Saturday, 4 November 2017

Diari Dayah Sprinter : KENAPA BISNES SHAKLEE NI BEST SANGAT

KENAPA BISNES SHAKLEE NI BEST SANGAT

Alkisahnya kami ni minat berniaga. Mungkin dari kecil dah didedahkan dengan berniaga masa tu tujuan utama nak bantu mak tambah income. Yelah mak suri rumah je ayah kerja polis anak ramai.

Dah macam2 jugak kami dah jual sebenarnya.

 Dari kecil sampai ke sekarang

Kuih Muih- sekolah rendah/menengah
Kuih raya - final year USM
Tudung - masa dah kerja
Emas - masa dah kerja
Customize Baju budak2 - tahun lepas.
Shaklee - sekarang
Dyxy- sekarang

Dalam banyak bisnes kami buat ni. Baru la terasa bisnes shaklee ni paling BEST.
Sebab

Bermula dengan modal rendah rm68.90 (yuran ahli) atau tanpa modal dengan belian 200 uv




Dropship - mudah sangat kalo tak simpan stok order shaklee kt website online, shaklee hantar terus ke pelanggan dah la jimat pos kadar dia flat rm10.90 kalo semenanjung untuk belian bawah rm800, kalo lebih free. Klik klik klik barang sampai. Pernah tengah anak warde kat hosp kawan nak order shaklee kami klik klik barang sampai di rumah. Hsbd tlg codkan.



Company dah stabil dan lama- pernah join bisnes emas company tu tak berapa kukuh alihnya tuan nya lari menghilang duit kita pun melesap skali huhu.

Produk shaklee tak off season sentiasa je dari dulu sampai sekarang sentiasa orang masih setia nak makan Vitalea yang dah berusia beratusan tahun. Tak macam jual tudung seminggu je dah ada design baru. Huhu stok lama terperam je orang dah tak minat.

Barang sedia ada- kita jual benda yang ada. Yang terkenal khasiat dia. Jimat masa cuma perlu rajin buat marketing. Tak macam jahit baju dulu nak dapat untung bersih rm30 rasa perit sangat nak potong kain, nak buat pola, nak design sendri, nak jahit nak dapat sepasang baju berapa byk masa yanh terluang. Kalo kita sakit bisnes pun tak jalan. Tak mcam shaklee demam pun bisnes on.😉 Alhamdulillah

best sebab di bawah naungan master leader dan leader yang hebat. Mereka tak pernah nak kedekut ilmu nak ajar saya. Macam2 untuk pelbagaikan strategi marketing. 

Cnth
Dulu : post kat fb banyak post menjual " saya jual shaklee, saya sudah anda bila lagi" kalo baca sekarang rasa macam ya allah bezanya aku yang dulu.

Sekarang : banyak post fb story telling , kadang copy writing personal branding dah mula develop dari orang tak kenal dayah sprinter 🤣 sekarang ramai kenal dayah sprinter.
Jangan terkejut siap ada blog lagi tau


Apa yang perubahan dari bisnes ni semuanya kaut dari team OPE bawah naungan Aeinna Musa dan team Maestro bawah naungan master Nadiah Suhaidi

Ni antara yang bestnya bisnes shaklee kami nampak hala tuju kami akan datang
Bagi yang masih tercari cari hala tuju nak buat bisnes jom sertai kami.
 Insyaallah berbaloi.


Ini kisah shaklee saya kenapa saya suka shaklee dan setia sampai sekarang.
Dayah sprinter 1110814
Pengedar Shakle Cyberjaya Putrajaya
Supervisor Shaklee sekarang
Insyallah Master Coordinator shaklee akan datang
COD percuma sekitar Putrajaya dan Cyberjaya
Hubungi  secara terus melalui wasap : 0133507996

Terima kasih

No comments:

Post a Comment