Friday, 3 November 2017

Diari Dayah Sprinter : Latihan Sukan

Assalamualaikum

Bulan November ni bermula rutin pagi-pagi ada latihan sukan. Hahaha kami ni bukan atlet profesional. Suka-suka je ni join sukan antara agensi di bawah kementerian kat ofis kami ni. Saja nak melepas gian hahah dulu masa muda remeja memang aktif sukan tapi sampai peringkat daerah je mampu. Kat universiti ada jugak masuk MASUM tapi skali je masuk kemudian ada faktor-faktor tertentu, so tarik diri dan berehat dari dunia sukan ni.


Rutin pagi sebelum ke stadium. Selalu memang jenis yang tak sarapan berat kalau ada training. So pagi-pagi selalu amalkan sarapan ringkas on the go ESP + Performance Drink.

alhamdulillah rasa perut tu terisi. Bertahan la sampai abis training.

Semasa training pulak bawa bekalan air oren (performance drink). Air ini lebih macam 100 plus la tapi lebih sihat takda gas. Takda gula tambahan




 Serius lepas pekena air oren ni masa lepas lari rasa ok skit. Kurang letih boleh sambung latihan hahaha. Atlet pencen memang macam ni stamina out lama tak lari. Ni muka baru lepas lari 5 round stadium haha.

Haa lepas penat training, acara last skali adalah acaara bergambar haha sebagai bukti kehadiran nak hantar dalam group.
 Selalunya samada malam atau siang akan telan Vivix ni satu sudu tujuan untuk kesihatan badan. Yelah bukan nak kata ratu lilin sangat tapi kena kisah takut bawah matahari lama, nanti badan cepat sakit bila mana radikal bebas dari sinaran UV banyak terkumpul dalam badan. Radikal bebas ni lawannya antioksida la.


 Untuk penjagaan luaran dari perlindungan UV pakai BC Cream dari DYXY sebab ada SPF 50 boleh la kan. Jadi la dari takda apa-apa.

Ok setakat ini je untuk kali ni. Nanti kita share lagi yer.

Sekian, dayah sprinter

No comments:

Post a Comment