Harga Loose DYXY

DYXY BC Cream RM85
DYXY Facemist RM60
DYXY Brush RM45
DYXY Lipstick RM45
DYXY Mascara RM65

Untuk makluman korang, DYXY sentiasa membuat promosi setiap bulan dengan set yang berbeza dimana memberikan korang penjimatan yang berganda. Nak tau promosi semasa korang boleh wasap akak.

Tapi korang jangan risau, untuk promosi sepanjang tahun ada beberapa set yang pastinya menawarkan harga bajet dan jimat sesuai sangat dengan bajet korang antaranya

SET FRESH DUO RM 130

Set Fresh Duo mengandungi 

1 X DYXY BC Cream (Beige/Natural)
1 X DYXY Facemist



SET FAIRY DUO RM 120

Set fairy duo mengandungi 

1 X DYXY BC Cream (Beige/Natural)
1 X DYXY Brush




 SET HOT DUO RM 120

Set hot duo mengandungi

1 X DYXY BC Cream (Beige/Natural)
1 X DYXY Lipstick (Sexy Nude/Flirty Me/Cherry Red)


SET ELEGANT DUO RM 120

Set Elegant duo mengandungi

1 X DYXY BC Cream (Beige/Natural)
1 X DYXY Mascara




SET BASIC RM 150

Set Basic Lady mengandungi 

1 X DYXY BC Cream (Beige/Natural)
1 X DYXY Facemist
1 X DYXY Brush




SET GLAMORIUS TRIO RM 150


Set Glamorius Trio mengandungi 

1 X DYXY BC Cream (Beige/Natural)
1 X DYXY Lipstick (Sexy Nude/Flirty Me/Cherry Red)
1 X DYXY Brush

Dengan set-set bajet di atas korang boleh dapatkan DYXY Set Bajet bawah RM 150 dan DYXY Set Bajet Bawah RM120.

Tunggu apa lagi untuk dapatkan DYXY set bajet di sekitar Putrajaya boleh whataps akak 0133507996 atau nak kita poskan pun boleh. Nak beli tru shopee pun boleh lah sangat klik link ni shopee dayah sprinter.

Untuk pemilihan warna BC Cream Beige atau Natural boleh lihat gambar di bawah




Untuk pemilihan warna lipstick juga boleh lihat di bawah.



Untuk set bajet bagi set Skincare kita share dalam posting berikutnya.

Terima kasih selamat petang

Continue Reading

DYXY Advance White Sunscreen Viral di Pasaran

DYXY Advance White Sunscreen Viral di Pasaran!!!

Alamak terlambat sikit akak update berkenaan DYXY Advance White yang kini merupakan antara Sunscreen yang menjadi pilihan ramai termasuk selebriti.




Kelebihan DYXY Advance White


Bagi peminat DYXY, DYXY telah mengeluarkan produk baru yang dinamakan DYXY Advance White Hydrating Aqua Mist yang mempunyai pelbagai kelebihan antaranya;


  • Bertindak sebagai pelembap melembapkan kulit 
  • Bertindak sebagai pelindung kulit dari UV (Sunscreen) dengan SPF 30
  • Bertindak menegangkan Kulit dan menjadikan kulit tidak kusam dan segar
  • Berbau Ros dan memberikan rasa sejuk pada kulit selepas di sembur
  • Memberikan kesan Instant White dalam membantu meratakan  tona kulit pada bahagian leher, muka dan lengan (sesuai sangat kalau yang ada kulit sunburn )
  • Tekstur "Water-Based Cream" dengan kesan penyejuk. (Tengah panas kalau dapat spray DYXY White ni fuh nikmat sangat)
  • Berteknologi Nano yang mudah meresap ke dalam kulit dan tidak meninggalkan kesan berminyak seperti Sunscreen yang ada di pasaran. 
Cara Penggunaannya :

Hanya spray pada wajah, leher dan lengan pada jarak 10 cm kemudian ratakan supaya penyerapan yang sekata.



 Best tak? Bila ada DYXY Advance White ini membantu sangat menyelesaikan masalah adik-adik yang kulit muka berbelang sebab sunburn. Kakak-kakak yang warna tona kulit leher dan lengan berbeza dengan muka. Hanya sepantas kurang 3 minit, korang dapat kurangkan perbezaan warna tersebut. Erti kata lain spray-spray terus jadi putih ehhh macam adik ni.. Best kan




DYXY White Lulus KKM dan SIRIM


Selain itu, bahan-bahan yang ada dalam DYXY Advance White ni juga mengandungi bahan-bahan yang sangat membantu dalam melembapkan kulit dan membantu memutihkan kulit tanpa bahan kimia berbahaya. DYXY Advance White ni juga ada dapat kelulusan KKM dan SIRIM yer bermaksud selamat untuk dipakai dan DYXY White ni tiada kandungan Merkuri yang membahayakan kulit. 

DYXY Advance White menjadi pilihan ramai wanita dengan fungsi pelbagai dan pastinya sangat membantu wanita moden masa kini untuk berpenampilan menarik, ringkas cepat dan menyakinkan.

Bagi mereka yang inginkan kelihatan natural dan ringkas ketika aktiviti riadah atau outdoor , DYXY Advance White sangat sesuai untuk dipakai dimana ia memberikan perlindungan UV dengan SPF 30 dan juga memberikan kesan pemutihan dan mengelakkan wajah anda tidak kusam. Walau bagaimanapun, bagi mereka yang inginkan menutup cela jerawat mereka boleh memakai sedikit BC Cream untuk memberikan kesan yang lebih baik.

Berikut saya kongsikan wajah saya sebelah kiri hanya dengan BC Cream dan sebelah kanan menggunakan DYXY Advance White dan Lipstick (di bibir dan pipi). Amacam nampak segar dan segar kan. Dalam keadaan berpeluh kulit masih cantik dan DYXY advance ni kekal pada wajah tak seperti sesetengah sunscreen bila berpeluh habis nampak peluh berwarna putih.


DYXY Advance White vs DYXY Facemist


Apa beza pulak fungsi DYXY Advance White dan DYXY Facemist ni?

Dari segi persamaan, kedua-duanya memberi manfaat untuk menyegarkan kulit dan melembapkan kulit.  Keduanya juga boleh disembur sebelum memakai BC Cream.

Dari segi fungsi pula berbeza dimana DYXY Advance White lebih kepada perlindungan UV (Spf 30) atau sunscreen manakala DYXY Facemist lebih kepada fungsi untuk setting (persediaan)kulit sebelum memakai BC Cream. DYXY Facemist juga memberikan kesan instant Glowing serta membantu untuk mengekalkan mekap lebih lama.

Apa pening-pening belilah keduanya. Hihihi


                       DYXY Facemist RM60 (120ml) DYXY White RM89 (100ml)

Untuk penjimatan lebih boleh dapatkan produk di atas secara pembelian kombo. Boleh hubungi saya melalui whataps 0133507996. Sekian, terima kasih

Continue Reading