Monday, 6 November 2017

Diari Dayah Sprinter : Meluaskan Medium Promosi Menggunakan IG

Meluaskan Medium Promosi Menggunakan IG. Sebelum ini lebih selesa untuk gunakan medium facebook sebagai tempat untuk berkongsi berkenaan info kesihatan dan info berkaitan produk shaklee. Dan sekali skala guna promosi untuk jualan. 

IG dan FAcebook ni masing-masing ada kelebihannya. Untuk facebook ni saya banyak dapat pelanggan dari kalangan kenalan sendiri samada rakan sekerja, atau rakan sekolah atau rakan univerisiti. Untuk pelanggan betul-betul baru yang takda link ni memang jarang tapi ada. Mungkin dia jumpa melalui sharing kawan-kawan. Manakala di IG ni saya dapat pelanggan yang kebanyakkan memang pelanggan baru.

 Mudah sangat untuk close dela kerana mereka memang sedang mencari. Bila tanya dari mana dapat, diorg maklumkan dari IG. Ada yang menggunakan button carian item mengikut lokasi mereka contoh #ShakleePutrajaya. So terjumpa la IG saya. Tengok pulak berdekatan, maka diorang teruskan niat membeli dan dapat barang seawal kurang 24 jam.




Haaa bagi kawan-kawan yang masih belum menggunakan medium dari IG sila la ambil peluang. Paling takda masa, korang copy paste je balik yang ada dari Fb personal atau korang post di IG link dengan Facebook. Tapi masa saya , lagi suka post kat Fb dulu sebab nak susun ikut album dan kategori kemudian copy paste masuk dalam IG. Sekiranya anda tak mampu untuk buat banyak medium serentak, minta la bantuan suami hihi. Alhamudlillah buat masa ni, untuk DYXY dapat 4 pelanggan dari IG dalam masa 2 minggu aktif dan shaklee ni baru dapat sorang. Alhamdulillah. Tolong doakan semoga sale makin bertambah dengan jayanya.

Untuk Ig ada yang berkongsi Tips , perlu banyakkan gambar yang menarik dengan keyword. Post pun tak perlu pantang.

Contoh entry dari iG

Jangan lupa # tu ye yang tu yang mahal untuk IG. Yang tu yang nak mudahkan pelanggan search kita. Kami ni tak hebat pun baru setahun jagung. Yang mana yang baik boleh amek untuk amalkan.

Untuk facebook pulak boleh pelbagaikan story telling atau copy writing.




haa bagi yang serius ingin berbisnes dan perlukan panduan meh la hubungi saya insyallah saya akan bantu untuk anda tambah pendapatan dari dua angka ke tiga angka ke empat angka. Best kan.

Dayah Sprinter
Pengedar Shaklee Cyberjaya Putrajaya
Shaklee ID 1110814
COD percuma sekitar Putrajaya dan Cyberjaya
Ready Stock insyallah sentiasa ada.

0 comments:

Post a Comment