Monday, 30 October 2017

Kenapa Saya Pilih Vivix Untuk Sumber Antioksida Yang Terbaik

Kenapa Saya Pilih Vivix Sebagai Sumber Antioksida Yang Terbaik. Haaaa pasti ramai dah tahu khasiat antioksida kan. Bagi yang belum tahun detail boleh baca di sini



Yelah antioksida kan banyak. Macam-macam pulak tu contoh macam kat bawah antara yang kaya dengan antioksida.





Haa berbalik kepada tajuk asal kenapa saya pilih Vivix. Apa istimewanya vivix dari antioksida lain, sebab vivix antara antioksida yang hebat.



Jom kita kenali bahan-bahan atau ramuan Vivix iyang merupakan antioksida yang hebat ni.


Muscadine Grape

Haaa ramuan pertama iaitu Muscadine Grape.



Muscadine grape ni terkenal sebagai antioksida dan anti inflamasi. Apa yang uniknya muscadine grape ni, dikenali sebagai Vitis Rotundifolia (nama saintifik)secara teknikalnya di klasifikasikan di bawah  berry family dari Southern United State. Muscadine grape ini berbeza daripada anggur lain iaitu 

1) Kulitnya yang tebal memberinya keupayaan semulajadi untuk resistance terhadap penyakit seperti jangkitan kulat, serangga dimana khasiat antioksidanya tersimpan disini (kulit). hampir 40% daripada beratnya terdiri daripada daripada berat kulit. 

2)Mempunyai tambahan set kromosom yang mengandungi gen yang membolehnya menghasilkan keseimbangan phytonutrient yang mana tiada dalam sebahagian jenis anggur yang lain.

3)Antioksida yang sangat hebat jika dibandingkan dengan anggur lain dengan ORAC  seperti di bawah.




Contoh bacaan ORAC muscadine 6800 sedangkan anggur merah biasa 739.

Khasiat daripada muscadine grape ini telah ditemui mempunyai sifat antioksidan yang kuat dengan ciri anti kanser. Selain kulit, bijinya juga mempunyai khasiat antioksida yang sangat tinggi. Patutla Vivix ni sebagai sumber antioksida yang hebat sebab ramuannya pun hebat-hebat.

Antara kandungan pytonutrient dalam muscadine grape yang bersifat antioksida dan anti inflamasi yang paling hebat adalah resveratrol.

Muscadine Grape ini juga mempunyai kandungan lemak dan garam yang rendah. Juga mengandungi potassium, fiber dan Vitamin C dalam jumlah yang sihat. Maklumat lanjut boleh baca disini

Muscadine grape ini juga dikatakan mengandungi kandungan fiber yang lebih tinggi berbanding oats. Ini rahsianya kenapa muscadine dikatakan membantu dalam mengurangkan kolestrol. Patutla ada yang amalkan vivix dapat kawal kadar kolestrol dalam badan. Wahhh teruja nya.

Haaa sebab tu salah satu kenapa kami pilih Vivix berbanding sumber antioksida lain di pasaran seperti buah delima, jus oren dan lain-lain sebab bahan-bahan vivix ni memang premium dan antioksidanya yang hebat.

Ok seterusnya kita pergi ke ramuan kedua iaitu

2)Polygonum Cuspidatum/Japanese Knotweed




haaa apa pulak khasiat dia excited pulak nak tahu kan. Japanese knotweed atau nama saintifiknya polygonum Cuspidatum. Japanese knotwed ini biasa digunakan sebagai ramuan ubatan ribuan tahun dahulu untuk merawat penyakit seperti Lyme, sakit sendi, batuk, Jangkita paru-paru, hypertension, dan lain-lain. Wahh patutla ada yang amalkan Vivix ni dapat kurangkan masalah darah tinggi da sakit lutut atau sendi. Daun dan pucuknya juga dimakan sebagai sayuran. Tumbuhan ini berasal dari China, Jepun dan Korea. Antara khasiat utama dalam japanese knotweed ini adalah resveratrol. Resveratrol ni dijumpai dalam tumbuhan yang mempunyai keupayaan untuk resitance kepada tekanan persekitaran seperti cuaca, serangan mikrobakteria  dan lain-lain. Sebab tu antara kunci kenapa resveratrol ni sangat berkhasiat dalam melawan kanser, melindungi saraf, melambatkan penuaan (penuaan akibat radikal bebas), mengurangkan inflamasi dan sebagainya.

Patutla ramai yang dah amalkan Vivix ni mengakui sedikit sebanyak membantu meremaja kulit dan badan lebih sihat.

3)Purple Carrot


Purple carrot mempunyai warna yang unik disebabkan khasiat daripada phytonutrient. Kaya dengan antioksida, kaya anthocyanins yang mana merupakan bahan yang memberikan warna kepada blueberries dan khasiatnya. Ada kajian menunjukkan khasiat daripada warna purple terkandung dalam carrot ini bagus untuk daya ingatan , kesihatan penglihatan, melindungi jantung dan juga merupakan anti inflamaso serta membantu juga dalam mengawal berat badan.



4)Elderberry
Elderberry ini juga terkenal dengan khasiatnya dalam perubatan. Biasanya digunakan untuk boost immunity dan juga digunakan untuk masalah sinus, sakit belakang badan, sakit saraf (neyralgia) dan lain lain lagi. Haa aboleh rujuk gambar di bawah untuk khasiat elderberry.
haaa nampak tak kenapa VIVIX ni jadi pilihan saya. Sebab dia dihasilkan daripada sumber antioksida dan ptyonutrient yang terbaik. pelbagai khasiatnya berbanding sumber antioksida yang lain. Tak hairan la harganya agak premium. Tapi sangat berbaloi kalo membeli.

haa nak bagi tau bulan ni November Vivix ada bulan promosi tau. Promosi harga jatuh gaung. Apa lagi jom dapatkan Vivix anda segera.
Pengedar Shaklee Cyberjaya Putrajaya
ID : 1110814
Dayah Sprinter
Direct What aps :

http://dayahmy.wasap.my atau 0133507996
COD sekitar Cyberjaya dan putrajaya
Pengeposan ke seluruh malaysia.
Sekian, terima kasih

No comments:

Post a Comment