Thursday, 29 June 2017

SIJIL Halal SHAKLEE

Assalamulaikum dan Salam Sejahtera

Shaklee ni halal ker?

Jangan Risau shaklee ada sijil halal.


Selain itu, shaklee ni pun ada kajian yang dijalankan tentang penggunaan supplement untuk jangka masa panjang.

Tidak perlu risau kerana setiap produk shaklee yang dikeluarkan telah menjalan pelbagai saringan sebelum ia direlease kepada pengguna. Produk shaklee ada yang telah berusia lebih seratus tahun

haaa nak tahu pasal sejarah shaklee dan latar belakang founder shaklee nanti kita share next post naa.

daaaa

terima kasih
Continue Reading

Keahlian dan Peluang Perniagaan

SHAKLEE MEMBERSHIP.



Anda pengguna SHAKLEE atau sedang mencari supplement untuk diri dan juga disamping itu ingin menjana pendapatan tambahan?

Shaklee antara pilihan yang tepat kenapa?

Dengan mendaftar sebagai ahli anda layak untuk menikmat manfaat berikut :


1) Layak membeli rangkaian  Shaklee produk pada harga ahli iaitu diskaun sebanyak 25% daripada harga runcit



2) Boleh dapat cash rebate atau cash BONUS hasil pembelian untuk kegunaan sendiri/jualan setiap bulan sebanyak 5%-21%. best kan, Makan sendiri dan untuk kegunaan family pun boleh dapat bonus. 



3) BERPELUANG untuk jihad ekonomi atau MENJANA INCOME dari biznes Shaklee sama ada secara online atau offline atau kedua duanya sekali. Jangan risau anda akan dibantu step by step sekiranya mendaftar di bawah group kami. dan berpeluang untuk menikmati kelas-kelas online marketing secara percuma.


4) ACCESS kepada SPECIAL GROUP kami iaitu Magnifica4 ,Our Precious Empire Group dan beberapa lagi support group yang lain untuk testimonial, konsultasi dan maklumat terperinci mengenai produk2 Shaklee serta bimbingan cara pengambilan product yg sungguh EXCLUSIVE!
Peluang bisnes shaklee bukan saja sahaja cash rebate macam lagi antaranya;



Antara cash bonus yang anda akan layak

Car bonus diberikan dalam bentuk CASH sekiranya prestasi mencapai syarat-syarat yang telah ditetapkan. Best kan

Selain itu anda juga akan layak untuk Free Trip di bawah CONVENTION. Macam-macam lagi yang menarik akan dikongsi bersama dalam sesi berlainan.

haaa selain itu sistem shaklee tak perlukan MODAL besar dan tak perlu untuk simpan STOK anda bertindak sebagai DROPSHIP sahaja. Tapi sekiranya modal lebih boleh la buat stok kerana demand untuk ready stock agak tinggi.

Jangan risau sistemnya sangat mudah dan kami boleh ajarkan step by step sehingga pandai.

Lagi lagi lagi bagi suri rumah atau yang berniat untuk CUTI TANPA GAJI nak jaga anak. Haaa dengan shaklee bonus yang anda terima ada payslip yer. Boleh print dari sistem kat atas.

Contoh payslip macam kat bawah ni yer


 haaa banyak lagi sebenarnya. Sekiranya betul berminat boleh hubungi di talian 013.3507996 anda akan diajar step by step sehingga berjaya.

Haaa tunggu apa lagi jom mendaftar sebagai ahli

Ada dua cara iaitu


1)Membayar Registration fee sebanyak RM80 (WM) / RM90 (EM) dan anda akan mendapat Member Kit.



Atau



2) FREE MEMBERSHIP iaitu anda boleh beli barangan sehingga 200 point dalam 1 resit atau nilai barang lebih kurang RM720 , anda akan mendapat cash rebate lebih kurang rm34 dan FREE memberkit yg bernilai rm80 (WM)/RM90 (EM)...JIMAT lebih rm100 tu!



Haaa untuk promosi terkini cara untuk dapatkan freemembership dalam next post.

terima kasih






Continue Reading

Penting KALSIUM Bagi Wanita?

Assalamualaikum dan Salam sejahtera

haa kali ni kami nak kongsi skit pasal pentingnya KALSIUM pada wanita.

Terutamanya yang sedang hamil dan menyusu.

Haa kenapa?

Sebab KALSIUM ni tak dapat dihasilkan sendiri oleh badan. Kalsium yang kita dapat dari pemakanan akan disimpan dalam tulang kita.

Setiap hari kadar KALSIUM adalah sekurang-kurang 1000 mg untuk ibu menyusu dan hamil.



Sebab apa, sebab diorang bekalkan sumber KALSIUM untuk dua orang iaitu Ibu sendiri dan anak dalam kandungan.

Apa akan terjadi kalo ibu kurang KALSIUM? Makanya kalsium dari tulang ibu akan digunakan kepada anak. Kalo setiap hari kita tak top up balik kehilangan KALSIUM dari tulang kita tu lama-lama boleh Reput tulang.

Sebab tu wanita yang ramai berisiko kena osteoporosis akibat tidak menitik beratkan pengambilan kalsium seharian terutamanya masa hamil dan menyusu.

Haa apa lagi risiko kurang KALSIUM

Haa patut la wanita ni selalu dikaitkan dengan masalah kurang daya ingata, sakit otot atau badan dan GUGUR RAmbut.

Selalu sangat perkara ni berlaku selepas melahirkan anak. Haa mungkin salah satu sebab kita kekurangan Kalsium ketika menyusukan anak.

Haa lepas ni kena beringat la na. Sumber Kalsium tu penting kena amek sekali juga dengan magnesium dan angkatan-angkat yang lain.

Haa nak tau status kepadatan tulang macam mana? Boleh pergi buat test. Ni contoh ada seorang Doktor beranak 3 yang amalkan ostematrik (sumber kalsium) selama 4 tahun tanpa gagal walapun tengah hamil dan menyusu hasilnya result normal. Manakala seorang lagi rakan dengan bacaan status Osteprenia juga mempunyai 3 orang anak tetapi baru mengamalkan ostematrik 3 bulan ketika menyusukan anak



haa takutkan. Kalo tak mau reput tulang sila la amalkan pengambilan kalsium dalam diet seharian kita. Kalsium saya tak mencukupi tau perlu kombinasi bersama Magnesium, Vitamin D dan lain-lain.

Antara sumber kalsium yang kita boleh perolehi daripada sumber REAL FOOD (pastikan organik yer baru betul berkhasiat)


Bagi yang memilih kalsium dari sumber REAL FOOD.

Pastikan cara memasak yang betul untuk elakkan kehilangan nutrisi.

Haaa ni kami kongsi tips skit.

TIPS MASAKAN UNTUK KEKALKAN KANDUNGAN KALSIUM DALAM SAYURAN.

- Masak dengan air yang minima sahaja.

- Masak tidak terlalu lama, memadai sehingga masak dan tidak dibiarkan mendidih terlalu lama.

- Stim paling bagus untuk mengekalkan kandungan kalsium.

- Elakkan mengambil makanan yang tinggi kalsium bersama sesetengah sumber fiber seperti wheat bran atau makan yang mengadungi oxalic acid macam bayam sebab ia akan bergabung dengan kalsium dan mengganggu penyerapan kalsium.

**Sebab tu sayuran hijau saja tidak mencukupi sebab ia mudah hilang melalui masakan, proses cucian dan sebagainya. Tetap kena ambil supplement jugak.

Haaa selain dari REAL FOOD ni boleh amalkan OSTEMATRIK dari SHAKLEE. Best tau khasiat dia bukan sekadar KALSIUM ja.

Haaa ni kandungan dalam setiap kapsul Ostematrik;

Harga RM61.25 (exclude postage)
Jimat 15 % dengan berdaftar sebagai ahli 
Calcium 250mg
Vitamin D3 100IU
Magnesium 100mg
Zink 10.4mg
Kuprum 0.05mg
Mangan 0.05mg
Boron 0.75mg


Suka sangat ANOLOGI yang kawan kami kongsikan pasal kepentingan semua nutrisi dalam ostematrik dalam contoh nak bina rumah ;
Kalsium = batu bata (bhan utama)
Magnesium = lori (pngangkut)
Vitamin D = simen (pelekat)
Boron = mandur (kawal selia krja2 bina rmah, bncuh simen etc.)
Mangan, kuprum & zink = pkerja (buat krja2 lekat, bancuh bina)
So nak bina tulang & gigi yang sihat tak cukup dengan kalsium jer.😉

 haa kalsium bukan penting untuk wanita ja tapi untuk semua golongan lapisan masyarakat.

Sekian naa
Haaa kalo ada nak risik ostematrik bagi tau na. Adala skit lagi stok bawah kuota team sprinter kami.




Continue Reading

Friday, 9 June 2017

Cinch TEa Mix Pilihan Altenatif Peminat kafien

Asalamualaikum

Hari ni saya nak berkongsi berkenaan KEISTIMEWAAN CINCH TEA MIX.

Haa bagi peminat TEGAR minuman berkafien seperti kopi, nescafe dan teh dah menjadi kemestian dalam sehari mesti ada lebih dari sekali perlu amek.

Hidup tak lengkap gitu kalo tak pekena kopi ye dak.

Haa hampa tau apa kesan kafien ni kepada badan kalo diambil secara berlebihan dalam sehari?

haa kami ni peminat nescafe jugak masa belajar dulu. Tambah kalo time study week memang jadi burung hantu malam. Minum nescafe kaw 1 cawan 2 paket 3 in 1.

Memang boleh berjaga malam tapi kesan dia kepala pening ting tong pastu rasa perut macam berangin nak muntah nak sambung tido tapi tak dapat.

haaa sejak abis belajar memang tak minum dah kopi ke nescafe ke sebab kalo amek ja mesti pening siap muntah2.

hihi tapi kadang2 tu lepas gak gian minum ice blended macam starbucks ke aizuddin coffee ke.

Haaa tapi tula kadang2 tugas kita sebagai supermom ni kadang2 kita ada banyak kerja nak siapkan waktu malam la sesuai bila anak-anak dah tidur.

Tapi tak boleh amek kopi/nescafe

Sekarang ni apa yang kami buat, kami minum Cinch Tea Mix dari Shaklee. Alhamdulillah mata segar rasa, badan rasa bertenaga dan berpeluh jugak (sebab dia naikkan metabolisma dan bantu detox badan)

Haa apa ISTIMEWAnya CINCH TEA MIX ni.. haaa sebagai pilihan alternatif kepada peminat minuman berkafien beralih kepada minuman rendah kafien dan kesihatan badan bagi jangka masa panjang.


Harga RM 131.25 (exclude postage)
28 sachet
Jimat 15% dengan mendaftar sebagai ahli

Keistimewaan Cinch Tea Mix ni ;

1. Mengandungi Kafien Semulajadi


Yang mana kandungan kafiennya lebih rendah berbanding minuman berkafien lain. Sebab tu CINCH TEA MIX jadi pilihan alternatif kepada peminat minuman berkafien.

Boleh rujuk jadual di bawah.


2) Ramuan campuran Teh yang istimewa

3)Tanpa gula dan bahan pengawet

Haa dok kecoh viral sekarang kesedaran suh jaga buah pinggang dan macam-macam.

Salah satu punca yang merosakkan buah pinggang anda adalah pengambilan gula pasir yang berlebihan dalam satu hari.

Haa tau ke kandungan gula dalam minum 3 in 1 favourite hampa tu.

Tudiaaa

Sebab tu CINCH TEA MIX jadi pilihan alternatif kepada peminat minuman berkafien sebab dia tanpa pengawey dan tanpa gula.

Rasa dia. Ok la macam teh biasa yang dibancuh pekat tanpa gula rasa kelat skit kat hujung tapi bau dia harum sangat yelah campuran 4 jenis teh kan putih, hijau, merah dan Rooibos teh.


4)Agen Detox

Salah satu ramuan Cinch Tea Mix adalah Rooibos Tea EXtract ni kaya dengan polifenol dan antioksidan yang berfungsi agen detox membantu menyingkir toksi terkumpul dalam badan.

haa tau kaa pengumpulan toksin berlebihan dalam usus menjadi punca salah satu sebab kenapa badan tak dapat serap nutrisi dengan optimum.

Selain itu, toksin berlebihan mencetus punca kepada pelbagai masalah kepada kita antaranya masalah kulit, masalah berat badan, macam-macam la. Kalo tengo kat gambar di bawha antara organ yang terlibat dalam detox.

Tapi bila toksin terkumpul berlebihan dalam badan diluar kemampuan organ-organ tersebut tu yangh timbul macam-macam penyakit.




Sebab bagi mereka yang nak kurus penting tu step ke dua iaitu detox supaya tidak berlaku effect yoyo dimana selepas kurus akibat diet berat cepat naik semula. Nak tau 3 Step mudah kurus dengan shaklee boleh tengok TIPS KURUS .

Haa patutla yang dah cuba CINCH TEA MIX ni tiba timbang berat susut. Katanya lepas amalkan teh ni badan rasa kurang lapar dan tak mengantuk nak buat keja lepas sahur pun tak da masalah. Nak memandu waktu malam dalam perjalanan jauh pun mata segar yang penting KEPALA tak rasa pening. Depa la kata kan.

5) Menaikkan Metabolisma

 Ramuan utama CINCH TEA MIX terutamanya TAURINA ni sangatla membantu dalam menaikkan metabolisma badan dan jadikan badan lebih bertenaga. Sesuai sangat la untuk akak-akak yang nak kurus dok berzumba petang-petang lepas balik kerja sambung pulak buat kerja rumah kan. Bila amalkan CINCH TEA MIX ni insyallah badan rasa tak letih walaupun lepas berzumba siap peluh merecik lagi.

Insyallah boleh turun berat la kalo konsisten. Yela pakej lengkap tu dah senaman, dah detox badan dari toksin haa paling peing menu seimbang kena jaga jugak tau.

Haaa meh kita tegok apa komen-komen mereka yang dah mencuba CINCH TEA MIX

1) Badan Segar Tak Mengantuk


2)Anak Tak Sembelit Bagi Ibu Bfeed Yang Amalkan Cinch Tea Mix
3) Turun 2 kg lepas hampir seminggu lebih cuba cinch masa sahur.


wahh best kan.

haaa kalo best cepat cari kami. wa 0133507996 atau http://dayahmy.wasap.my

ready ada boleh COD area putrajaya & bandar baru bangi (weekend only)

Pos ke seluruh malaysia

meh meh meh

sekian

terima kasih.

Continue Reading

Tuesday, 6 June 2017

Set Hamil Shaklee


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Bagi para-para ibu yang sedang mencari set hamil berikut terdapat 3 pilihan set hamil iaitu
  • SET HAMIL SHAKLEE BASIC
  • SET HAMIL SHAKLEE POPULAR
  • SET HAMIL SHAKLEE OPTIMUM
Antara fungsi setiap items adalah seperti berikut;


Harga RM311.25 (exclude postage)
Jimat 15 % dengan berdaftar sebagai ahli
1. Vitalea
Multivitamin yang mengandungi nutrisi bersamaan 40 jenis lauk pauk. Mengandungi Zat Besi untuk mengelakkan low HB dan anemia.
Untuk kegunaan 2 bulan.
2. B Complex
Mengandungi 8 jenis Vitamin B yang PERLU untuk tubuh. Menukarkan makanan kepada tenaga, mengelakkan stress. Juga mengandungi Asid Folik untuk mengelakkan Spina Bifida pada bayi.
Untuk kegunaan 4 bulan.
3. Vitamin C
Meningkatkan imunisasi pada tubuh ibu yang biasanya berkurangan apabila hamil. Bantu mencantikkan kulit ibu dan bayi.
Untuk kegunaan 6 bulan.
4. Ostematrix
Mengandungi Kalsium serta mineral lain untuk tulang dan gigi. Apabila hamil, Kalsium dalam badan ibu akan dibekalkan kepada bayi. Jadi ibu perlu mendapatkan kalsium yang cukup dari pemakanan seharian. Kekurangan Kalsium ketika hamil boleh menyebabkan sakit pinggang, cramp, dan sembelit. Kalsium yang cukup dalam badan ibu mengelakkan rasa mual ketika kehamilan.
Untuk kegunaan 1 bulan.

Harga RM472.50 (exclude postage)
Jimat 15 % dengan berdaftar sebagai ahli
5. ESP
Protein soya yang tidak diubah genetiknya (Non-GMO) untuk bekalan protein berkualiti untuk membekalkan tenaga berpanjangan buat ibu dan sangat penting untuk perkembangan bayi dalam kandungan.
Untuk kegunaan 1-2 bulan.

Harga RM608.75 (exclude postage)
Jimat 15 % dengan berdaftar sebagai ahli
6. Omega Guard
Minyak ikan dari dasar laut (bebas pencemaran merkuri) yang telah melalui 3 kali proses penyulingan untuk memastikan kualiti yang tinggi. Mengandungi % EPA dan DHA tertinggi berbanding jenama minyak ikan yang lain. Penting untuk perkembangan mata dan otak bayi, dan mengelakkan premature delivery. (Boleh mula ambil pada Trimester Kedua).
Untuk kegunaan 1-3 bulan.


MENGAPA ANDA PERLU PILIH SET HAMIL SHAKLEE?
1. Shaklee ialah sebuah syarikat yang OBSES tentang kualiti produknya. Shaklee memastikan mereka:
Melakukan sebanyak 350 ujian terhadap 1 jenis bahan sahaja!
Melakukan sebanyak 100,000 ujian kualiti produk setiap 1 tahun!
Melakukakan sebanyak 23,000 ujian keaslian dan keselamatan setiap 1 tahun!
Tidak memasukkan bahan-bahan bahaya. Senarainya di sini.
2. Shaklee memastikan produk mereka BERKESAN. Buktinya?
Secara SAINTIFIK dan KLINIKAL. Shaklee menerbitkan 100 Laporan Saintifik dan mempunyai Landmark Study pada tahun 2007 yang menunjukkan bahawa kesihatan di kalangan pengguna suplemen Shaklee ternyata lebih baik berbanding mereka yang mengambil satu multivitamin atau tidak mengambil suplemen langsung.
Penjelajah Bertaraf Dunia dan atlet terhebat juga merupakan pengguna tegar produk Shaklee. Baca selanjutnya di sini.
3. Shaklee bukan sahaja selamat untuk manusia, tetapi juga untuk alam sekitar. Bukankah itu sangat wow? Boleh baca selanjutnya di sini.
Boleh juga baca di sini.
4. Set ini boleh diteruskan ketika berpantang dan juga menyusukan anak :) Sangat jimat!
5. Sudah ramai yang merasai perbezaan Set Hamil Shaklee.
KESIMPULANNYA?
Jika anda mencari supplement untuk anda dan keluarga, Shaklee ialah satu jenama yang sangat boleh dipercayai!
Untuk dapatkan lebih penjimatan, daftarlah sebagai ahli dan dapatkan CASHBACK juga! 
Hubungi kami jika anda sudah membuat keputusan :)
dayah http://dayahmy.wasap.my atau 0133507996

COD Putrajaya  & BandarBaru Bangi (weekend only)
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Terima kasih
Continue Reading

Monday, 5 June 2017

Dihantui Senggugut Tiap Kali BFF Datang

Assalamualaikum

Sape yang kat sini sering dihantui SENGGUGUTsetiap kali BFF datang?

Harga RM211.25 (exclude postage)
Jimat 15 % dengan berdaftar sebagai ahli
Antara manfaat GLA Complex ialah
Nak tau tak apa antara PUNCA rasa senggugut ni?

Salah satu penyebab berlakunya period pain adalah disebabkan oleh otot pada rahim/uterus yang mengalami kontraksi dan menegang ketika dalam proses dinding uterus luruh ketika pendarahan haid.

Senggugut yang berterusan memang sangat menyeksakan dan membataskan pergerakan kita serta mengganggu emosi.

Antara perkara yang dapat dilakukan untuk mengurangkan period pain atau senggugut adalah ;

1) SENAMAN


Antara senaman-senama postur yang dapat mengurangkan ketegangan pada otot-otot terlibat.

2)Kurangkan Minuman Berkafien

Caffien akan menyebabkan otot yang TEGANG menjadi lebih tegang dan akan menyumbang kepada kekejangan otot pada dinding rahim dan kawasan sekitar.
 
3)Elakkan makanan yang bergaram

Pengambilan garam berlebihan akan membuatkan badan menyimpan banyak air. Ini boleh menyebabkan kekejangan dan kembung di bahagian perut ketika haid. Elakkan pengambilan garam berlebihan beberapi sebelum haid.

 4)Elakkan makanan bergula yang berlebihan
Kadar gula dalam darah adalah seperti roller coaster ketika period dimana ada kalanya akan naik mendadak dan turun secara mendadak. Pengambilan gula berlebihan seperti mengalakkan kadar gula dalam darah turun dan baik secara drastik yang akhirnya menyumbang kepada kekejangan pada rahim atau perut.

5)Tuam pad Panas

Tuam pad atau bertungku pada bahagianyang sakit bagi melancarkan peredaran darah dan memberikan kelegaan.





6)Mengambil makanan yang bersumberkan Magnesium kerana magnesium berfungsi dalam menjadikan otot yang tegang menjadi rileks.


7. Amalkan Set Period Pain dari Shaklee

GLA Complex

Membantu melancarkan darah haid dan menyeimbangkan semula hormon-hormon. GLA complex shaklee ni berbeza daripada kebanyakan Gamma-Linolenic acid (GLA) di pasaran kerana ia diestrak daripada Borage Seed yang mengandungilebih  2 x GLA dalam Evening Epimrose Oil (EPO). Kebanyakan GLA dipasaran terdiri daripada EPO. Ia berkesan 3x ganda lebih baik daripada EPO. Setiap kapsul GLA complex shaklee mengandungi 300mg GLA yang mana ianya sumber terbaik omega-6. Ia juga digabungkan dengan minyak sunflower dan vitaman E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.  

Antara manfaat GLA Complex ialah
  • mengawal selia hormon estrogen dan testosteron -
 GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, memperbaiki simptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

Satu botol mengadungi 60 kapsul dan dicadangkan untuk diambil 1 kapsul selepas makan dan sebanyak 2x sehari. 1 Botol boleh tahan untuk sebulan.

B complex 

Membantu pembentukan sel darah merah yang sihat dan antibodi. Juga merangsang peredaran darah dalam tubuh badan. Membantu meredakan senggugut (PMS), meredakan kerisauan, keresahan, mood swing dan masalah penghadaman terutama kepada mereka yang mengambil ubat hormon atau ubat tahan sakit.

Omega Guard

Mengurangkan kekejangan ketika waktu haid. Khasiat EPA dan DHA yang terkandung didalam omega 3 ini mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety), neurasthenia, imsonia, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia. 1Botol mengandungi 90 kapsul boleh tahan untuk penggunaan selama 1 bulan hingga 1.5 bulan. Cadangan pengambilan 2 kapsul sebelum atau selepas makan, 2x sehari.

 

Harga RM288.75 (exclude postage)
Jimat 15 % dengan berdaftar sebagai ahli

Ostematrik

Melegakan kekejangan pada otot perut, rahim, sakit belakang dan rasa gementar. Meredakan tanda2 PMS.



Di atas antara cadangan-cadangan bagi mereka yang ingin iktiar bagi mengurangkan masalah senggugut. Diharap sedikit sebanyak dapat membantu kawan-kawan semua.

Sekiranya berminat untuk dapatkan set-set di atas ni boleh hubungi saya di http://dayahmy.wasap.my  0133507996.




Continue Reading