Wednesday, 31 October 2018

DYXY BUAT SALE TAK MASUK AKAL NOVEMBER 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera bagi peminat DYXY,

Untuk makluman semua, mulai 30 Oktober 2018 sehingga 1 November 2018 atau sehingga stok 10 ribu unit DYXY terjual maka promosi ini berakhir.


Julung kalinya DYXY membuat promosi yang tidak masuk akal. Ramai peminat DYXY yang dah teruja dan tak sabar nak dapatkan segera promosi DYXY November yang tak masuk akal tu.

Promosi DYXY November 2018 berdasarkan tema V.I.C, Very Important Customer sebagai tanda penghargaan kepada peminat DYXY yang menyokong DYXY selama ini.

Apa yang ditawarkan adalah;

1) Pembelian 2 Set Complete DYXY pada harga RM 480 (harga asal RM600) & Percuma Set DYXY bernilai rm190.



Hanya dengan RM 480, korang akan dapat

2 x BC Cream DYXY+ 1 BC Cream DYXY (Free) 
2x  Facemist DYXY + 1 Facemist DYXY (Free)
2x Brush DYXY
2x Lipstick DYXY + 1 Lipstick DYXY (Free)
2x Mascara DYXY 

Wow sangat ikut semua ni bernilai hampir rm790 tapi dengan DYXY SALE tak masuk akal ni korang dapat beli dengan harga RM480 sahaja terhad kepada 10 ribu unit pertama.

Continue Reading

Sunday, 28 October 2018

Berapakah Produk Keluaran DYXY

Antara pertanyaan popular daripada peminat DYXY yang baru mengikuti perkembangan DYXY adalah berapa produk keluaran DYXY.

Sehingga Oktober 2018, DYXY Cosmetic telah mengeluarkan 6 produk merangkumi;

BC Cream DYXY

Harga RM 85 (belian loose)

Info BC Cream DYXY
    • BC Cream DYXY merupakan kombinasi Beauty Balm dan Concealer 
    • Tekstur Matte 
    • Dua tona beige atau Natural
    • Mengandungi SPF 50
**Baca : BC Cream DYXY

Facemist DYXY


                          Harga RM 60 (belian loose)

Info Facemist DYXY
    • Estrak Green Tea, lemon dan Albumin
    • Bertindak sebagai penyegar dan finishing spray
**Baca : Facemist DYXY
Continue Reading

Saturday, 27 October 2018

Adakah DYXY Selamat Digunakan

Adakah DYXY selamat digunakan? Haaa ini antara persoalan yang bermain di fikiran mereka yang baru nak kenali DYXY. Bagus untuk setiap pengguna sesuatu produk untuk tahu serba sedikit info produk sebelum membuat belian.



PRODUK DYXY

Haa untuk makluman semua, DYXY merupakan satu produk keluaran tempatan yang bermula dengan produk kosmetik pada tahun 2016. Walau bagaimanapun DYXY akan meluaskan pasaran daripada produk kosmetik kepada Skincare dan parfume.

Antara produk-produk DYXY yang utama adalah BC Cream, Facemist, Brush, Lipstick, Mascara dan Cleansing Wipes.


Berbalik pada persoalan asal, adakah DYXY selamat digunakan?
Continue Reading

Friday, 26 October 2018

Wednesday, 24 October 2018

Sesi Pembelajaran Luar Kelas Kedai Nasi Manggey

Hai assalamualaikum dan Selamat Malam

Maaf lah kesibukan semalam tak sempat akak nak tulis entry.

Semalam akak ada sesi pembelajaran luar kelas untuk subjek kewangan. Kelas akak dipecahkan kepada dua kumpulan iaitu memerhati sektor makanan dan minuman atau perkhidmatan. 
(Alamak gambar classmate yang terpotong tu maaf la, dan gambar abang yie tu akak rahsiakan atas permintaan)

Pemerhatian lebih kepada untuk melihat perjalanan perniagaan, pengurusan kewangan dan perakauan kedai sama ada teratur atau tidak dan membuat unjuran prestasi perniagaan tersebut berdasarkan pemerhatian dan maklumat yang diterima daripada pemilik kedai.

Haaa sebelum bergerak haruslah cabut undi haha baru lah adil takda rasa tak puas hati. Alhamdulillah bertuah tangan wakil kumpulan kami, kami dapat tajuk makanan dan minuman. Wehooo makanya makan-makan sambil buat pemerhatian.


Lokasi yang terpilih secara rawak adalah Warung Kita di Kajang tak jauh dari UKM. Serius akak tak perasan pasal kedai makan ni padahal classmate akak kata kedai memang popular dan ada beberapa cawangan.



So sebelum bergerak ke kedai haruslah ada briefing dulu supaya nanti kat kedai takda lah blur hihi. Sampai kedai masing teruja dan biasa lah dah kata perempuan mulalah sesi selfie hihi.

 Amboi kusyuk sangat dengan kawan kita dok brief bagi jelas apa nak buat.

 Haa muka kanak-kanak rebina gembira nak pergi makan-makan.


Kemudian dengan sekitar kedai dan mulakan buat pemerhatian dari segi menu, harga dan pelanggan dan konsep yang dibawa oleh kedai ini.



Tengah makan-makan skali owner kedai datang tegur salah seorang kawan kami ajak sembang. Rezekilah terpijak namanya dan kebetulan abang ni pun sangat humble dan sporting. Haa tarik kerusi lah ajak dok skali sembang.

Sambil-sambil sembang tu selit lah tanya soalan untuk nak bantu lengkapkan pemerhatian dan analisa kami. Alhamdulillah abang yie ni sangat tak kedut ilmu macam-macam yang dikongsi dan siap bagi nasihat lagi kat kami untuk mulakan perniagaan.

Haa dah siap makan , pemerhatian pun dah buat apa lagi balik lahhhh hahahah.

Sambung buat assignment kat rumah. Hari ini pulak bersambung untuk sesi pembelajaran luar kelas di untuk subjek undang-undang pulak.

haa best sangat tau kos ni so kalau korang rasa nak sambung boleh buat perancangan dari sekarang hihi.

Doakan dipermudahkan sesi pembelajaran luar kelas kami yang lain. Lepas ni nak pi jauh skit hihihi. Sambil tu kumpul duit untuk jualan carbootsale ahad ni. Kawan-kawan sekitar bangi jemputlah singgah banyak yang menarik menanti korang.

Jemput baca : carbootsale UKM Bangi.


Continue Reading

Monday, 22 October 2018

RUTIN SENAMAN PAGI KE ARAH MISI KAKI KURUS

Lama sangat akak akak tinggal rutin senaman. Ada pun training bila nak ada acara haha.  Tapi serius bila tinggal rutin berlari dan pemakanan tak jaga memang akak ni senang sangat naik dari pinggang ke bawah. 

Sebenarnya kurus ni lebih kepada nak sihat dan nak mudahkan pergerakan ni bila badan terasa berat mula la segala penyesalan datang haha. So sebelum terlambat baiklah kita mulakan semula rutin senaman hari sekurang-kuranya dalam sebulan harap ada sedikit perubahan.


Untuk kurus ni kena keazaman ni doakan lah haha akak berjaya konsisten. Bak kata suami dah cuti belajar tu guna la masa sebaiknya dan guna peluang ni untuk capai body goal kita. Sebelum ni akak pernah berjaya turunkan badan selepas bersalin dulu turun dalam 22 kg jugak la. Sekarang haha berat dah naik. Sempat la merasa badan kurus sampai cecah angkat 60 kg. Siap shopping seluar baru berkoyan koyan kan tapi sekarang dah 70 kg balik nangis hujung bucu katil. Seluar shopping masa kurus tu dah start sendat.


Sekarang nak mulakan balik senama 30 minit sehari secara konsisten. Akak fokus untuk kecilkan peha. Senaman untuk kecilkan peha ni banyak korang search jer kat youtube memang banyak.

Haa untuk kali ni akak amalkan Cinch Shake Mix Chocholate sebagai meal replacement untuk sarapan pagi. Lepas dua minggu akak consume Cinch Shake ni memang terasa pada badan, otot-otot rasa lebih kenyal tak mengelebeh. Nanti lah rajin skit akak buat review, tunggu misi kurus berjaya untuk kali ini. Buat masa ni boleh singgah baca tip kurus dayah. Sebelum ni akak lebih kepada consume ESP.

Setakat sini saja terima kasih




Continue Reading

Sunday, 21 October 2018

Pergi Yang Tidak Kembali


Assalamualaikum dan selamat Pagi.

Jarang sangat akak post sesuatu yang sedih. Hari ni alhamdulillah ada kekuatan.


Meh akak kongsikan detik detik pada tanggal 4 Januari 2017. 

Kebetulan pada tahun baru 2017 akak dan keluarga mentua merangcang untuk bercuti ke Langkawi kami bertolak 1 atau 2 Januari 2017 kalau tak silap naik kereta (kali pertama bawa kereta naik feri ke Langkawi) melalui Jeti Kuala Perlis.

Continue Reading

Friday, 19 October 2018

Cabaran Nak Tangkap Gambar Visa Untuk Kanak-Kanak

Hai Assalamualaikum dan salam hujung minggu.

Hari ni akak nak berkongsi berkenaan cabaran untuk nak tangkap gambar visa anak yang umur bawah 3 tahun.


Format Gambar Pasport atau Visa (Mulut tutup)

Cabaran bukan setakat nak tangkap gambar visa jer , masa nak buat pasport jugak. Akak ni bukan lah jenis travel. 

Ini kali kedua travel bersama anak dan kali pertama untuk adira (anak kedua akak). 
Continue Reading

Thursday, 18 October 2018

Tips Susun Dokumen Keluarga Secara Teratur

Assalamualaikum dan Selamat Pagi


Haa hari ni akak nak kongsi skit la tips susunan dokumen yang teratur untuk memudahkan korang nak cari dan capai apabila diperlukan. Seeloknya kalau dah bekerluarga korang susun la dokumen ikut kategori sebab makin lama akan makin banyak dokumen.




Dokumen Keluarga




Haa jom kita tengok apa dokumen yang boleh korang simpan dan kategorikan. Macam akak masa bujang dulu akak simpan sijil akademik dan sijil sukan jugak sijil beranak. Tu pun simpan la dalam bekas clear folder mudah nak guna untuk temeduga ye dak. Pastu buku akaun ASB ke pasport ke akak main sumbat je dalam tu haha.

Lepas dah kahwin dapat pulak suami yang jenis teratur. Nah disusunnya semua dokumen keluarga ikut kategori dalam fail kertas macam kat bawah ni.



Nampak macam dah lunyai kan haha yelah mana tak lunyai dari 2011 ni haa. Buka tutup buka tutup mau tak rabak. Cadangan kategori

1)Peribadi (Sijil beranak/Sijil Nikah/Buku Hospital/Buku Pink)


Boleh la masuk apa apa yang berkaitan dalam ni Macam akak kami asingkan untuk suami, untuk akak sendiri dan anak-anak. Cuma anak-anak ni kami dah upgrade guna Folder keras macam ni, Mudah supaya nanti anak nak masuk sekolah nak masuk universiti semua dokumen pasal mak ayah ni perlu. So simpan dari sekarang secara teratur  supaya akan datang senang nak cari. ada paham. Hihi


Haa serius yang ni memang mudah sebab susunan pun cantik dalam laci kabinet besi ni dan tahan lasak. Tapi susunan kat dalam tu tak teratur lagi hahah. Kalau korang rajin susun la teratur lagi bagi cantik.

2) Pelaburan/Bank

Buku-buku bank akak semua masuk dalam ni.  Seeloknya asingkan sebab kita tak tahu akan datang keluarga makin bertambah kan banyak. Cuma akak punya projek ni belum sepenuhnya belum pindah kan lagi yang dari fail kertas ke folder keras ni kekangan bajet. Maklumlah dah cuti tanpa gaji ni hihi kena tunggu ada duit lebih kita buat lagi secara berperingkat.

3) Urusan Perkhidmatan

Haaa untuk yang bekerja, masuklah segala surat kenaikan pangkat. Surat lantikan surat pengesahan dalam perkhidmatan. Segala mak nenek berkaitan perkhidmatan simpan supaya nanti akan datang korang nak guna tak susah nak cari. Kenapa kena EKSA ni, supaya korang senang nak cari dokumen dalam masa yang singkat dan dokumen tu selamat.

4)Urusan Kuarters

Bagi yang tinggal di kuarter atau ada rumah sewa haa simpanlah segala dokumen berkaitan deposit kontrak senang nanti dah nak pindah nak uruskan pasal deposit kuarters api dan air tak sakit kepala nak cari. Yelah kalau korang dok 3 ke 4 tahun oklah kan kalau dok sampai berbelas tahun baru pindah mau ke mana dokumen tu hilang.

5) Dokumen Rumah atau Sewaan

Haa kalau korang ada rumah dan buat sewaan. Haa buka satu folder untuk simpan butiran kontrak dengan penyewa dan segala dokumen berkaitan loan untuk rumah tu. Satu rumah satu folder. Kalau banyak rumah buat asing la sebab akan datang bila dokumen tu akan beranak jadi tebal. Dokumen kontrak  sewaan ni penting juga simpanan untuk declare LHDN nanti. Juga sebagai dokumen sokongan untuk tunjukkan ke bank korang punya pendapatan bulanan dari sewaan. Nak cerit lebih akak tak pandai sebab urusan sewa ni encik suami yang uruskan. Korang nak tanya pasal DYXY atau Shaklee laju akak jawab.

6)Kursus

Ni ikut korang nak buat ke tak. Macam suami akak dia rajin simpan sijil sijil kursus dalam satu folder ni mungkin akan datang nak guna boleh cari. Tapi setakat ni takda kot kecuali time korang nak isi LNPT hihi betul tak.

7)LHDN dan Zakat

Haa ni penting jugak untuk e filling. Kalau korang tak kena query takpa kalau kena query macam ada seorang kenalan akak tu. Jenuh la dia nak cari balik segala dokumen sokongan  bukti untuk pelepasan cukai tahun tahun terdahulu. Segala sijil bayar yuran pengajian ke beli buku ke boleh la letak sini untuk rujukan akan datang kalau korang ada mohon pelepasan cukai masa isi e filling


Apa lagi tak ingat dah hahaha so buat la kategori ikut keselesaan korang. Yang atas ni cadangan akak je


Satu lagi macam akak kami simpan dalam almari kabinet berkunci macam kat ofis tu. Kami beli almari ni kat kedai secondhand dengan harapan kalau terbakar ke banjir dokumen dalam ni selamat. Semoga dilindungilah kami sekeluarga dari bencana.

Hihi ni susunan yang cantik teratur tu bila masa time malas main sumbat je kan. Haha takpa nanti dari masa ke semasa kita kemas tunggu bajet 2019 hihi.

Sampai disini sahaja perkongsian akak

Terima kasih singgah membaca

Sekian






Continue Reading

Bila Geng Minat Sushi Reunion

Assalamualaikum dan Selamat Pagi.

Baru berkesempatan nak tulis entry ni. Awal Oktober lalu akak ada reunion mini unit masa akak mula-mula kerja dulu. Betullah orang yang pertama ni selalu dekat di hati. Dulu masa 2008 akak bertugas di JPA menguruskan dan memantau pelajar Tajaan Biasiswa JPA yang belajar di luar negara. Tapi akak kira pemantau di Malaysia je lah.



Continue Reading

Monday, 15 October 2018

FAQ DYXY

FAQ DYXY

Ramai yang mula menunjukkan minat berkenaan DYXY.

Bagi pengguna baru mesti korang nak tahu pasal latar belakang DYXY ni kan

Baca : Latar Belakang DYXY
Pengeluaran terawal DYXY bermula dengan BC Cream dan seterusnya berkembang kepada Set Basic dan Akhirnya sekarang terbaru Cleansing Wipe. DYXY juga sedang melebarkan sayap dengan mengeluarkan Parfume DYXY di bawah DYXY Fragnance dan akan datang DYXY Skincare.

Baca : Info Produk DYXY BC Cream, DYXY Skincare dan DYXY Fragnance

Continue Reading

Bergelar Pelajar Keusahawanan dan Inovasi di UKM

Assalamualaikum dan Selamat Tengahari

Rasanya ramai kawan-kawan yang belum mengetahui mengenai Program Sarjana Keusahawanan dan Inovasi di bawah UKM. Haa sini meh saya cerita skit la. Cerita skit la nak cerita lebih akak baru je mulakan semester yang pertama.



Sarjana Keusahawan dan Inovasi Secara Full time Atau Part Time

Haa untuk adik-adik yang dah habis belajar ijazah sarjana dan masih tercari-cari kerja dan sekiranya terdetik untuk terjun dalam dunia keusahawanan. Eloklah korang join Sarjana Keusahawanan dan Inovasi di UKM Bangi ni. Program ini kalau sepenuh masa minimum ditawarkan 3 semester dan maksimum 6 semester (yang lama2 ni selalunya part time). Yang part time kalau tak silap kelasnyan waktu weekend di kampus KL tau. Yang Full time je kat Bangi ni di bawah Fakulti Ekonomi dan Pengurusan.


Program Coursework

Haa berita gembira bagi yang tak suka research, untuk peringkat master program ini ada dalam bentuk Coursework. Masa akak masuk ni awal2 lagi dah diberi cadangan subjek yang perlu diambil untuk 3 semester. So korang jangan terlepas pulak. Seeloknya ikut yang Fakulti dah aturkan sebab kalau korang tertinggal kena ambil dengan junior la nanti. Sebab program coursework nanti ada tugasn berkumpulan, so lebih selesa bila korang ikut cohort asal. Kalau tertinggal batch takut nanti dengan junior korang takda pilihan nak masuk group mana. Untuk program ni takda tesis tapi korang kena buat projek paper perancangan bisnes tak kisah la servis atau produk. Kos ni bagi akak agak menariklah sebab korang belajar banyak benda yang sedikit sebanyak membantu untuk tambah pengetahuan berkenaan keusahawanan.

Kumpulan untuk Semster 1 2018
Continue Reading

Sunday, 14 October 2018

Senarai Agent Bandar Baru Bangi

Senarai Agent DYXY di Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum semua 

Peminat DYXY Cosmetic pasti merungsingkan apabila korang nak guna DYXY, time tu lah DYXY dah habis pastu nak pakai segera.

Haa akak bersama-sama team sprinter akak ada menyediakan perkhidmatan Cash On Delivery atau Delivery secara percuma sekitar Bandar Baru Bangi.

Stokis Putrajaya Cyberjaya Bangi

                                                   Stokis Dayah Sprinter - 013- 3507996

Hai ni lah akak dayah sprinter. Akak merupakan Stokis DYXY yang aktif di Bandar Baru Bangi dah memandangkan akak sambung master di UKM Bangi. Lagi mudahla akak nak COD barang DYXY. Dan satu lagi berita gembira, mulai 28 Oktober 2018 ini akan diadakan Carboot Sale di Pusanika UKM Bangi dan akak akan join buka Booth DYXY disana.

Continue Reading

Senarai Agent DYXY Johor Bahru

Senarai Agent DYXY di sekitar Johor Bahru

Assalamualaikum semua 

Peminat DYXY Cosmetic pasti merungsingkan apabila korang nak guna DYXY, time tu lah DYXY dah habis pastu nak pakai segera.

Haa team sprinter akak ada menyediakan perkhidmatan Cash On Delivery atau Delivery sekitar Taman Daya Johor Bahru.

Agent DYXY Johor Bahru


                                                   Agent Nurul - 60 19-757 3787

Haa kak nurul ni merupakan agent DYXY yang aktif di JB, insyallah stok di tangan sentiasa ada. Dan terkini beliau ada borong Parfume limited edition DYXY. Parfume ni hanya dikeluarkan 3000 botol jer dan dah abis tak sampai sebulan. Nak dapat make over percuma produk DYXY, boleh cepat2 whataps sis nurul ni.



COD : Johor Bahru, Taman Daya

Orang-orang johor nak dapatkan DYXY boleh contact sis nurul, sis nurul pun jual meeracle. Nak tau lagi dekat jom follow ig sis nurul.


Selamat tengahari




Continue Reading

Birthday giveaway by Mazuriah Mohamed

Hai Assalamualaikum dan Selamat Pagi

Hari sedang blog walking terjumpa posting dari rakan blogger kita ihana berkena GA oleh Kak Mazuriah sempena kelahiran akak ni.

Haaa so bagi yang ada masa terluang jom la singgah join GA ni.

Untuk akak mazuriah selamat hari lahir semoga murah rezeki dan dipermudahkan urusan akak.



yang berminat join boleh singgah GA kak mazuriah disini.
Continue Reading

Saturday, 13 October 2018

Senarai Agent DYXY Sepang/ Salak Tinggi/Nilai

Agent DYXY Bonda Intan

Haaa sorang lagi agent akak yang terpantas di Sepang/KLIA/Salak Tinggi ni akak Bonda Intan. 
 Agent Bonda Intan -019-833 8721



COD : Sepang/KLIA/Salak Tinggi 

Akak Intan ni pun sentiasa ada stock dan sepantas kilat la boleh hantar stok kat korang. Insyallah paling cepat kurang 24 jam kecuali la stock dia licin kena borong dengan peminat setia DYXY. 

Kak Intan ni tinggal di Salak Tinggi dan bekerja di Putrajaya dan beliau menyediakan perkhidmatan COD sekitar Salak Tinggi, Sepang secara percuma tau. Siap ada free gift menarik lagi. Haaa kalau berkenan cepat2 whataps akak intan yer.

Boleh follow kak intan jugak di IG


Sekian, terima kasih singgah


Continue Reading

Friday, 12 October 2018

Promosi Make Over Percuma DYXY Dengan Myrajerfamily

Percuma Make Over DYXY

Assalamualaikum dan selamat pagi. Seronok tak kalau korang diberi peluang untuk cuba produk DYXY secara percuma bukan satu tau 5 item DYXY dari BC Cream sampai Mascara kita bagi cuba secara percuma.

Haa siap ada yang dapat produk DYXY secara percuma.

Jom kita tengok program yang dah berlangsung lebih dari 20 orang cuba make over percuma di bawah team myrajerfamily dan dapat free produk DYXY. Haruslah seronokkan.


Haaa nak jadi macam kawan-kawan kita kat bawah ni dapat rasai sendiri kesemua produk DYXY secara percuma dan ada dapat produk DYXY percuma lagi



Seronok kan free bukan rugi apa2 kan. Untuk introducer yang ajak kawan-kawan join make over ni kita bagi hadiah DYXY yang paling istimewa gitu, So adik-adik kat UKM, UPM, Uniten dan akak kat kementerian nak dapatkan DYXY secara percuma meh whataps kita. Korang ajak la kawan-kawan join skali kita buat make over kat surau ke kat asrama ke masa rehat atau waktu free. Bagi kumpulan yang capai 10 orang nanti kita bagi percuma produk DYXY pada ketua. Pada peserta pun akan dapat tapi special lagi untuk ketua. So jom contact akak segera nanti kita aturkan masa ye.



Antara pelanggan di bawah myrajerfamily yang dah cuba dan berpuas hati terus grab combo set DYXY. Haa ada yang terus jadi agent dan ada yang upgrade stokis. 

Oklah sampai disini sahaja akak share tentang program make over ni.

Sekian selamat petang
Continue Reading

Tuesday, 9 October 2018

Usahawan DYXY Putrajaya Cyberjaya

Senarai Agent DYXY di sekitar Putrajaya

Assalamualaikum semua 

Peminat DYXY Cosmetic pasti merungsingkan apabila korang nak guna DYXY, time tu lah DYXY dah habis pastu nak pakai segera.

Haa akak bersama-sama team sprinter akak ada menyediakan perkhidmatan Cash On Delivery atau Delivery secara percuma sekitar Putrajaya dan Cyberjaya.

Stokis Putrajaya Cyberjaya Bangi

                                                   Stokis Dayah Sprinter - 013- 3507996

Hai ni lah akak dayah sprinter. Akak merupakan Stokis DYXY yang aktif di Putrajaya dan kawasan sekitar. Akak memang sentiasa ada stok dan insyallah boleh COD segera cuma memandangkan akak tengah sambung belajar sekarang, kena arrange masa untuk COD supaya tak Clash dengan waktu tengah Kelas.
COD : Putrajaya, Cyberjaya, Bandar Baru Bangi, UKM

 Akak sekarang tengah sambung belajar di UKM Bangi mulai September 2018 sehingga MAc 2020 Insyaallah. Haa adik2 UKM Bangi kalau ada nak DYXY hai hai je akak yer kejap je akak sampai.
Continue Reading

Cara Cuci Mekap Ketika Ketiadaan Air

TOLONG JIMATKAN AIR! 

Tergemparlah kan kawan-kawan yang tinggal sekitar Putrajaya sebab jarang sangat la berlaku gangguan air. Untuk minggu oktober ni dikabarkan akan ada gangguan bekalan air bagi kawasan sekitar sepang, hulu langat dan putrajaya. Ini melibatkan

Haa tengah musim kena catu air ni nak cuci mekap pun rasa bersalah,  harus lah nak utamakan yang lebih penting 🙊



Habis tu takkan nak datang ofis muka pucat tanpa mekap. 

Tidakkkk macam mana yer

DYXY Cleansing Wipes Mencuci Bersih Tanpa Air

Cleansing Wipes daripada DYXY ni sangat diperlukan dalam waktu genting seperti ini. Hanya perlukan standby mini pack wipe selit dalam handbag dah mudah untuk korang cuci mekap sebelum nak berwuduk. Satu wipe dah cukup untuk cuci keseluruhan muka.

Apa keistimewaan Cleansing DYXY ni.


Cara Nak Pakai DYXY Cleansing Wipe

Keluarkan satu wipes DYXY dari mini pack macam gambar kat bawah ni.


Kemudian buka lipatan wipe sepenuhnya dan lapkan wipe pada wajah . Kemudian pusingkan wipe tu guna bahagian sebelah luar pulak.

Continue Reading