Friday, 9 June 2017

Cinch TEa Mix Pilihan Altenatif Peminat kafien

Asalamualaikum

Hari ni saya nak berkongsi berkenaan KEISTIMEWAAN CINCH TEA MIX.

Haa bagi peminat TEGAR minuman berkafien seperti kopi, nescafe dan teh dah menjadi kemestian dalam sehari mesti ada lebih dari sekali perlu amek.

Hidup tak lengkap gitu kalo tak pekena kopi ye dak.

Haa hampa tau apa kesan kafien ni kepada badan kalo diambil secara berlebihan dalam sehari?

haa kami ni peminat nescafe jugak masa belajar dulu. Tambah kalo time study week memang jadi burung hantu malam. Minum nescafe kaw 1 cawan 2 paket 3 in 1.

Memang boleh berjaga malam tapi kesan dia kepala pening ting tong pastu rasa perut macam berangin nak muntah nak sambung tido tapi tak dapat.

haaa sejak abis belajar memang tak minum dah kopi ke nescafe ke sebab kalo amek ja mesti pening siap muntah2.

hihi tapi kadang2 tu lepas gak gian minum ice blended macam starbucks ke aizuddin coffee ke.

Haaa tapi tula kadang2 tugas kita sebagai supermom ni kadang2 kita ada banyak kerja nak siapkan waktu malam la sesuai bila anak-anak dah tidur.

Tapi tak boleh amek kopi/nescafe

Sekarang ni apa yang kami buat, kami minum Cinch Tea Mix dari Shaklee. Alhamdulillah mata segar rasa, badan rasa bertenaga dan berpeluh jugak (sebab dia naikkan metabolisma dan bantu detox badan)

Haa apa ISTIMEWAnya CINCH TEA MIX ni.. haaa sebagai pilihan alternatif kepada peminat minuman berkafien beralih kepada minuman rendah kafien dan kesihatan badan bagi jangka masa panjang.


Harga RM 131.25 (exclude postage)
28 sachet
Jimat 15% dengan mendaftar sebagai ahli

Keistimewaan Cinch Tea Mix ni ;

1. Mengandungi Kafien Semulajadi


Yang mana kandungan kafiennya lebih rendah berbanding minuman berkafien lain. Sebab tu CINCH TEA MIX jadi pilihan alternatif kepada peminat minuman berkafien.

Boleh rujuk jadual di bawah.


2) Ramuan campuran Teh yang istimewa

3)Tanpa gula dan bahan pengawet

Haa dok kecoh viral sekarang kesedaran suh jaga buah pinggang dan macam-macam.

Salah satu punca yang merosakkan buah pinggang anda adalah pengambilan gula pasir yang berlebihan dalam satu hari.

Haa tau ke kandungan gula dalam minum 3 in 1 favourite hampa tu.

Tudiaaa

Sebab tu CINCH TEA MIX jadi pilihan alternatif kepada peminat minuman berkafien sebab dia tanpa pengawey dan tanpa gula.

Rasa dia. Ok la macam teh biasa yang dibancuh pekat tanpa gula rasa kelat skit kat hujung tapi bau dia harum sangat yelah campuran 4 jenis teh kan putih, hijau, merah dan Rooibos teh.


4)Agen Detox

Salah satu ramuan Cinch Tea Mix adalah Rooibos Tea EXtract ni kaya dengan polifenol dan antioksidan yang berfungsi agen detox membantu menyingkir toksi terkumpul dalam badan.

haa tau kaa pengumpulan toksin berlebihan dalam usus menjadi punca salah satu sebab kenapa badan tak dapat serap nutrisi dengan optimum.

Selain itu, toksin berlebihan mencetus punca kepada pelbagai masalah kepada kita antaranya masalah kulit, masalah berat badan, macam-macam la. Kalo tengo kat gambar di bawha antara organ yang terlibat dalam detox.

Tapi bila toksin terkumpul berlebihan dalam badan diluar kemampuan organ-organ tersebut tu yangh timbul macam-macam penyakit.




Sebab bagi mereka yang nak kurus penting tu step ke dua iaitu detox supaya tidak berlaku effect yoyo dimana selepas kurus akibat diet berat cepat naik semula. Nak tau 3 Step mudah kurus dengan shaklee boleh tengok TIPS KURUS .

Haa patutla yang dah cuba CINCH TEA MIX ni tiba timbang berat susut. Katanya lepas amalkan teh ni badan rasa kurang lapar dan tak mengantuk nak buat keja lepas sahur pun tak da masalah. Nak memandu waktu malam dalam perjalanan jauh pun mata segar yang penting KEPALA tak rasa pening. Depa la kata kan.

5) Menaikkan Metabolisma

 Ramuan utama CINCH TEA MIX terutamanya TAURINA ni sangatla membantu dalam menaikkan metabolisma badan dan jadikan badan lebih bertenaga. Sesuai sangat la untuk akak-akak yang nak kurus dok berzumba petang-petang lepas balik kerja sambung pulak buat kerja rumah kan. Bila amalkan CINCH TEA MIX ni insyallah badan rasa tak letih walaupun lepas berzumba siap peluh merecik lagi.

Insyallah boleh turun berat la kalo konsisten. Yela pakej lengkap tu dah senaman, dah detox badan dari toksin haa paling peing menu seimbang kena jaga jugak tau.

Haaa meh kita tegok apa komen-komen mereka yang dah mencuba CINCH TEA MIX

1) Badan Segar Tak Mengantuk


2)Anak Tak Sembelit Bagi Ibu Bfeed Yang Amalkan Cinch Tea Mix
3) Turun 2 kg lepas hampir seminggu lebih cuba cinch masa sahur.


wahh best kan.

haaa kalo best cepat cari kami. wa 0133507996 atau http://dayahmy.wasap.my

ready ada boleh COD area putrajaya & bandar baru bangi (weekend only)

Pos ke seluruh malaysia

meh meh meh

sekian

terima kasih.

0 comments:

Post a Comment