Sunday, 21 January 2018

Weii Canggihnya Sistem DYXY HUB

Weii Canggihnya Sistem DYXY HUB ni dah terasa macam cashier kat kedai hai bila mai tang scan hihi.

Haa DYXY dah maju selangkah dalam usahawa untuk nak tukarkan daripada Peruncit DYXY kepada Usahawan DYXY. 

Pada permulaan memang rasa macam susah skit tapi lama kelamaan memang best,

Sebab dari SISTEM DYXY HUB ni akan bantu kita untuk rekod data customer, rekod sale bulan dan paling penting ada list inventori stok yang akan sentiasa dikemaskini setiap masa. Tak perlu lagi nak update manual gitu best kan.

Haa untuk meh nak share skit manual untuk Agen yang baru nak berjinak guna DYXY untuk scan beli barang untuk jual pada customer

1. Log Masuk DYXY HUB


2.Tekan pada Login MPOS

Kemudian akan loading list macam kat bawah

Kena biar loading habis boleh tekan ok. Kalo nak tekan skip pun bolej cuma takut nanti dia problem masa urusan seterusnya.

3.Tekan Icon Poscart

Haa kalo nak mula untuk scan belian untuk pelanggan tekan pada icon pos cart.

4.Tekan pada icon gambar orang untuk masukkan detail pelanggan. Macam kat bawah ni.

Kemudian dia akan kuar macam ni masukkan detail no telefon dan nama serta email (email optional tujuan untuj hantar e-receipt)

Kemudian korang kuar balik interphase
 Ni korang tekan kat button icon kanta tu. Lepas tu pilih. Kalo nak scan guna camera cepat skit. Korang boleh scan pada barcode.

Tapi incase masa tu rushing dan sistem tak ok. Korang snap je gambar barcode pastu simpan. Key in semula kemudian dengan tekan pada ruangan Barcode scan.

 Lepas dah scan dia akan keluar senarai macam kat bawah ni. Kalau semua item yang nak discan dah ada boleh klik cash out. 
 Selepas cash out akan kuar senarai transaksi akan ada dalam ruang listing.
Tekan listing dan pilih tarikh transaksi yang korang nak tengok.

Haaa mudah kan.
Untuk manual macam mana nak resgiter agen nanti kita akan kongsi dalam post lain

Sekian terima kasih

Dayah Sprinter
Founder Sprinters Empire

No comments:

Post a Comment