Friday, 26 May 2017

Tips Kurus Part 2 : Rahsia Kurus Di Pagi raya




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Haa tajuk ni agak menarik kan..

Yela raya je masing-masing dah siap pasang tekad nak turunkan berat badan masa bulan puasa.

Nak kurus tapi tak tahu cara?

Meh kami kongsi skit tips-tips kami berjaya teruskan berat badan sebanyak 23 Kg selepas bersalin dan maitain berat ideal walau pun selepas berpantang.

Meh la share tips skit.

1.Kena ada target...berapa kg nk turun biar target tinggi sekurang2 kalo tak capai 100%, capai 70% kan

2.Self affirmation.
Tiap2 hari sebelum tdo set dalam minda insyallah aku boleh turun 1-2kg bulan ni..

3.Kawal pengambilan kalori dlm sehari.
*macam saya ni set 1200 kalori sehri tp kadang ada jer cheat day..😂 nanti cover balik next week dengan work out.

 Ni boleh download aps myfitnesspal.

4.Jangan skip breakfast..(Sahur)
** sebab dlu jenis tak bfast pagi serius lagi susah berat nk turun sbb ad info yg mengatakan kalo kita tak breakfast metabolisma lgi rendah.

5. Kurangkan minuman manis & bergas.
**yela benda manis ni gula..gula ni  1 sudu teh dah dekat lebih kurang 16 kalori...kalo 10 sudu dah serupa macam makan nasi 1 senduk.. baik makan nasi ye dok.😂😂

6. Amalkan segelas atau dua gelas air kosong 30 min sebelum nak heavy meal..Bagus untuk melancarkan penghadaman.

7. Senaman untuk bakar kalori. Kalo kat rumah tu boleh la buat tabata.. buat 15min pun merecik peluh.. cukup 30 min sehari kalo ada kekangan masa
**ni memang dok work out tiap2 petang dari nov -feb..sejak si adik kuar hosp ni kita tak semapt nak work out..😂😂 faktor kesibukan kerja kat ofis jugak.

8.Rajin puasa isnin atau khamis
*masa berat statik tak mau turun dah...work out tak jalan.. so kita puasa direct seminggu.. bila puasa ni selera makan pun tak sgt.. skit sebanyak membantu jgk la. Haa ni dah masuk bulan ramadan sangat sesuai la kita mulakan semula hajat nak kurus tak kesampaian tu.

Ok itu je kot tips kita..😉

Kawan2 yang tengah berpantang tu masa ni la masa sesuai badan cepat sangat turun berat.. yang penting kena yakin diri.

Haa kalau rasa tak dapat nak bersenam , tak dapat nak jaga kalori semua cukupla dengan banyakkan minum air kosong dalam sehari.

Boleh cuba Set Kurus Shaklee ni haa.

 Semudah 3 Steps sahaja.

Hasil pasti berpuas hati.

Step 1)

Bakar/Uraikan Lemak

-Lechitin

  • Menyerap vitamin larut lemak- A,D, E dan K.
  • Menghalang enapan lemak dihati
  • Memecahkan lemak dan kolestrol, ‘membersih’ salur darah, pengambilan tambahan dapat mengemulsi  dan membantu metabolisme lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh
  • Pengambilan yang banyak dapat mempercepatkan pembakaran lemak untuk kesan pelangsingan seimbang
  • Mencantikkan otot dan kulit, melembap dan menghaluskan kulit, mengaktifkan metabolism sel dan melambatkan penuaan
  •  Meringankan sembelit, meleraikan  toksin dalam usus


Harga RM 112.50 (exclude postage)

Jimat 15 % dengan berdaftar sebagai ahli  
*Herblax diganti dengan alfalfa complex untuk ibu menyusu

 -Omega Guard
  • Membantu penurunan berat badan dengan bertindak seperti hormon meningkatkan keupayaan badan untuk membakar lemak.
  • Mengurangkan penghasilan lemak yang melindungi organ badan dan disekitar pinggang
  • Kurangkan selera makan, rasa kenyang yang lebih lama
  • Kurangkan keradangan dan penakungan air ditisu-tisu badan
  • Aktifkan pengeluaran air yang tidak perlu dari badan memberikan kesan penurunan berat yang signifikan


Harga RM 193.75 (exclude postage)

Jimat 15 % dengan berdaftar sebagai ahli 

 Step2

 Buang (Detox)

-Alfalfa
  • Mencuci hati, darah dan usus – makanan yang sangat beralkali boleh normalkan kembali         badan yang berasid, membersihkan hati, kolon, darah, menyingkirkan toksin dan mencantikkan kulit dan otot.
  • Penggunaan jangka panjang dapat menyingkirkan lemak dan kolestrol, mengurangkan               kolestrol, mengandungi saponin – span yang bertindak sebagai serat yang menyerap               kolestrol
  • Melegakan keletihan
  • Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, ulser gastric, sembelit,               hepatitis dan hyperacidity
  • Sangat berkesan untuk pencernaan dan buang angin, menjadikan badan terasa lebih ringan.
-Herblax


Mengandungi 9 herba semulajadi iaitu alfafa leaves, senna leaves, anise seeds, blue malva flower, buckhorn bark, licorice root, fennel seed, dan culver's root. Sifatnya yang mengalakkan tindakan pembersihan (detox) yang lembut terbukti kesesuaiannya secara klinikal untuk digunakan oleh tubuh kita untuk jangka masa panjang.

Manfaat utama herblax adalah;

  • Pembersihan najis yang tersekat
  • Merangsang usus untuk percepatkan proses pembersihan secara lembut kepada najis yang tersekat atau tersimpan lama dalam tubuh kita.
  • Membantu masalah sembelit
  • Tindakan pembersihannya yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara langsung membantu masalah sembelit.
  • Mengempiskan perut
  • Ia membantu dalam mengurangkan najis dari menjadi keras. Sesuai untuk diambil seperti biasa atau dicampur dalam air panas sebagai minuman herba.
  • Disyorkan pengambilan 2 kali seminggu (untuk kesihatan berpanjangan) - 4biji setiap kali sebelum tidur. Manakala untuk tujuan pembersihan usus/detox usus untuk kawal berat badan 2 kali sehari - 3 biji setiap kali selepas makan dan sebelum tidur. Satu botol ada 120 biji. 
  • * Mengandungi alfafa- pesakit SLE di nasihatkan untuk dapatkan nasihat daripada doktor terlebih dahulu.  


Harga RM 293.75 (exclude postage)

Jimat 15 % dengan berdaftar sebagai ahli 
 *Herblax diganti dengan alfalfa complex untuk ibu menyusu& Cinch Shake dengan ESP (set Ibu menyusu Rm273.75)
Step 3

BINA 

Energizing Soy Protein

  • Membekalkan tenaga berpanjangan, kurang rasa  lapar even berpuasa!
  • Merangsang pembentukan semula kulit dan otot mengelakkan kulit mengelebeh akibat penurunan berat secara drastik.
  • Mengembalikan keserian kulit dan kepejalan otot.
  • Tiada pengawet, perasa, pemanis tiruan, rasa asli soya dan vanilla
  • 1 hidangan ESP bersamaan 2x daging, 4x telur, 12x susu rendah lemak
  • Indek Glisemik rendah

CINCH SHAKE MIX

  • Membekalkan tenaga dan memelihara otot ketika proses penurunan berat badan
  •  Mengandungi Cinch Pro- campuran ekslusif protein diperkayakan dengan leucine-asid amino 
 Leucine : memelihara otot semasa menurunkan berat badan. Leucine merupakan otot yang membina asid amino yang terdapat didalam protein tertentu.       
  • Kesan pada mereka yang telah mengambil cinch ialah kehilangan lemak, berat, inci pada masa yang sama masih mengekalkan otot mereka.
  • Lengkap dengan 24 jenis vitamin dan mineral
  • Tinggi protein (24g setiap hidangan) memberikan anda rasa puas dan kenyang
  • Tinggi serat (6g setiap hidangan)
  • Tiada perasa, pewarna atau pemanis tiruan.
  • Rasa yang sangat enak, memberikan kepuasan semasa menurunkan berat, datang dengan 3 perisa yang sedap, lazat seperti coklat, cafe latte dan vanila.



Harga RM 430 (exclude postage)

Jimat 15 % dengan berdaftar sebagai ahli
*Herblax diganti dengan alfalfa complex untuk ibu menyusu& Cinch Shake dengan ESP (set Ibu menyusu Rm410)
Haaa di atas merupakan pilihan-pilihan Set Kurus Shaklee boleh pilih ikut bajet anda.
sekian terima kasih.
dayah sprinter

No comments:

Post a Comment