Saturday, 14 November 2015

Ops Kurus - Impian jadi kenyataan dgn Omega Guard


Assalamualaikum

Sekadar berkongsi pengalaman sndiri..

Slepas berkahwin berat badan naik dan selepas melahirkan berat statik extra 10kg dr berat masa bujang..smasa bujang 58kg..lps kawin naik 63kg..lps awl kehamilan naik 68kg..lps beranak kekal 71kg smpai mengdung yg kedua.

Bila berat bertambah ni mula rasa xselesa bila berjalan cepat letih..kadang kalo berdiri lama rasa xselesa pada lutut..n paling sedih banyak baju-baju & seluar dah xboleh pakai..

Kemudian mendengar pengalaman rakan2..kebanyakannya cakap setiap kali mengandung & beranak berat naik +-10kg..

Mula la berfikir sejenak..kalo lepas bersalin anak pertama berat dari 63kg jdi 71kg..bayangkan kalo anak kedua berat naik dari 71kg jdi 81kg..uissh kalo anak 3 xkan nk biar smpai 90kg ko..oh tidakkk.. tujuan nak kurus tu lebih kepada utk sihat & cntik tu kira bonuss la..

Lagi pun zaman sekolah & universiti sya ni atlet olahraga..acara 100m, 200, 4x100m, 4x400m, 100m berpagar dan 400m berpgar.. tudia acara-acara masa zaman muda belia..sukan & sihat tu jiwa saya la..dulu2 badan ringannya nak berlari pun xterasa sangat.. tapi lepas bersara ni berat badan mmg terasa laa..


ok ni gambar last year masuk sukan larian 100m, 4x100m.. ni kira come back lps 9 thn xbersukan.. nk lari tu mmg terasa berat tp kilauan emas tetap ditangan... alhamdulillah.. hehe..

Ok..berbalik kepada kepada citer asal..sya pun lepas je dapat tau mengandung anak kedua.. dh set target "aku mesti kurus balik.." letakkan 3 target..

sasaran pertama -------->    71kg (berat before 2nd pregnancy) 

sasaran kedua------------>   65kg (berat lepas kahwin)

sasaran ketiga----------->  60kg (berat zaman bujang) kalo dpt 58kg wahhh seronoknya..

Bermulalaaa OPS kurus..saya pun membuat sedikit pembacaan berkaitan omega guard..

sblm ni ad consume tp xdela consistent sbb omega ni costly la skit.. tp utk kali ni..rasa xrugi kalo berblnja/melabur.skit utk diri sndiri..kalo berjaya capai impian.kira bonus utk diri sndiri n jgk en.suami.

Kali ni mmg saya setkan pada minda perlu consistent n walaupun perkembangan perlahan jangan putus asa..

Disini saya kongsikan kebaikan omega guard & kenapa saya jatuh cinta sgt dgn produk ni ;

  • omega guard ni merupakan minyak yg mana kaya dgn kandungan omega 3 asid lemak.
  • selain membantu dalam pembakaran lemak yg effecient ia juga membantu membentuk otot..(bagus ni utk en.abg2 yg yg nk kurus&sado)..
  • omega 3 asid lemak ini sgt bagus utk perkembangan minda & kesihatan mata.. ini kita dpt lihat kebanyakan susu formula bayi ada mengandungi omega 3 asid lemak seperti EPA&DHA.. (tambah mcm sya tengah menyusu ni bagus utk nutrisi tambahan kepada bayi)
  • mengurangkan bacaan kolestrol dalam darah..yg mana dpt menghindarkan dr penyakit kronik seperti serangan jantung/saluran jantung tersumbat & obesiti..
   *berdsarkan pengalaman sndiri..kali pertama buat medical check up pad a pertengahan thn 2013 bacaan kolesterol dlm darah dlm 5.6 kalo xsilap yg mana xbagus la utk umur2 mcm saya ni..6 bulan kemudian saya buat semua check up untuk keperluan kursus..

*sya terasa terkejut sebab Doktor maklumkan bacaan kolesterol sya menurun kpd 3.5 kalo xsilap.. Dr. Cakap  "awk diet ker ni" saya pun err dalam hati eh sbb aku makan omega guard ke dalam 2-3 bulan niii..

  • mengurangkan pembentukan bintil2 kat kulit.. 
*yang ni memang obviously nampak perubahan..sblm ni pada kulit leher ada bintil2 halus walaupun halus dr pandangan kasar tp bila kita sentuh dgn tangan sangat la terasa.. selepas pengambilan secara konsisten semasa berpantang selepas melahirkan anak kedua.

* Perubahannya nampak ketara kulit leher rasa lebih halus dan licin.. wah gembirannya..

  • mempengaruhi pelepasan serotonin dalam darah yg mana ia sgt bagus dalam mengawal mood & selera makan...( patutla walaupun tengah menyusu kadar pengambilan makan saya masih tahap biasa xdela asyik2 lapar je macam masa mengandung cuma dahaga tu biasa laa.)
Dengan kelebihan-kelebihan tersebut rasanya xrugi kita belanja dalam sebulan lbh kurang rm 140 utk 90 biji bersamaan rm1.55/capsule..tp ni hrga bkn ahli..kalo hrga selepas mendaftar jadi ahli lagi la berbaloi dgn manfat yg kita dapat bagi yg baru nk mencuba boleh la hubungi sya deh tuk hrga kasih sayang.. Selagi stok masih ad..

Nahh belanja skit gambar terkini @berat 63kg.. slps hilang 22kg selepas bersalin..


Ok la sampai disini saja entry kali ni smoga dapat perkongsian ini dpt menjadi inspirasi kpd wanita yg ingin sihat & cantik..eh bkn wanita je..utk semua..

Pssst..hsbd saya pun lps tahu kelebihan omega guard & slps melihat sndiri perubahan pd isteri sndiri..satu pagi tu dia tanya.."awk2 mana omega guard yg awk sll makan tu.. saya pun nak cuba jugak".. ok sekian..

Assalam

0 comments:

Post a Comment