Tuesday, 23 January 2018

DYXY Tidak Mengandungi Bahan Kimia Terlarang dan Mematuhi Syarat KKM

DYXY Tidak Mengandungi Bahan Kimia Terlarang dan Mematuhi Syarat KKM

Haa bila sana-sana dah viral pasal DYXY.

Viral sebab produk ni bagus dan ramai yang sangat berpuas hati bila menggunakan produk dari DYXY ni.

DYXY ni lulus KKM ker? Soalan yang biasa kami terima.

Haaa akak-akak semua jangan risau sememangnya DYXY ni ikut syarat yang KKM tetapkan tidak mengandungi bahan kimia terlarang. Korang boleh semak kat link ni.

Continue Reading

Monday, 22 January 2018

Sistem DYXY HUB : Manual Nak Daftarkan Agen dan Aktifkan Pembelian

Sistem DYXY HUB : Manual Nak Daftarkan Agen dan Aktifkan Pembelian

Haaa untuk rujukan para stokis DYXY sekalian. 

Korang mesti rasa buntu kan kali pertama nak menggunakan Sistem DYXY HUB ni macam cara nak daftarkan Agent pastu nak aktifkan.


Langkah 1 : Log Masuk DYXY HUB dan Klik icon register agent.



Langkah 2 : Masukkan butiran agent dan pastikan emel dan no telefon yang betul sebab emel dan sms akan dihantar kepada agent anda sebaik sahaja berjaya diaktifkan

Continue Reading

Sunday, 21 January 2018

Weii Canggihnya Sistem DYXY HUB

Weii Canggihnya Sistem DYXY HUB ni dah terasa macam cashier kat kedai hai bila mai tang scan hihi.

Haa DYXY dah maju selangkah dalam usahawa untuk nak tukarkan daripada Peruncit DYXY kepada Usahawan DYXY. 

Pada permulaan memang rasa macam susah skit tapi lama kelamaan memang best,

Sebab dari SISTEM DYXY HUB ni akan bantu kita untuk rekod data customer, rekod sale bulan dan paling penting ada list inventori stok yang akan sentiasa dikemaskini setiap masa. Tak perlu lagi nak update manual gitu best kan.

Haa untuk meh nak share skit manual untuk Agen yang baru nak berjinak guna DYXY untuk scan beli barang untuk jual pada customer

1. Log Masuk DYXY HUB

Continue Reading

Saturday, 20 January 2018

Latar Belakang DYXY dan Founder

Latar Belakang DYXY dan Founder

Assalamualaikum dan selamat pagi

Memandangkan Dyxy ni semakin viral sehinggakan selebriti pun mulai join untuk jadi usahawan DYXY, mesti ramai nak tahukan serba sedikit berkenaan DYXY.

DYXY ni diasaskan oleh Puan Dyana Roslan. 



Jom kita kenali founder DYXY.

Beliau merupakan ibu kepada 3 orang anak dan baru sahaja melahirkan anak ketiga pada tahun 2017. Masih muda umur dalam awal 30 an.

Mesti ramai yang kagum pada usia yang muda ni beliau dah bergelar jutawan kosmetik dan juga telaah berjaya membantu ramai lagi usahawan DYXY bergelar MASTER STOKIS level paling tinggi dalam DYXY untuk jana pendapatan LUAR BIASA cecah 6-7 angka woww sangat.



Ada dalam kalangan usahawan DYXY yang masih lagi belajar tetapi dah jana pendapatan luar biasa confirm nanti graduate tak perlu lagi nak risau pasal isu nak bayar ptptn nak cari kerja sebab pendapatan yang ada jika konsisten boleh menjamin masa depan yang lebih baik.

Untuk makluman korang semua puan dyana ni bukan calang-calang orangnya. Dia telah hampir 10 tahun dalam dunia kosmetik ni so dari pengalaman dia sebelum ni juga merupakan certified beauty consultant daripada CNI diaa gunakan untuk mengeluarkan produk DYXY yang viral dan meletop-letop dipasaran.
Continue Reading

Friday, 19 January 2018

Kat Mana Nak Beli DYXY Original Secara Walk in

Kat Mana Nak Beli DYXY Original Secara Walk in 

Haaa mesti ramai yang nak cuba produk DYXY yang sangat Viral ni sampai Mummy didie alias pun dah berdaftar jadi agen DYXY di HQ DYXY malam tadi. Baru tau Mummy Didie alias antara selebriti yang menggunakan DYXY dan dia tahu permintaan DYXY sangat tinggi dan menguntungkan terus tak lepas peluang untuk join kami dibawah leader yang sama iaitu Myra Rosla adik kepada founder

Selamat datang ke DYXY Mummy didie alias


Continue Reading

Thursday, 18 January 2018

Stokis Baru Dyxy Bandar Baru Bangi di bawah Sprinters Empire

Stokis Baru Dyxy Bandar Baru Bangi di bawah Sprinters Empire

alhamdulillah pada tanggal 16 Januari 2018, Sprinters Empire telah melahirkan seorang lagi Sprinters Leader iaitu Stokis Fatihah. Tahniah




Bermula sebagai agen pada Disember 2017 dengan modal permula Rm1104. Beliau telah membuat sale Dyxy hampir 100 set dan terkini ketika upgrade sebagai Stokis telah restock lagi 50 set. 

Alhamdulillah beliau berjaya jana pendapatan tambahan lebih 3 angka seminggu dan pernah  restock 40 set dalam masa seminggu stok tersebut abis.Anggaran keuntung dalam Rm 2000 woww sangat

Continue Reading

Wednesday, 17 January 2018

DYXY ke Lim Kok Wing University Wowww

DYXY ke Lim Kok Wing University Wowww

Haaa alhamdulillah DYXY kami sampai ke Lim Kok Wing University. Ada adik-adik manis yang bekerja disana nak dapatkan DYXY.



Sempat kita bertanya dah pernah cuba ke DYXY?

adik manis ni cakap dah saya dah cuba kawan saya punya tu yang nak order



Alhamdulillah order terus bersekali dua senang akak nak COD

kebetulan bulan ni ada promosi sapa yang buat belian combo paling basic Set Basic akan dapat Free gift coupon bernilai RM30 yang mana korang boleh guna untuk redeem 2 set basic lady. JIMAT weiii rugi sapa tak shopping cepat bulan januari ni.

Tunggu apa lagi khamis ni kan gaji meh wa 0133507996 sekarang jugak

Free gift lain yang cukup ekslusif dan menarik menanti anda.

Sekian, terima kasih

Dayah Sprinter
Founder Sprinters Empire

Continue Reading

Tuesday, 16 January 2018

Tip Usahawan Muda Nak Mulakan Perniagaan Secara Online Atau Offline

Tip Usahawan Muda Nak Mulakan Perniagaan Secara Online Atau Offline


Cabaran sangat, tambah adik-adik yang masih belajar. Risau akan masa depan kita adakah nanti bila kita tamat belajar kita akan dapat kerja yang kita idamkan. Dapatkah kita bertahan untuk mulakan hidup baru. Masa tu tiada pendapatan tetap, tiada kenderaan, rumah pun menyewa. 


Adakah adik-adik terfikir apakah hala tuju nanti?




Sebelum terlambat baikla bermula dari sekarang. Berniaga ni antara 9/10 punca rezeki. Jangan risau atau takut untuk cuba berniaga, kita kena berani kuar dari zon selesa. Tetapi harusla buat kajian pasaran terlebih dahulu. Cari yang sesuai dengan kelebihan dan karakter kita so mudah kita nak bawa diri nanti. Untuk permulaan cari yang modal rendah tapi boleh capai return of investment yang cepat (ROI).

Continue Reading

Friday, 12 January 2018

CIRI-CIRI MASCARA PUJAAN HATI WANITA


CIRI-CIRI MASCARA PUJAAN HATI WANITA

Wowww DYXY telah melancarkan produk baru iaitu Mascara DYXY. Apa yang menariknya mascara DYXY ni


Best sangat tau sebab dah cuba memang nampak beza sebelum dan selepas pakai DYXY mascara ni.

haa nak tengok lagi dekat meh teropong video boomerang kami ni hahaha


haaa ok meh nak kongsi apa yang bestnya mascara dari DYXY ni

Mascara DYXY ni memenuhi ciri mascara pujaan hati wanita

Lentik dan Panjang Tanpa Perlu Bulu Mata Palsu

Yelah mata merupakan tempat tarikan utama pada wajah kita, orang kata dari mata turun ke hati gitu. Lumrah wanita untuk tampil cantik bagi tujuan untuk keyakinan dan untuk tampil kemas bila berurusan dengan orang. Bagi yang bulu mata berapa nak ada, nak pakai bulu mata palsu trasa was was takut jatuh hukum haram sebab ada pendapat ulamak yang mengatakan haram memakai bulu mata palsu.
Continue Reading