Monday, 23 November 2015

Harta Karun Dalam Stor &Dana Pindah Rumah Baru

Assalamualaikum..

Setlh hmpir 4 thn menetap disini stor kami hmpir penuh..stor kecik je pun.. banyak harta karun dlm stor..memikirkan perancangan nak pindah umah baru dalam tahun depan penat nk mengemas & mengangkut..





Dapat idea dr cerita harta dalam stor di astro, kami pun korek2 barang dlm stor & almari asingkan kpd 3:
1.nak bagi pada orang
2.nak jual
3.nak buang (kalo teruk sangat tak smpai hati nak bagi kat orang)

So barang ni ada yg kami iklankan di
mudah.my utk dijual.



 tapi di mudah.my ni ada macam2 cara nak berurusan dengan potential buyer samada cod, pos atau cash&carry..

So dari hasil jualan ni, duit tu kami kumpulkan dalam satu akaun untuk dana nk pindah rumah nnanti..

Mudahkan..xsangka kadang2 barang yg nampk macam tak bernilai sebenarnya ada value..

Kalo nak cuba iklan blh la masuk ke website www.mudah.my.. setakat ni dah beberapa item yang saya dh jual..

Selain dapt jimat ruang kita dapat jana income..ok smpai sini sahaja jmpa lagi.. 


sila-sila jenguk stor intai2 barang yang boleh dijual.. hehe

asssalamualaikum

2 comments:

  1. ros pun selalu jual barang kat mudah.my dan ebay.. tapi ebay tu kene ada paypal acc. hhihii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..ebay xpernah try lagi sbb xde paypal.. nnt dh ada paypal blh la nk try

      Delete