Wednesday, 22 November 2017

Istimewa BC Cream DYXY Apa kata mereka?

Istimewa BC Cream DYXY Apa kata mereka?

Kulit Tak Capuk dengan DYXY BC Cream. Haaa produk kosmetik tengah viral sekarang ni. Semua pakat risik DYXY BC CREAM dan Facemist. Apa yang menyebabkan BC Cream DYXY special sangat yer?


    Promosi sehingga 30 november 2017.

Ramai yang mencari BC Cream ni sebab BC Cream jenis Matte Mousse. BC Cream DYXY ni menggunakan teknologi korea. Kombinasi BB Cream dan Concealer.

Apa itu BB Cream?

BB Cream ini merupakan Beauty Balm atau Blemish Balm. Ia merupakan tinted moisturiser dengan kandungan SPF. Bagi BC Cream DYXY ni mempunyai SPF 50. BB Cream ni bertindak melembutkan kulit , melindungi kulit. BB Cream ini mempunyai tekstur lebih ringan daripada foundation. Patutla pakai BC Cream DYXY ni rasa ringan je muka macam tak mekap. Selesa sangat kan. Tu salah satu sebab BC Cream DYXY ni viral.

Continue Reading

Tuesday, 21 November 2017

Jerawat Kecut Kulit Kurang berminyak dengan DYXY

Jerawat Kecut Kulit Kurang berminyak dengan DYXY

Haaa meh nak share testimoni panas daripada customer DYXY saya sendiri.

Alkisahnya sebelum ni dapat wasap daripada seorang adik ni usia belasan tahun rasanya.

Tengah survey nak beli Dyxy. So saya pun layan maacam biasa dan adik ni kata dia tanya je dulu. Hihi ok je selagi kita boleh share info, kita akan share info beli atau tak tu kira kemudian sebab semua tu rezeki dah ALLAH tetap.

So close deal dan hari yang sama saya COD DYXY set basic pada adik ni di presint 11 Putrajaya lepas balik kerja.


Haaa adik ni amek set ni masa ni promosi lagi Rm 140 jer untuk satu set dan kita bagi free gift. ada 2 item memang gembira tak terkata la adik ni.

Dah lah servis pantas, dapat hari yang sama siap dapat free gift lagi kan. Mau tak best.

Lepas seminggu baru sempat nak follow up. Adik ni memang puas hati la katanya. Sebab lama dah mencari akhirnya jumpa DYXY yang serasi dengan kulit.

Sejak menggunakan Dyxy ni kulit pun makin kurang berjerawat. Bila ada jerawat cepat2 sembur DYXY facemist tak sampai 24 jam dah kecut AJAIB sangat tau DYXY ni.

Punya gembira kita siap offer dropship lagi. Yelah alang-alang dah pakai dan serasi boleh sambil sabil jual kalau ada kawan-kawan yang nak. Hihi takkan nak pakai seorang-seorang ye dak.

Haaa promosi bulan November ni akan berakhir tak lama lagi. So bagi yang berminat Jom cepat grab wa 0133507996 untuk pertanyaan lanjut.


Terima kasih 

Dayah Sprinter
Stokis DYXY Putrajaya Cyberjaya
COD Percuma Di Putrajaya & cyberjaya
Continue Reading

Monday, 20 November 2017

Kerepek Pedas Viral Bytz Sedap

Kerepek Pedas Viral Sedap.


Haaa meh kali ni entry kita nak share pasal satu produk ni sedapnya ya amat. Nyum nyum korang kalo makan memang depan tv tu tak perasan sebalang boleh abis. Rasa dia sedap, ranggup dan kepedasan dia sedang-sedang , manis pun sedang-sedang okla kan dan paling penting hahah dia ada ikan bilis. Sebab saya ni hantu bilis hahaha. Korek cari bilis sambil makan tu.

Alkisahnya, masa saya hantar satu set basic DYXY pada dropship saya, dia bagi free satu balang kerepek ni. apa lagi tinggal kat ofis. Yelah pagi tu sukan, petang dapat kudap-kudap ni memang lah kan. Petang-petang time sukan memang lapar.




Continue Reading

Sunday, 19 November 2017

Diari Dayah Sprinter : Yeay Pingat Gangsa Untuk PSSK kali ni

Diari Dayah Sprinter : Yeay Pingat Gangsa Untuk PSSK kali ni

Alhamdulillah rezeki untuk dapat pingat gambar untuk acara 4x100m bagi sukan kali ni.



Tahun lepas kecewa sangat bila hampir nak menang tapi takda reezeki. Tahun ni team-team yang hebat semuanya buat yang terbaik. Selain strategi yang diatur oleh coach betul2 mengena.


Continue Reading

Saturday, 18 November 2017

Dayah Sprinter Rasmi Tudung Sukan Baru Cantik Yeayy

Dayah Sprinter Rasmi Tudung Sukan Baru Cantik Yeayy


Haaa entry kali ni kita nak share review skit pasal tudung sukan ni cantik sangat tau.

Kali pertama tengok ada kawan yang pakai.

Kemudian asyik pergi training sukan pakai shawl memang la kan kena time panas fuhh rasa panas pening kepala. Pastu kalau hujan mau nampak lencun dan jadi berat.

Tengok ada member pakai tudung sukan jenis kain jersey ni nampak macam ringan dan selesa. Paling penting nampak sejuk haha takda la nak pitam kalo kena berlari tengah panas dan takda la kepala rasa berat bila kena lari time hujan lebat. Kebetulan masa sabtu tu kena lari time hujan selamat ada tudung ni hihi.


Best sangat tau tudung ni rugi beli satu jer. Pastu dua hari yang sama pakai tudung ni jer hahaha. Sampai je stadium perkara pertama buat snap gambar satu pastu send kat seller. Haha sebab seller ada minta gambar satu untuk simpanan dia. Memang masa sukan ni tudung kita lain dari yang lain hihi bangga gitu. Siap warna matching pulak dengan baju seragam berlari. Dan paling penting, masa kita dapat pingat tu kita bergaya pakai tudung cantik ni hihihi. Masa lari dalam hujan pun kita pakai tudung cantik ni. Paling penting awning maintain cantik hahaha baru tangkap gambar sebelum dan selepas lari cantik jer hihi.


Kita basuh ok so wangi tudung ni bila pakai keesokannya. Malam tu sampai umah bangi terus masuk tudung ni dan baju berlari dalam mesin basuh pastu dah siap spint angin angin kan bawah kipas. Eh sejam dah macam kering wowiiii best sangat.

Tak perlu la esok pagi mengelabah bangun nak kena iron tudung bagi kering. Hahahaha. Cantikkan ni design diamond. Murah je korang rm 49.90 kualiti memang terbaik. Rasa sejuk, ringan dan selesa. Labuh tudung pun ok. Yang ni saya amek saiz M.

haaa macam-macam pilihan corak lain yang ada tau. Hihi apa lagi korang kalo berminat cepat contact seller ni ni no wasap dia 016 333 2041.

Sekian naa

Terima kasih

Continue Reading

Friday, 17 November 2017

Stok Baru Kolagen Shaklee Dah Masuk dengan Kuota Belian 16 Kotak Sahaja

Stok Baru Kolagen Shaklee Dah Masuk dengan Kuota Belian 16 Kotak Sahaja.

Wooww. Berita tergempr untuk semua peminat Kolagen dari Shaklee ni. Bukan apa ramai la kawan-kawan kami yang memang makan kolagen ni rasa susah hati bila dapat tahu kolagen out of stock sebelum ni.


Masing-asing dah susah hati lepas nak makan apa pulak . Sebab yang amalkan kolagen ni kebanyakannya memang jenis tak makan tablet. Kolagen bancuh dengan Vivix atau air jus je la mampu diorang telan. Tujuannya amek kolagen ni untuk kesihatan. Yelah kolagen ni bukan sekadar cantik je tau macam dalam entry ni.

Continue Reading

Thursday, 16 November 2017

Diari Dayah Sprinter : Layan Miang Kham Thai Food festival.

Assalamualaikum

Haaa nak jadikan cerita semalam masa nak hantar kakak g tuisyen tengok ada macam thai food festival area bangi seksyen 7 tu. Haaa apa lagi zasss pergi singgah.


Sebabkan dalam fasa penjimatan hahaha, so window shopping je la nak beli pun beli miang kham je la.

Ni kalau tak control rasa macam semua benda nak makan. Hihi so kami singgah beli miang kham dan minum air je.

Alhamdulillah sebaik la miang kham dia ok cuma harga la rm7 macam hurmm mahal jugak laa.

Antara menu-menu yang ada.


banyak yang menarik sebenarnya macam kerabu maggi, som tam, lagi yang macam pan kek tu. macam macam la ada cuma siap duit jer. hhihi sekali skal boleh la 

Selalu sangat jenuh time gaji lambat skit bulan ni.

Miang Kham ni apa sebenarnya?


Mesti ramai tertanya. Siap masa nak beli tu ada yang bertanya sedap ke ni.

Miang kham ni kira macam snack untuk orang thailand dan loas/

Kira "miang kham" maksudnya one bite wrap.

Macam mana cara nak makan.

Campur bahan-bahan yang ada (udang kering, bawang, kacang, kelapa goreng, satu lagi ni tak sure apa dia tapi sedap pastu letak kuah dia)

hurm dah wrap tu terus gigit makan sedapnya

skali cuba terus rasa nak gap lagi

tapi tu la ikut rezeki kadang dapat daun kaduk yang dah tak fresh dan tua keras la skit

dapat yang elok2 sedang sedap sangat letak kuah banjir hahaha

kuah dia tu rasa macam manis2 skit.

sapa yang tak pernah cuba kena la cuba best sangat

sekian naa

daa dayah sprinter

Continue Reading

Wednesday, 15 November 2017

Shaklee Cyberjaya Putrajaya Perkhidmatan COD Pantas dan Stok Sedia ada

Shaklee Cyberjaya Perkhidmatan COD Pantas dan Stok Sedia ada.



Anda sedang mencari pengedar shaklee yang berdekatan. Kehabisan stok shaklee atau baru bermula nak guna shaklee.


Jangan risau, kami sentiasa ada stok dan boleh COD secara percuma kepada anda pada masa dan tarikh yang dijanjikan.

Promosi Vivix mulai 1 Nov 2017-30 Nov 2017

Kenapa Perlu Membeli dengan saya?

Sebab Stok kami banyak hihi. Sampaikan upline sideline tak kira rank dari distributor, supervisor, coordinator ke master pernah datang cari saya untuk stok yang saya ada. Sebab kebetulan shaklee pun dah out of stock.

Perkhidmatan penghantaran yang pantas, sebagai contoh minggu lepas ada pelanggan yang cari herbal blend untuk anaknya yang HFMD, close deal dan dalam masa 3 jam barang sampai depan pintu rumah. Kebetulan pelanggan ni di Putrajaya

Ada yang hari ni mencari-cari nutriferon dah berhari-hari. Alhamdulillah dia dapat nutriferon terakhir dari saya zasss tak sampai sejam barang dapat.

Perkhidmatan COD pantas bergantung kepada waktu kedua-dua pihak selesa. Insyallah kami cuba dalam masa 24 jam untuk kawasan berdekatan kecuali atas faktor yang tidak dapat dielakkan sebab berada di luar kawasan atau balik kampung.

Jimat kos pos kerana kami boleh COD secara percuma kepada anda di Putrajaya dan Cyberjaya.

Juga termasuk konsultasi percuma cara penggunaan produk shaklee.

Juga kami insyallah akan berkongsi tips berkaitan kesihatan. Anda jangan malu atau segan untuk dekat dengan kami. Nak tanya tips kurus, nak tanya tips jana pendapatan atau nak tanya tips untuk kecantikan semua boleh. Kita akan share di blog ni insyallah dari masa ke semasa.

JOM hubungi saya segera

Dayah Sprinter 
Pengedar Shaklee Cyberjaya
SID 1110814
COD Percuma di Cyberjaya
Pos seluruh Malaysia.

Sekian, terima kasih
Continue Reading

Tuesday, 14 November 2017

Ikhtiar Cepat Luka Kencing Manis Kering Elak Potong Kaki

Ikhtiar Cepat Luka Kencing Manis Kering Elak Potong Kaki

Pasti sesuatu yang merisaukan apabila ibu atau bapa kita yang menghidap sakit kencing manis ni ada luka.

Takut sangat sebab orang kencing manis ni kan luka dia lambat kering.

Tambah kalau kawalan gula tak dikawal nanti pelbagai kesan lanjut termasuk paling ditakuti kaki ibu atau bapa terpaksa dipotong.

Saya pernah berhadapan dengan pelanggan yang mana emaknya ada masalah kencing manis. Luka pada bahagian kaki lambat sembuh dan terpaksa dipotong sedikit pada bahagian jari.

Malangnya selepas pembedahan, bahagian luka tersebut lambat sembuh dan tak lama lepas itu ibu beliau terpaksa jalan pembedahan untuk potong bahagian kaki dari asalnya jari di naikkan ke bahagian buku lali atau keadaan serius sehingga bawah skit dari lutut.

Pedihkan kita nak biarkan ibu bapa kita keduanya lalui perkara ini.

Oleh demikian, apabila Vivix untuk harga ahli ni dah tiada GST mulai 1 Jun 2018 harga Vivix jadi sangat murah beza Rm 95 untuk sebotol Vivix. Ramai yang borong terus dua botol dengan harga RM 760 dan dapat keahlian percuma untuk setahun. Kalau tidak harga asal RM 950 untuk dua botol.

Vivix murah kan sangat ok jom kita lihat macam mana Vivix ini dilihat sebagai alternatif untuk bantu proses luka kencing manis atau luka pembedahan.


Vivix bantu cepat sembuh luka betul ker?

Mentang-mentang sekarang ni promosi Vivix harga runtuh semua pakat dok mencari yang baru lepas pembedahan, yang ada luka pada kaki sebab kencing manis yang darah tinggi yang lepas bersalin. 


Amboi murah sangat ka sampai semua pakat kalut ni. Hihi. Iyer murah ya amat jatuh harga sebotol dalam rm 380 padahal harga asal rm 475. Siap lagi bonus lagi tau rm 36.10 haa syaratnya kena beli dua botol terus la free membership. Nak beli share ke apa terpulang, cari la rakan-rakan ke sedara yang minat nak join beli.

Eh sebelum tu nak tau jugak BAGUS sangat ke VIVIX ni asyik Vivix jer. Skit Vivix. Dalam vivix tu ada apa?

Vivix ni antioksida yang hebat mempunyai ramuan utama antaranya


Continue Reading

Macam Mana Kurangkan Masalah Bersin dan Resdung dengan Ramuan Muscadine Anggur

Macam Mana Kurangkan Masalah Bersin dan Resdung dengan Ramuan Muscadine Anggur. Haaa kebetulan hari ini ada ceramah berkaitan keterampilan diri. Penceramah yang agak popular dan selalu dipanggil orang agensi kerajaan. Sambil sampaikan ceramah secara santai. Tengah bercerita tentang penting menjaga keterampilan diri termasuk menjaga kebersihan diri (mengelakkan bau badan yang kurang menyenangkan) dan penjagaan rambut agar tidak berkelemumur. Ketika terselit cerita berkenaan resdung atau sinus yang pernah dialami memberi jugak kesan kepada pembentukan kelemumur berkeping-keping dan kulit kepala gatal. Selain itu, sering kali bersin dan paling pantang skali tak boleh makan belacan. Beribu diabiskan untuk mengurangkan masalah resdung ni. Kebetulan beliau ada cuba satu pati delima ni, katanya alhamdulillah selepas itu masalah bersin dah kurang dan boleh makan belacan yeayy gembira sangat la kan. Orang melayu kalau tak dapat makan belacan rasa tak lengkap gitu. Katanya mungkin sebab khasiat daripada antioksida daripada pati buah delima tersebut.
Haaa jangan tak tahu Vivix ni antara sumber antioksida yang Hebat. Patutla ramai yang merisik Vivix. Asyikla tanya dayah Vivix takda promosi ke bulan ni. Dayah promosi Vivix Murah bulan berapa Rm ? Dayah macam mana nak beli Vivix Murah bulan ni. haaa nampak la DAHSYATnya penangan VIVIX PROMOSI ni. Memang tak tidur LENA la kalo tak dapat VIVIX MURAH ni. Ramuan Vivix ni semuanya premium salah satunya anggur muscadine yang sangat istimewa berbanding anggur lain ia mempunyai extra kromosom dan mempunyai sifat rintang kepada penyakit menyebabkan makin banyak produk kesihatan yang berasaskan anggur muscadine mula dikeluarkan. Bacaan lanjut khasiat Vivix ni seperti di sini.
Continue Reading

Monday, 13 November 2017

Musim Chicken Pox dan Apa Perlu Buat sekiranya anak kena jangkitan

Musim Chicken Pox dan Apa Perlu Buat sekiranya anak kena jangkitan.

Pengalaman sendiri anak no. 2 ni kena chicken pox , kesian la adik besar besar pulak tu. Dulu masa kakaknya kecik je tak nampak parut sangat.

Mulanya perasaan jadi bintik-bintik berair macam dalam gambar ni. Masa ni tak besar sangat kan. Tapi tula air bisa dalam blister ni kejap je merebak ke bahagian lain muka dan badan.

Ni gambar otw bawa adik ke klinik untuk check. Masa ni tak jangka la chicken pox ingat sakit mulut kaki tangan ke.


Skali jumpa doktor, doktor sahkan chicken dapat la surat pengesahan dr boleh guna untuk mohon cuti kuarantin. Doktor siap bagi ubat demam takut demam katanya. Mula-mula 4 hari pertama tu ok tak demam. Blister pun nampak makin kurang. Masa ni rajin sapu herbal blend dan mandikan adik dengan air mandian yang campur dengan basic H (cucian organik shaklee). Sebelum try ke anak harusla kita cuba dulu kan, pernah kena gatal-gatal sebelum tu alhamdulillah mandi dengan basic H ni tak mengeringkan kulit. Kulit lembut je dan badan selesa. Makanya masa awal awal ni memang sehari sampai 3 kali mandikan adik.  Ingat seminggu dah nak baik sekali Ya Allah dugaan betul adik demam dan kuar blister yang besar-besar naik abis kat kepala. Gatal takyah nak kata. Terbangun malam menangis, apa yang boleh buat sapu herbal blend cream ni [astu urut lembut tempat yang gatal tu sampai laa adik tidur balik

Continue Reading

Sunday, 12 November 2017

Diari Dayah Sprinter : Santai hujung minggu di Aizzudin Coffe

Santai hujung minggu di Aizzudin Coffee. Anda seorang peminat coffee atau ice blended. Haaa ni nak bagi tau tempat best minum di Bangi, Aizuddin Coffee. Ada di bangi Gate way tingkat bawa. Kalau masa jalan nak parking area luar tu boleh nampak sebab dia tepi Jalan. 

Al kisah macam mana boleh tau pasal aizzudin coffee ni.

Dulu malam-malam ada hantar anak tuisyen di area bangi seksyen 7. So sebab kami tinggal di Putrajaya, sementara nak tunggu anak abis tuisyen tu tak tau nak lepak mana. Kebetulan masa tu aizzudin coffee dia buka kedai skali dengan dobi layan diri. So sambil tunggu keringkan baju guna dryer sambil minum coffee. Masa tu siap ada dengan set burger fries. Memang best la burger dengan ice blended harga murah dan kualiti sedap. Tapi satu hari tu bila datang kedai dah tak buka rupanya dah berpindah ke Bangi Gateway dan dia dah tak jual burger macam dulu sedih la jugak. 

Dia jual desert je macam ni haaa.

Anak-anak seronok seorang minum vanilla orea saiz kecil seorang lagi minum Choc Hazelnut.

Haa ni yang mama dia punya Choc Hazelnut Chip sedap sangat. Saya ni jenis tak leh cofee sangat nanti pening tu amek Choc Hazelnut Chip.

Sapa yang belum pernah cuba, boleh cuba rugi tak singgah.

Senarai harga macam kat bawah ni

Agak-agak stress nak rasa luangkan masa di luar bersama keluarg sambil minum haa boleh cuba di sini.

Okla sampai disini saja terima kasih

Dayah Sprinter
#AgenDYXYPutrajayaCyberjaya
#ShakleeCybjerjayaPutrajaya
Continue Reading

Diari Dayah : Pengalaman Kakak Aliya COD Barang DYXY Di Putrajaya

 Pengalaman Kakak Aliya COD Barang DYXY Di Putrajaya. Haaa anak yang sulong ni nak sangat ikut kita COD barang. So kali ni kita bawa dia sekali. Kebetulan petang jumaat tu dia tak ke taska dia ada dengan saya. So masa kat pejabat dapat Wa customer adik comei nakkan satu set basic DYXY.  KEbetulan sebab stok memang sentiasa standby dalam kereta so zasss lanjut terus ke presint 11 COD barang kat adik ni. 

Sebaik adik ni sporting layan kakak ni tangkap gambar dah la hujan. Terima kasih ye dik moga murah rezeki selalu dan paling penting semoga makin cantik dan beseri dengan DYXY.


Petang jumaat tu ada dua pelanggan yang nak DYXY sekitar presint 11 alhamdulillah. Bila stok ada kat tangan insyallah stok tu jadi macam gula cepat je pelanggan datang cari. yelah ramai ni sebenarnya yang dah lama usha DYXY cuma tunggu simpan duit. Duit ada jer terus zasss beli.


Bagus juga sebenarnya bawa anak ni. Boleh dedahkan dia dari awal pasal bisnes. Macam mana susahnya mak ayah dia nak dapatkan duit. Mudah-mudahan kakak nanti pandai berjimat cermat dan pandai jana pendapatan sendiri. 

Sebab saya dulu pun seawal umur 8 tahun saya dah mula tolong mak saya berniaga. Sebab tu dalam diri ni kuat skit aura usahawan tu hahaha.

haaa sapa2 nak belajar buat bisnes dengan DYXy meh wa 0133507996.

Insyallah kita akan ajar step by step sampai jadi.

sekian na, dayah sprinter

DYXY Putrajaya Cyberjaya
COD percuma Di Putrajaya Cyberjaya



Continue Reading

Bonus Pertama Shaklee Dengan Twin Vivix Promosi

Bonus Pertama Shaklee Dengan Twin Vivix Promosi

Waaa alhamdulillah pelanggan pertama yag GRAB VIVIX bulan ni.


Memang seorag yang bijak sebelum ni GRAB ostematrik masa promosi.

Tup tup tup ostematrik pun out of stock sebaik dah grab 3 botol kan cukup stok sementara ni tunggu stok baru.

Kemudian tau Vivix murah apa lagi zass terus borong beli

Sebab apa Jimat dekat 3 angka. Pastu dapat freemembership, dapat freepostage & paling teruja dapat bonus rm 36.10. yeahhhhh.



Continue Reading

Friday, 10 November 2017

Bestnya Dyxy Lipstick Flirty Me


Bestnya Dyxy Lipstick Flirty Me.. Bestnya lipstick DYXY ni. Walaupun ada 3 warna je tapi memang menarik. Apa yang specialnya Lipstick Dyxy ni.
  • Melembapkan bibir, bila pakai tu takda bibir kering kontang
  • Tekstur matte tapi dia tak da senang sangat comot. Sebelum ni pakai lipstick lain baru pakai tu skali tengok kat cermin comot haha kena kat baju ke tudung ka melekat. Yang ni ok la skit


Harga tidak termasuk kos pos
Continue Reading

Thursday, 9 November 2017

Macam Mana Pelajar Nak Tambah Duit Saku dengan DYXY

Macam Mana Pelajar Nak Tambah Duit Saku dengan DYXY. Jadi student  masa yang sesuai sebenarnya untuk kita belajar cari income sendiri. Selain untuk dapatkan duit saku lebih, kita juga dapat tambah pengalaman. Selain itu, mana nak tau kot rezeki mencurah curah seperti air hujan, duit untung tu nanti boleh guna sebagai persiapan untuk nak masuk alam pekerjaan nanti. Dulu masa jadi student terpaksa ikat perut, masa tu tak pandai nak berbisnes. Kan best kalau dari dulu lagi ada DYXY boleh la jana pendapatan tambahan. Seminggu boleh cecadah 4 angka kalo betul bersungguh buat iklan. Tak susah pun sebenarnya. Kena ada Ilmu dan kena ada kemahuan dan paling penting skali kena ada data internet. Hahaha sebab apa sekarang medium paling mudah untuk berbisnes dan beriklan adalah social media contoh Fb & IG.

Dyxy Cyberjaya & Putrajaya : harga Promosi RM 140

Modal tak banyak guna Social Media ni. kalo dah jenis memang rajin tengok Fb Ig dari buang masa macam tu je baik adik-adik menyelam sambil minum air. Jom ikut adik adik USM ni haa. Sehari je dapat jual dalam 4 set. Kalo satu set rm15 untung, kalo 4 set dapat Rm 60 kalO 10 HARI  dah RM 600. Sapa nak bagi dik oooi. Yang penting kena  rajin. Stok memang akak yang ada dan pegang. Adik-adik tolong promote kat kawan2 jer.
Continue Reading

DYXY selesa dipakai walaupun ketika bersukan

DYXY selesa dipakai walaupun ketika bersukan. Haaa meh nak berkongsi.

saya ni bukan jenis pengemar mekap. Tapi sejak saya baca dan amek kisah berkenaan apa kesan UV terhadap kulit mula la rasa insaf sebab selalu berjemur panas kulit togel je tak pakai apa. Memang sekarang eh ok jer. Tapi sebenarnya kulit kita ni lama-lama sangat terdedah kepada UV rosak kak dari dalam (baca disini info lanjut bahaya sunburn). Bila dah umur bertambah, mula lah kulit kurang anjal, mula berjeragat dan berkedut. Paling takut awal dari usia sebenar penuaan tu berlaku.

haa ni la rutin hari-hari sebelum turun ke trek akan pastikan muka ni guna DYXY 3 item dari set basic DYXY. harga promosi serendah rm 140.

Memang rasa best sangat tambah tambah untuk orang yang tak suka mekap ni. Kulit rasa ringan je. lagi satu lepas berlari tengah berpeluh tu pun masih ok.
Continue Reading

Diari Dayah Sprinter : Perasmian Sukan PSSK 2017

Waahhh kehangatan mula terasa. Malam ni perasmian sukan untuk PSSK 2017. Getara nmula terasa sebaik acara start minggu depan hahaha. Cuak kot tiba2 ada banyak acara.

Haaa tahun lepas kita masuk persembahan masa perbarisan tahun ni kita berarak sebagai kontinjen wakil atlet olahraga. Apa yang kami suka sangat bila join sukan ni.

Sebab dapat sekali skala hilangkan stress kerja. Selain itu, dapat la  kejutkan otot yang dah lama tidur lena hahah. Dengan harapan dapat tegapkan badan jdi sado sikit. Kemudian yang paling best dapat sepersalinan baju, seluar, beg hahaha boleh buat koleksi.

Over tak taraaa sekadar gi perasmian pun nak bersiap. Hahaha so nak mudah dan kulit nampak beseri zasss guna DYXy pun dah cukup. Tu banyak banyak tu apa dia. hahah BC CReam DYXY ni ada dua warna Biege dan Natural so tengah fikir lagi malam ni nak pakai warna yang mana hahaha. Beige kot. Kemudian untuk Lipstick tengah fikir nak pakai sexy nude ke flirty me.

siap bermasker tau over sangat. hahah takda memang rutin hujung minggu kita rasa nak rehat kan badan. Masa ni la nak manjakan lkulit. Zass seminit siap senang. Terus kulit jadi pink pink gitu haha. tapi effect pink tu sekjap je la.

Apa yang bestnya vitamin E ni, bagus untuk melembapkan kulit, menghilangkan parut dan jadikan tona kulit sekata. Paling best kalo rajin amalkan boleh kecilkan pori muka. Vitamin ni pun antioksida tau kunci kulit muda remaja gitu. Kebetulan Vitamin E ada promosi harga runtuh JIMAT diskaun 2-% wowwwii sapa nak bagi kan. Nak tau macam mana meh cepat cepat risik kami.

Nak tanya DYXY pun boleh promosi terlajak murah juga

Sekian, selamat petang

Dayah Sprinter

Dyxy Cyberjaya Putrajaya
Shaklee Cyberjaya Putrajaya
COD percuma Cyberjaya dan Putrajaya

Sekian, terima kasih
Continue Reading

Wednesday, 8 November 2017

Tips Untuk Kendalikan Anak Kena HFMD

Tips Untuk Kendalikan Anak Kena HFMD. Haaa sapa yang pernah hadapi HFMD ni? HFMD atau dikenali  sebagai penyakit tangan, kaki dan mulut. 

haaa anak saya yang no,2 kena sebaik dia masuk taska baru. Tapi rasanya bukan berpunca dari taska baru tu sebab tiada kes HFMD sebelum itu atau selepas anak saya kena. Bila risik-risik taska lama pun takda. So kami suspek mungkin dari persekitaran masa bawa anak kuar beli barang dan diletak dalam troli supermarket tu. Mungkin ada la budak yang kena HFMD guna troli yang sama. Sebab virus ni dia mudah merebak melalui pelbagai medium mcam udara, sentuhan dan lain-lain lagi.
Continue Reading

Tuesday, 7 November 2017

Pentingnya Kemaskini Inventori dan Hasil Jualan Shaklee

Pentingnya Kemaskini Inventori dan Hasil Jualan Shaklee. Haa hari nak kongsi pentingnya kita buat inventori untuk stok. Yelah walaupun kita buat bisnes secara sambilan, tapi yang sambilan tu la kadang-kadang tak cukup masa kan. So sebenarnya buat inventori ni sangat sangat membantu kita untuk track record jualan harian, stok yang laju dan stok yang perlahan. So mudah untuk kita nak jangka apa yang perlu beli banyak dan apa yang perlu beli skit.

Selain itu, pastikan stok yang expired date yang paling awal dikeluarkan dulu baru yang agak lewat skit. Tujuan nak seimbangkan tak nak kita tak ambil kisah, tau2 yang dok bergerak laju kuar semua yang expired date baru yang lama ni terbiar sampai ke expired. Kalau jadi macam memang merugikan. Satu lagi membantu sangat, tambah-tambah macam shaklee ni produk dia laris sangat-sangat, bila buat promosi berdesup abis. Haaa kalau tak simpan stok macam mana kan, tau tau tak sempat Grab tapi pelangga kita ramai yang nak. Dah pelanggan tu cari orang lain atau kita terpaksa pass dia pada orang lain.


Continue Reading

Monday, 6 November 2017

Diari Dayah Sprinter : Meluaskan Medium Promosi Menggunakan IG

Meluaskan Medium Promosi Menggunakan IG. Sebelum ini lebih selesa untuk gunakan medium facebook sebagai tempat untuk berkongsi berkenaan info kesihatan dan info berkaitan produk shaklee. Dan sekali skala guna promosi untuk jualan. 

IG dan FAcebook ni masing-masing ada kelebihannya. Untuk facebook ni saya banyak dapat pelanggan dari kalangan kenalan sendiri samada rakan sekerja, atau rakan sekolah atau rakan univerisiti. Untuk pelanggan betul-betul baru yang takda link ni memang jarang tapi ada. Mungkin dia jumpa melalui sharing kawan-kawan. Manakala di IG ni saya dapat pelanggan yang kebanyakkan memang pelanggan baru.

 Mudah sangat untuk close dela kerana mereka memang sedang mencari. Bila tanya dari mana dapat, diorg maklumkan dari IG. Ada yang menggunakan button carian item mengikut lokasi mereka contoh #ShakleePutrajaya. So terjumpa la IG saya. Tengok pulak berdekatan, maka diorang teruskan niat membeli dan dapat barang seawal kurang 24 jam.



Continue Reading

Sunday, 5 November 2017

Diari Dayah Sprinter : Welcome New Member Shaklee YEay

Welcome New Member Yeah.

Alhamdulillah bulan November bertambah lagi 2 orang ahli shaklee (anak) bawah saya dan tambah seorang lagi ahli shaklee (cucu shaklee) bawah saya. yeayy alhamdulillah.

Dah dapat cucu yang kedua dalam shaklee.



Nenek muda takpa kan.Cepat sungguh anak shaklee kami ni.Memang sprinter abis la.Kami pun amek masa lama jugak nak beranak anak shaklee ni.Dia dalam masa 2 bulan ni beranak 2 orang.😍😍


Continue Reading

Saturday, 4 November 2017

Diari Dayah Sprinter : KENAPA BISNES SHAKLEE NI BEST SANGAT

KENAPA BISNES SHAKLEE NI BEST SANGAT

Alkisahnya kami ni minat berniaga. Mungkin dari kecil dah didedahkan dengan berniaga masa tu tujuan utama nak bantu mak tambah income. Yelah mak suri rumah je ayah kerja polis anak ramai.

Dah macam2 jugak kami dah jual sebenarnya.

 Dari kecil sampai ke sekarang

Kuih Muih- sekolah rendah/menengah
Kuih raya - final year USM
Tudung - masa dah kerja
Emas - masa dah kerja
Customize Baju budak2 - tahun lepas.
Shaklee - sekarang
Dyxy- sekarang

Dalam banyak bisnes kami buat ni. Baru la terasa bisnes shaklee ni paling BEST.
Sebab

Bermula dengan modal rendah rm68.90 (yuran ahli) atau tanpa modal dengan belian 200 uv


Continue Reading