Friday, 9 February 2018

Manfaat Lipstick DYXY bukan Sekadar Cantik

Bestnya Lipstick Matte Baru DYXY kan, dia punya Manfaat Lipstick DYXY bukan Sekadar untuk Cantik 

wahhh setelah berbulan lipstick Matte Dyxy dah out of stock, keluar stok baru yang mana telah ditambah baik formulasinya menjadikan Lipstick Matte DYXY yang baru ni lebih lembab dan berkilat tetapi memberikan finishing matte.



Acaner tu nak tengok teaser video kami pakai warna red cherry klik link






Haaa best sangat tau struktur lebih dia yang baru juga lebih kukuh dan comei muat la setakat nak letak 3 jenis lipstick ni dalam poket seluar anda.

Ada apa dalam Lipstick Matte Dyxy yang best sangat tu. Hihi


Antaranya 

Hydrolyzed Candelilla Wax





Diestrak daripada daun Candelilla Shrub yang berasal dari Utara Mexico atau selatan Amerika Syarikat. Antara ramuan vegan yang digunakan dalam produk rambut, kulit, pelembap bibir menggantikan beeswax kerana ia bersifat kaya nutrisi dan mudah diserap oleh badan. Ia juga bersfat sebagai emulsifier dan stabiliser. 

Kombinasi Candelillah wax, shea butter dan coconut oils dan campuran olive serta minyak buah menjadikan lipstick DYXY ni best sangat dah la bau wangi , kemudian tak mengeringkan bibir pada masa yang sama tidak mudah melekat pada cawan.

Shea Butter


Haaa comelkan shea butter ni jugak antara pilihan pengamal bahan natural untuk menghasilkan pelembap bibir DIY dan muka. Shea Butter ni apa dia sebenarnya?


Haa shea butter ni sejenis lemak yang diperolehi daripada pokok di Afrika yang dikenali sebagai African Shea Tree. Shea butter ni mengandungi Oleic Acid dan Stearic acid yang mana kebiasaannya digunakan sebagai pelembap. Polok Shea butter ni boleh berusia sehingga 200 tahun. Shea butter ni digunakan di seluruh dunia juga bertindak sebagai pelindung kulit terhadap sinaran matahari yang mana mengelakkan kering dehydrate dan sinaran UV. Wowww sangat fungsi shea butter ni. Korang kalau sayang bibir untuk long term kena la pakai lipstick DYXY hihi. Shea butter ni juga digunakan untuk masalah kulit seperti luka dan terbakar. Kalau agak-agak bibir asyik merekah sampai berdarah tu dari biar togel baik pakai lipstick DYXY ni baru la montok dan lembab serta tampil cantik. Haa dikatakan zaman dulu dulu Permaisuri paling cantik di Mesir pakai Shea Butter ni haaa korang nampak specialnya ramuan lipstick dyxy ni. Satu lagi kalau korang nak tau, kenapa Shea butter digunakan sebagai pelindung UV, sebab salah satu kompisisnya iaitu cinnamic acid membantu mengurangkan radiasi Uv dan Lupeol melambatkan proses penuaan. Bibir kalau lambat tua, dia jadi sentiasa tegang dan lembab gitu. Shea butter juga mengandung triterpene yang bersifat mengurangkan inflamasi.

Cocos Nucifera (Coconut Oil)

Antara bahan lain lipstick matte Dyxy ni, wow sangat tau ada estrak minyak kelapa. Yang mana minyak kelapa ni bermanfaat dalam merawat dan melembabkan bibir yang kering dan bertindak pada kulit untuk melembapkan. So, jangan risau kalau nak pakai lipstick DYXY sebagai blusher pun boleh takda masalah sebab semua bahan istimewanya memang bagus untuk melembabkan kulit termasuk bibir dan kulit muka.Patut bibir makin lembab, montok pastu shining gitu. Best sangat kan, jimat duit jimat ruang hihi. 

Olea Europea (Olive)

Merupakan lemak yang diperolehi daripada sejenis pokok Olea Europea yang mana manfaat pelbagai terhadap kulit. Antioksidan (vitamin e dan a) daripada Olive ni membantu mengurangkan kesan radikal bebas. Radikal bebas berlebihan dalam badan tak bagus yang mana menyebabkan sel cepat rosak dan penuaan berlaku lebih cepat. Ia juga bantu sel bibir untuk membaik pulih dan memperbaharui. Bibir yang sihat dan gebu datangnya dari sek kulit bibir yang sihat. So kalau nak jaga kesihatan kulit bibir untuk akan datang meh la cuba lipstick matte dyxy ni pasti berbaloi.

Fruit Oil

Haaa ni antara menyumbang kepada lipstick ni dyxy bau sedap. Nyum nyum nyum sangat bau dia.

Collagen

Dah ada bahan-bahan menarik kat atas yang mengalakkan kulit bibir lebih lembab, sihat laa dia ada jugak kolagen, Haa jangan tak tau kolagen ni antara bahan binaan asas sek kulit bibir yang jadikan bibir korang tegang dan bentuk cantik jer. Bila makin berumur jumlah kolagen badan hasilkan berkurang tu salah satu faktor makin berusia bibir makin kering pastu tak tegang. Haaa tunggu apa lagi, selain korang boleh tampil cantik lipstick matte dyxy ni sangat best sangat untuk bibir korang tau.

tunggu apa lagi jom la dapatkan segera terus 3 warna

hihi boleh whatapss 0133507996 

sekian, terima kasih

dayah sprinter
Founder Sprinters Empire
Stokis DYXY




0 comments:

Post a Comment