Thursday, 9 November 2017

DYXY selesa dipakai walaupun ketika bersukan

DYXY selesa dipakai walaupun ketika bersukan. Haaa meh nak berkongsi.

saya ni bukan jenis pengemar mekap. Tapi sejak saya baca dan amek kisah berkenaan apa kesan UV terhadap kulit mula la rasa insaf sebab selalu berjemur panas kulit togel je tak pakai apa. Memang sekarang eh ok jer. Tapi sebenarnya kulit kita ni lama-lama sangat terdedah kepada UV rosak kak dari dalam (baca disini info lanjut bahaya sunburn). Bila dah umur bertambah, mula lah kulit kurang anjal, mula berjeragat dan berkedut. Paling takut awal dari usia sebenar penuaan tu berlaku.

haa ni la rutin hari-hari sebelum turun ke trek akan pastikan muka ni guna DYXY 3 item dari set basic DYXY. harga promosi serendah rm 140.

Memang rasa best sangat tambah tambah untuk orang yang tak suka mekap ni. Kulit rasa ringan je. lagi satu lepas berlari tengah berpeluh tu pun masih ok.

muka berpeluh tak kira kena lari 9 round stadium hahahaha.

Bestkan takda la peluh tu macam teh tarik keruh je.

So saya memang syorkan sangat kepada mereka yang kaki zumba kaki marathon kalo mencari sesuatu untuk kulit anda ketika beraktivit di bawah matahari meh cuba DYXY ni sebabnya selain tekstur nya ringan dan tak melekit (matte), BC Ceam Dyxy ni pun ada S{F 50 tau. Kiranya okla kan dari kulit tak pakai apa. Nak cari sunblock ada yang tak sesuai untuk kulit saya. nak tau manfaat BC Cream disini.

haaa ni gambar sebelum berlari. Selepas berlari pun bila singgah COD barang pada customer atau jumpa orang muka maitain je ok tak pucat. yelah kita menjual produk komestik walau pun badan masam dengan peluh hihi muka mesti kena maitain cantik gitu hihihi.

 Ni gambar hari lain, lepas training tu singgah kejap amek barang. Muka still elok padahal sebelum ni berpeluh tak kira.


haaa ni gambar semalam bila coach turun harus la hangit berjemur tengah panas kena training untuk pass baton. 

Terus rasasemput lama tak sprint. Hahaha. Gigih training ni sebab ada sukan antara agensi nak lawan next weekend. Tolong doakan kot boleh pingat banyak acara pulak tahun ni 100m, 200m, 4x100m & 4x400m dengar pun dah macam nak pengsan kenapa urusetia letak banyak sangat acara hahaha.

Semoga dipermudahkan. Haa ok bagi yang mencari DYXY boleh hubungi saya untuk pertanyaan lanjut

Dayah Sprinter
Agen DYXY Putrajaya Cyberjaya
Wa Direct 0133507996
COD percuma di Putrajaya dan Cyberjaya

Sekian terima kasih

32 comments:

  1. Ada a few rakan yang pakai DYXY nie - diorang pun bagi review sesuai dengan kulit diorang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooh yeke. Betul ni mula terpikat nak guna sebab tengok ramai kawan bagi review best. terima kasih singgah

      Delete
  2. bagus produk ni. kawan saya pon ada cuba juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh ramai pengguna DYXY dikalangan kita kenal

      Delete
  3. Pernah pakai face mist dyxy ni . Wangii
    New followers kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih follow. Kan best sangat facemist dia wangi. Mula2 beli facemist kemudian dah cuba BC CReam dia terus suka

      Delete
  4. takpernah try lagi mana mana produk dyxy tapi masih menabung untuk beli hehe best tengok feedback okay semua <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah dik memang best. kalau berminat nanti boleh direct wa akak, akak bagi diskaun istimewa untuk geng Malaysia Lifestyle Blogger

      Delete
  5. Mcm mana nak beli kak? Thru agen je ke? Mayb lps ni akak blh try brand widwid plak..serum dia bagus

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak agen DYXY. Boleh Wa 0133507996 kalo nak beli. COD percuma di putrajaya dan cyberjaya.Pos tambah Rm 7 untuk semenanjung Malaysia.

      Delete
  6. Bagus produk ni sebab kebanyakan produk kalau kita pakai waktu bersenam,konfem rasa melekit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah. ini memang rasa macam tak pakai bedak. elok je lepas bersenam lap peluh pun rasa ok je muka

      Delete
  7. tak pernah dengar pasal produk ni.. tapi tengok muka yang buat testimoni tu glowing macam best pula..

    ReplyDelete
  8. Wah not bad the price for 3 items cuma rm140 je..
    Nnt boleh cuba ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah harga dia mampu milik. Tengah2. Student pun ramai yang pakai DYXY

      Delete
  9. makin popular product Dyxy, di office ramai yang guna..SA blom cuba lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya ni terpengaruh dengan rakan-rakan tengok ramai review ckp bagus. Memang tgh mencari so cuba rasa serasi

      Delete
  10. Ramai pakai dyxy ni kan sekarang? My sister pon pakai juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang tenga viral sekarang ni. Lagi pun sebab harga dia sedang sedang so ramai yang mampu miliki

      Delete
  11. Untuk lelaki okay tak?
    Saya selalu juga sunburn kalau terdedah bawah matahari
    Especially buat event outdoor.
    Sunburn jadi gelap tak kisah, tapi yang peritnya sebab pedih.
    Cam bagus je produk ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang lelaki pun boleh nak cuba pakai.Ok sangat BC cream dia. Sapu nipis di muka insyallah nampak natural je muka

      Delete
  12. makin popular dyxy ni. aira pernah cuba mist je, ok lah juga:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun mula dengan facemist kemudian BC cream. Facemist dia pun best

      Delete
  13. Saya ni bukan lah atlet tapi ni ok kalau kita jenis yang buat kerja luar dan terdedah kepada matahari yang banyak..

    ReplyDelete
  14. Popular Dyxy ni. Selalu baca review daripada pengguna semuanya berpuas hati dengan Dyxy. In sya Allah ada rezeki lebih nanti bolehlah cuna kot

    ReplyDelete
  15. Dulu ingat lagi zaman sekolah.. Lepas settle acara trak, esoknya pergi pertandingan memanah kebangsaan...

    Balik je, terus pergi pertandingan boling padang peringkat negeri.

    Balik je, nk persiapkan untuk kejohanan silat, cikgu tanya.. awat muka dah hitam legam hahahahah

    ReplyDelete
  16. first time see this brand. looks good

    ReplyDelete
  17. Ehhh just in time, saya pun cari sunblocked ketika bersukan. Semua yang saya cuba buat pedih mata je. Hahaha. Kalau berpeluh kuat di muka lagi la susah nak berlari. Kain towel tu ibarat lap peluh sekali dengan sunblocked.

    DYXY ni ada bau tak kak? Saya tak berapa suka ada bau. Nanti akak bg tau dia bau camana. Hehehe. boleh beli nanti.

    ReplyDelete