Tuesday, 9 October 2018

Cara Cuci Mekap Ketika Ketiadaan Air

TOLONG JIMATKAN AIR! 

Tergemparlah kan kawan-kawan yang tinggal sekitar Putrajaya sebab jarang sangat la berlaku gangguan air. Untuk minggu oktober ni dikabarkan akan ada gangguan bekalan air bagi kawasan sekitar sepang, hulu langat dan putrajaya. Ini melibatkan

Haa tengah musim kena catu air ni nak cuci mekap pun rasa bersalah,  harus lah nak utamakan yang lebih penting 🙊



Habis tu takkan nak datang ofis muka pucat tanpa mekap. 

Tidakkkk macam mana yer

DYXY Cleansing Wipes Mencuci Bersih Tanpa Air

Cleansing Wipes daripada DYXY ni sangat diperlukan dalam waktu genting seperti ini. Hanya perlukan standby mini pack wipe selit dalam handbag dah mudah untuk korang cuci mekap sebelum nak berwuduk. Satu wipe dah cukup untuk cuci keseluruhan muka.

Apa keistimewaan Cleansing DYXY ni.


Cara Nak Pakai DYXY Cleansing Wipe

Keluarkan satu wipes DYXY dari mini pack macam gambar kat bawah ni.


Kemudian buka lipatan wipe sepenuhnya dan lapkan wipe pada wajah . Kemudian pusingkan wipe tu guna bahagian sebelah luar pulak.



Boleh gunakan wipe DYXY ni jer untuk cuci mekap korang dan mascara.




Haaa jimat air kan, air yang lebih tu korang gunakan sebaiknya untuk berwuduk dan yang penting2.

Kos satu wipe ni pun tak mahal rm1 jer, kami jual sekotak rm39 ada 38 mini pack. Kemudian mudah dibawah ke mana saya, korang nak hiking nak bercuti ke luar negara haa bawa beberapa mini pack je dah cukup.

Ringan, jimat ruang dan praktikal gitu pasti berbaloi rugi tak cuba tau.


Cari Mascara Yang Mudah Cuci

Nak pakai mascara tu tak salah tapi kadang-kadang dalam situasi darurat air takda ni, menyebabkan korang rasa was-was nak pakaikan. So dengan DYXY mascara ni korang tak perlu risau sebab cuma perlu percikkan air skit lepas tu gosok dan sapu sisa fiber yang tertanggal. Tapi kalau dah ada wipe tu korang guna wipe DYXY pun dah cukup.


Mascara pulak gunalah mascara DYXY mudah dicuci cuma perlu guna formula BASAH - GOSOK - SAPU macam kak Myra kita buat ni kat atas ni. Katakan tidak kepada pembaziran air 💪

Nak jimat air boleh pada masa yang sama korang boleh kekal cantik seperti biasa. Mekap la 10x pun takda masalah. So tak perlun susah hati yer kawan2 kos rm1 jer korang boleh mekap tanpa perlu risau lagi cara nak tanggal mekap dengan mudah tanpa perlukan banyak air.

Haaa korang dah tadah air ke semalam. Gigih akak memborong tong air untuk buat simpanan air tambahan

Selain itu, akak guna plastik sampah jer letak dalam raga untuk simpan air.



Semoga dipermudahkan la urusan kita semua, harap gangguan air ni tak lama.

sekian selamat tengahari 

#myrajerfamily
#dyxycosmetics
#usahawanDYXY
#dayahsprinter

2 comments: