Tuesday, 14 November 2017

Ikhtiar Cepat Luka Kencing Manis Kering Elak Potong Kaki

Ikhtiar Cepat Luka Kencing Manis Kering Elak Potong Kaki

Pasti sesuatu yang merisaukan apabila ibu atau bapa kita yang menghidap sakit kencing manis ni ada luka.

Takut sangat sebab orang kencing manis ni kan luka dia lambat kering.

Tambah kalau kawalan gula tak dikawal nanti pelbagai kesan lanjut termasuk paling ditakuti kaki ibu atau bapa terpaksa dipotong.

Saya pernah berhadapan dengan pelanggan yang mana emaknya ada masalah kencing manis. Luka pada bahagian kaki lambat sembuh dan terpaksa dipotong sedikit pada bahagian jari.

Malangnya selepas pembedahan, bahagian luka tersebut lambat sembuh dan tak lama lepas itu ibu beliau terpaksa jalan pembedahan untuk potong bahagian kaki dari asalnya jari di naikkan ke bahagian buku lali atau keadaan serius sehingga bawah skit dari lutut.

Pedihkan kita nak biarkan ibu bapa kita keduanya lalui perkara ini.

Oleh demikian, apabila Vivix untuk harga ahli ni dah tiada GST mulai 1 Jun 2018 harga Vivix jadi sangat murah beza Rm 95 untuk sebotol Vivix. Ramai yang borong terus dua botol dengan harga RM 760 dan dapat keahlian percuma untuk setahun. Kalau tidak harga asal RM 950 untuk dua botol.

Vivix murah kan sangat ok jom kita lihat macam mana Vivix ini dilihat sebagai alternatif untuk bantu proses luka kencing manis atau luka pembedahan.


Vivix bantu cepat sembuh luka betul ker?

Mentang-mentang sekarang ni promosi Vivix harga runtuh semua pakat dok mencari yang baru lepas pembedahan, yang ada luka pada kaki sebab kencing manis yang darah tinggi yang lepas bersalin. 


Amboi murah sangat ka sampai semua pakat kalut ni. Hihi. Iyer murah ya amat jatuh harga sebotol dalam rm 380 padahal harga asal rm 475. Siap lagi bonus lagi tau rm 36.10 haa syaratnya kena beli dua botol terus la free membership. Nak beli share ke apa terpulang, cari la rakan-rakan ke sedara yang minat nak join beli.

Eh sebelum tu nak tau jugak BAGUS sangat ke VIVIX ni asyik Vivix jer. Skit Vivix. Dalam vivix tu ada apa?

Vivix ni antioksida yang hebat mempunyai ramuan utama antaranya



Kesemuanya memainkan peranan dalam menjadikan Vivix membantu untuk metabolisma sel lebih baik dan menjadi body guard atau askar untuk melindungi sel-sel badan dari rosak akibat radikal bebas. Maklumat lanjut keistimewaan ramuan vivix baca disini

haaa kat atas menunjukkan proses penyembuhan luka.

Meh nak share skit pasal ada kajian berkaitan fungsi antioksida dalam penyembuhan luka. yelah selalu dengar orang lepas operation makan buah oren untuk vitamin dan antioksida. Haa Vivix ni memang mudah la sangat minum satu sudu sehari, khasiat antioksida yang dapat berganda dari buah oren. Muscadine anggur (Vivix) 6800 ORAC manakala buah Oren 750 ORAC. Haaa nampak tak.


Vivix ni terdiri daripada antioksida jenis polyfenol. Jenis antikosida boleh baca disini.  
Polifenol antara khasiatnya memberikan tumbuhan sifat kerintangan terhadap serangan penyakit dan tekanan persekitaran. Kebiasaan polifenol pada sesuatu tumbuhan terletak pada kulitnya contoh macam anggur muscadine.


 Ada kajian yang dijalankan berkenaan clue bagaimana proses penyembuhan luka berlaku dengan lebih baik. Menurut kajian ini, polifenol dari tumbuhan ini mengalakkan pemindahan stem cell yang terdapat dalam darah untuk berkumpul di kawasan sel tisu yang rosak untuk mempercepatkan proses penyembuhan luka. Bacaan lanjut berkenaan kajian tersebut disini

Stem cell ni dia boleh bertukar mengkhusus untuk jadi sel-sel lain. So bila jadi luka, stem-stem cell yang berpindah ke bahagian luka itu akan bertukar kepada sel-sel yang diperlukan untuk membina semula struktur kulit di kawasan luka.

haaa so itu lu clue ramai yang akan cari buah oren kalau lepas pembedahan.

Yang nak lagi mudah amek Vivix saja dah la sedap. zass buka sudu minum 1 sudu teh sehari dah dapat khasiat dari polifenol. Tapi perlu faham Vivix ni bukan untuk tujuan merawat, dia melengkapkan nutrisi yang badan perlukan untuk tujuan penyembuhan. Ubat dari doktor masih perlu ambil ikut jadual dan Vivix ni dijarakkan pengambilan 2 atau 3 jam dari pengambilan ubat. Alaa vivix ni umpama hampa semua makan buah la tapi dalam bentuk dah extract jadi pati anggur gitu.

Antara testimoni mereka yang menggunakan Vivix untuk mempercepatkan sembuh luka adalah seperti berikut;

Haaa ni pelanggan sendiri. Mak akak ni sebelum ni  dah kena potong ibu jari kaki dan memang ada kencing manis. Rupanya tak henti disitu, kaki masih belum baik dan doktor nak potong lagi. Kakak ni amek Vivix untuk maknya ikhtiar andai ja doktor bagi peluang untuk tunggu tak potong lagi. Tapi doktor dari hospital satu juga syor untuk potong tak nak terus merebak. So lepas dua minggu bila tanya keadaan maknya. kakak ni bagi tau luka pada tempat jahit nampak kering dan takda bleeding. Alhamdulillah semoga terus baik dan sihat mak kakak ni. Haaa kat kawa ni saya share perkongsian rakan-rakan blogger lain berkenaan pengalaman pelanggan mereka denagn Viivix selepas pembedahan. Majoriti akui luka semakin cepat baik. Alhamdulillah.


Ihsan google
Ihsan Google
Haaa tunggu apa lagi, kalo memang berkenan meh cepat GRAB VIVIX PROMO harga murah deangn hubungi saya terus untuk pertanyaan lanjut

Sekian,

Pengedar Shaklee Cyberjaya Putrajaya
ID : 1110814
Dayah Sprinter
Direct What aps :
http://dayahmy.wasap.my atau 0133507996

COD sekitar Cyberjaya dan putrajaya
Pengeposan ke seluruh malaysia.

0 comments:

Post a Comment