Sunday, 22 October 2017

Pembuangan Lancar (Sembelit) ketika Berpantang dengan Ostematrik

Pembuangan lancar ketika berpantang dengan ostematrik.


Pengalaman Sembelit Ketika Berpantang Anak 1

Masalah sembelit ketika berpantang sesuatu yang sangat menyeksakan. 5 hari yang pertama bagi mereka yang bersalin normal. Berdasarkan pengalaman sendiri, mengalami sembelit masa pantang anak yang pertama. 5 hari tak boleh membuang ya Allah memang menangis la daku dalam toilet. Masa tu tak kenal shaklee lagi. Husban gi farmasi beli ubat untuk bantu pembuangan. Alhamdulillah lepas tu dah ok tapi seksala kan 5 hari tak membuang angin nak sampai ke kepala. Tak kenal ostematrik lagi masa tu. Rupanya ostematrik ni penyelamat wanita hamil dan berpantang yang alami sembelit. Pembuangan lancar dengan ikhtiar ostematrik.



Haaa sebelum kita pergi lebih lanjut tentang ostematrik ni. Nak tau jugak kena permasalahan sembelit ni berlaku kepada mereka yang sedang hamil dan sedang berpantang?


Perubahan hormon ketika hamil sedikit sebanyak melambatkan pergerakan makanan dalam usus.Apabila pergerakan makanan lambat, banyak air dari bahan kumuh tu akan disingkirkan menyebabkan najis menjadi agak keras pada penghujung usus dan sukar untuk dikeluarkan.

Wanita semua harus ambil kisah yer isu ini, sebab kita tak nak biarkan sembelit yang berlarutan kerana ada yang menderita buasir selepas melahirkan.


Faktor-faktor lain yang menyebabkan sembelit.


Wanita berpantang yang mengalami masalah sembelit mungkin disebabkan oleh tahan membuang air besar akibat trauma dari kesan jahitan. Ia semakin terkesan dengan apabila pengambilan air yang kurang semasa berpantang.

Wanita yang berpantang ni perlu banyakkan minum air supaya badan tak dehydrate, banyakkan makan sayuran yang berfiber (elakkan yang jenis berangin kan kembung perut pulak).

Ostematrik Bantu Sembelit Ketika Hamil

Haa bersambung cerita pasal Ostematrik, macam mana ostematrik bantu kurangkan sembelit ketika hamil. Saya kenal ostematrik semasa hamil anak kedua, tujuan untuk bekalkan sumber kalsium mencukup dan nak elakkan kaki kejang ketika saya pergi menunaikan umrah semasa hamil. yelah masa tu terfikir mesti leceh nak bawa susu ke sana ke mari, nak bancuh lagi masa tengah travel. Kesudahnya jumpa banyak review bagi tahu Ostematrik ni bagus untuk wanita hamil.

Mengurangkan sakit-sakit atau lenguh badan, mengurangkan kaki kejang atau simpul biawak dan paling penting sembelit tiada lagi pewww LEGA.

Memang awal kehamilan tu, jadual pembuangan terganggu, rasa stress la pulak selalu tiap2 pagi dok membuang ni dua tiga hari tak boleh membuang. Dengan makan iron tablet dari klinik tu. Pastu cuba vitalea dari shaklee gantikan iron tablet (tak leh telan iron tablet rasa macam muntah hijau) alhamdulilah. Memang amalkan satu set la kecuali omega dan ESP. Alhamdulillah pembuang lancar je sepanjang hamil dan ketika sedang travel. (selalu kalo travel lama-lama ni mesti terbantut pembuangan berhar-hari stress je rasakan. Alhamdulillah sepanjang perjalanan menunaikan umrah masalah sembelit tiada, pembuangan lancar jer. Alhamdulillah dipermudahkan urusan dan diberikan kesihatan yang baik masa tu.

Ostematrik Bantu Sembelit Ketika Pantang

Bersambung lagi, masa pantang anak kedua ni memang risau sangat-sangat takut sembelit macam anak 1st dulu. Makan memang jaga la, minum air banyak, banyakkan sayuran. Kemudian ada beli set berpantang Nona Roguy tapi sebab baby kuning skit so memang tak berani la nak makan pytonatal. Masa 2 minggu pertama ni amalkan set pantang shaklee jer. Masa ni amalkan ostematrik. Alhamdulillah hari kedua dah boleh membuang. Tiap2 hari membuang, wah lega sangat.

Selesai satu masalah yang ditakuti semasa berpantang.


Testimoni OStematrik Bantu Elakkan Sembelit

Haa bukan saya je tau rasa shaklee effect ni ramai. Jom tengok apa kata mereka






Haaa best kan. Meh cepat grab promosi ostematrik sempena hari osteoporosis sedunia mulai hari ini 18 Oktober 2017 hingga 20 Oktober 2017.


Sekian terima kasih.

Dayah Sprinter

No comments:

Post a Comment