Friday, 8 December 2017

Kisah Artis Makan Shaklee Set Hamil dan Menyusu

Leuniey Natasha Pun Makan Shaklee Masa Hamil

Trending sangat sekarang ni ramai artis berkongsi pengalaman Shaklee mereka. Sebenarnya Shaklee ni dah lama bertapak di Malaysia. Makin hari bertambah penggunaan Shaklee tak kira golongan profesional, artis tak kira umur so senang nak cakap ramai suka shaklee sebab shaklee always safe, works and  proven.



Apa yang menyebabkan produk shaklee ini selamat?
  • Shaklee akan membuat tapisan terhadap 350 contiminants, pesticide dan impurities dalam setiap ramuan botaninya.
  • lebih daripada 250 pesticide test di bawah requirement UNITED STATES PHARMACOPEIA (USP)
  • Shaklee membuat 1000 Quality test setiap tahun untuk pastikan produk ini selamat untuk semua
  • Tiada perasa, pewarna tiruan
  • Gluten Free
  • Non GMO dan disijilkan di bawah Identity Preserved Program (IPP), yang mana ia memastikan produk Shaklee bebas GMO dari mula benih sehingga proses matang.
  • Biodegradable- botol dan bekas shaklee dibuat daripada biodegradable dan barang-barang Get Clean Home Care productsdari shaklee dibuat daripada bahan-bahan yang selamat untuk alam sekitar iaitu bebas phosphate, nitrites atau borate. Hal ini kerana shaklee sangat menitik beratkan tanggungjawab untuk memastikan persekitaran hijau tanpa pencemaran.
Berbalik kepada kisah Leuniey Natasha

Leuniey dah mula menggunakan set hamil shaklee dari masa mengandung anak pertama lagi. Patutla comey sangat anak beliau yang pertama Kayla Elayna.



                                                   Kombinasi set hamil dan set berpantang Shaklee


Selain itu, Jihan Muse juga turut berkongsi dengan peminat rutin supplement yang diambil dari shaklee. Patutla kan kita tengok Jihan Muse ni masih lincah di atas pentas mengacarakan program kegemaran ramai walau pun tengah sarat.



Selain itu, puteri sarah liyana juga turut berkongsi dengan peminat supplement shaklee yang digunakan semasa menyusu.

haaa apa yang best yang set hamil shaklee ni. Kita boleh guna masa hamil dan seterusnya sambung selepas bersalin. Boleh guna semasa tengah berpantang dan sangat bagus juga untuk tempoh menyusukan bayi,

Haaa antara fungsi set hamil shaklee seperti di bawah;

SET BERPANTANG & MENYUSU SHAKLEE :



*VITALEA (multivitamin)*



 membekalkan vitamin dan mineral penting buat si ibu yang mungkin tak dapat nutrien lengkap dari diet harian.



*VITA C dan B complex*

bekalan vitamin C dan B yang cukup dalam diet harian ibu dapat membantu menghasilkan susu ibu yang berkhasiat dan sihat untuk memberi kesihatan menyeluruh buat ibu dan bayi.


vitamin C  memainkan peranan penting dalam pertumbuhan sel tumbesaran bayi.



Vitamin B complex dapat mengekalkan kesihatan sistem saraf bayi. ia juga penting untuk penghasilan hormon dan sel darah merah bayi.

buat si ibu pulak, ia dapat mengurangkan tekanan sekaligus dapat buat ibu sentiasa berasa tenang.



*ESP-energizing soy protein*

Bayi kita memerlukan sumber protien yang mencukupi dalam proses tumbesaran kerana protien adalah ‘basic building block of the body’. selain tu, sumber protien yang selamat seperti non-gmo soy sangat membantu dalam penghasilan susu ibu.


*OSTEMATRIX (kalsium)*

susu ibu dihasilkan 40% daripada kalsium.
dan, kalsium ini sangat penting untuk tulang dan gigi yang sihat buat simanja.


*OMEGA GUARD ( minyak ikan)*

omega guard yang mengandungi omega-3 fatty acid sangat membantu dalam perkembangan otak dan mata yang sihat buat si manja.
kajian saintifik membuktikan, lebih banyak bekalan omega-3 anda bekalkan kepada bayi anda, lebih hebat dan cepat neurons akan berhubung sekali gus menjadikan anak kita pintar.


*ALFALFA complex*

alfalfa mengandungi banyak nutrien penting seperti vitamin K,A,B1,B6,C,E kalsium, zinc and iron.
kesemua nutrien2 ini adalah penting untuk tumbesaran bayi yang sihat.
dan….alfalfa ini adalah rahsia turun temurun untuk menambahkan dan memekatkan susu ibu!

untuk set hamil shaklee sama jugak macam set berpantang cuma alfalfa sahaja yang tak digunakan masa hamil. Nampak jimat sangat dah la vitamin C & Vitalea ni boleh tahan sehingga 4-6. 

Haaa tunggu apa lagi jom kita pakai ramai-ramai amalkan set hamil, menyusu dan berpantang shaklee ni.

Tak perlu nak risau anak kena kuning masa berpantang, tak perlu risau masalah susu tak cukup dan tak perlu risau pasal berat badan sebab rata-rata yang amalkan shaklee secara konsisten semasa bersalin berjaya capai berat asal sebelum hamil dan ada yang terkurus terus capai berat zaman bujang wowww sangat tau tu pengalaman sendiri la ni hihi.

Jom wasap dayah 0133507996 untuk pertanyaan lanjut berkaitan produk shaklee pilihan anda

Sekian terima kasih
Dayah Sprinter
Shaklee Putrajaya Cyberjaya Dan Bangi
Wa Direct 0133507996

No comments:

Post a Comment