Monday, 16 October 2017

Antioksidan Jadikan Kulit Lambat Berkedut dan Sihat

Antioksidan jadikan kulit lambat berkedut dan sihat serta awet muda.

Apa itu antioksida?

Antioksida ada beberapa jenis. Boleh rujuk di sini.

Antioksida ni melibatkan molekul yang bertindak mengurangkan atau menghalang pengoksidaan berlaku ke atas molekul lain. Radikal bebas yang terbentuk secara berlebihan hasil daripada pengoksidaan boleh menyebabkan kerosakan sel-sel badan.



Seperti yang kita semua tahu, majoriti daripada lapisan struktur kulit kita terdiri daripada protein. Dimana protein ini bersifat sensitif pada suhu tinggi , sinaran UV, PH, dan faktor lain seperti berikut;


Antioxidant merupakan salah satu alternatif dan makanan yang perlu kita amalkan untuk membantu melindungi protein-protein penting dalam badan serta kulit untuk terus berfungsi dengan baik. Apbila protein ini berfungsi dengan baik, sel-sel kulit kekal sihat , lembap, anjal dan kurang berkedut.

Contoh makanan yang kaya antioksidan.



Haaa macam kami, kami amalkan Vivix minuman kaya antioksidan. Ni antara rahsia kulit nampak beseri dan semoga dapat la kekal muda remaja macam akak-akak kat bawah ni.



Best kan. Apa apa lagi jopm la rajin kita amalkan makanan yang kaya antioksida untuk kesihatan badan dan kulit.

Boleh hubungi 0133507996 untuk pertanyaan berkenaan Vivix sekiranya berminat untuk mencuba.

Sekian, terima kasih

Dayah Sprinter.





30 comments:

  1. Qiss dah cuba vivix ni. Memang terbaik tau. Ada lagi stok 2 botol spare dalam peti. Bila makan ni badan rasa lebih ringan.

    ReplyDelete
  2. wah macam bagus je vivix ni.. tengok ramai post pasal vivix.. terasa macam nak cuba..

    ReplyDelete
    Replies
    1. khasiat dia mcm2 sis. saya terjebak sebab dlu pernah kena denggi masa hamil smpaikan Dr detect ada gangguan fungsi hati. Saya ikhtiar dengan Vivix ni alhamdulillah bacaan Liver Function Test LFT kembali normal. Sejak tu tak tinggal Vivix ni.

      Delete
  3. Bagus diamalkan untuk semua. Buah yang mempunyai antioksidan ni mahal kebanyakannya. Jadi, boleh la kita amalkan dari skin care dan minuman kesihatan. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. warna pun colourful. Nak tarikh minat anak2 untuk makan buah-buahan atau sayuran antioksida ni pun mudah

      Delete
  4. Akk pun suka vivix...sb bnyak khasiatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah ada geng vivix sini.terima kasih kak singgah baca.

      Delete
  5. Banyak jugak baca review pasal vivix ni bagus. Nanti maybe nak cuba jugak. Lagipun dia guna bahan semulajadi kan, rasa lagi selamat

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu sis. Ramai yang dah merasai shaklee effect vivix ni. Insyaallah berbaloi kalo nak cuba jugak.

      Delete
  6. Tampil awet mudah memang menjadi tujuan seseorang, khususnya wanita :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyer betul. Wanita dan awet muda tak dapat dipisahkan.

      Delete
  7. Betul lah saya ada baca juga buah-buahan dan sayuran kalau makan kena pelbagai warna kerana ia bagi pelbagai khasiat kepada kita bagus info ni thanks..

    ReplyDelete
  8. Thanks atas perkongsian. Memang bagus vivix ni. Tapi tak pernah try lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah sis memang khasiat Vivix ni macam-macam bukan untuk kulit sahaja. Kalo ada rezeki lebih boleh cuba .

      Delete
  9. Ramai kata vivix ni bagus. Mungkin satu hri nnti nak cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. majoriti yang amalkan memang bagi review positif. Terima kasih kak singgah baca

      Delete
  10. Selalunya memang susah nak amalkan sentiasa ambil buah-buahan. Sayur tu memang makan tapi pentingnya ambil dari sumber yang lebih segar. Mungkin boleh cuba Vivix ni nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sis boleh cuba Vivix ni kalo tak antioksida yang paling ramai makan jenis vitamin C

      Delete
  11. Vivix bukan sahaj untuk awet muda. Malah merawat dan mencegah pelbagai penyakit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sis. macam-macam khasiat vivix ni

      Delete
  12. X pernah try lagi sbb harga dia agak mahal. Tapi kalau bagus. Insyallah bila ada rezeki lebih ika try.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah ika harga dia agak premium skit. tapi kalo register ahli dapat harga murah skit. Minum jimat boleh tahan 3-4 bulan berbaloi jugak. Selain Vivix Vitamin E pun kaya antioksida harga Vitamin E mampu milik la skit.

      Delete
  13. Macam best je, selalu diy je dekat rumah. Ini boleh try ni. Senang2 pon senang. kalau diy, banyak keja nak buat. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sis bagi yang sibuk kadang-kadang.

      Delete