Tuesday, 7 November 2017

Pentingnya Kemaskini Inventori dan Hasil Jualan Shaklee

Pentingnya Kemaskini Inventori dan Hasil Jualan Shaklee. Haa hari nak kongsi pentingnya kita buat inventori untuk stok. Yelah walaupun kita buat bisnes secara sambilan, tapi yang sambilan tu la kadang-kadang tak cukup masa kan. So sebenarnya buat inventori ni sangat sangat membantu kita untuk track record jualan harian, stok yang laju dan stok yang perlahan. So mudah untuk kita nak jangka apa yang perlu beli banyak dan apa yang perlu beli skit.

Selain itu, pastikan stok yang expired date yang paling awal dikeluarkan dulu baru yang agak lewat skit. Tujuan nak seimbangkan tak nak kita tak ambil kisah, tau2 yang dok bergerak laju kuar semua yang expired date baru yang lama ni terbiar sampai ke expired. Kalau jadi macam memang merugikan. Satu lagi membantu sangat, tambah-tambah macam shaklee ni produk dia laris sangat-sangat, bila buat promosi berdesup abis. Haaa kalau tak simpan stok macam mana kan, tau tau tak sempat Grab tapi pelangga kita ramai yang nak. Dah pelanggan tu cari orang lain atau kita terpaksa pass dia pada orang lain.




Macam saya bila buat sentiasa kemaskini stok ni saya dapat agak dan jangka stok yang out of stock di Shaklee so saya akan borong la. Bila dah out of stock macam gula orang datang cari stok kita. Alhamdulillah, makanya jualan pun meningkat.

Selain kemaskini stok tu, kena jugak kemaskini senarai jualan untuk tengok jualan masuk, untung bersih, duit modal untuk psuing beli stok. Alaa tak yah pening pening buat kot excel yang mudah dan kita paham senang abis cerita. Haaa nak tengok contoh saya. Hurm nanti-nanti la yer kalau ada masa.

Tengah kita dok seronok update inventori tiba tiba ada tangan kecil dok main stok kat belakang hahaha adik adik

haaa ni vitamin kegemaran anak saya. Rasa anggur sus. Kebetulan bulan ni ada promosi beli terus yer JIMAT banyak. Yelah sebotol dalam RM 112 pastu beli 3 percuma satu, jatuh sebotol dalam rm 84 macam tu mau tak JIMATTT.

haa promosi sampai 30 November 2017. Yang berkenan meh cepat hubungi saya untuk tempahan atau maklumat lanjut

Dayah Sprinter
Pengedar Shaklee Putrajaya Cyberjaya
Shaklee ID 1110814
COD percuma sekitar Cyberjaya dan Putrajaya
Wa Direct 0133507996

Sekian, terima kasih

0 comments:

Post a Comment